Life&style

Ovaj trik za slaganje posuđa u perilicu je genijalan - uštedjet će ti vrijeme

  • U perilici posuđa obično na gornju policu slažemo šalice i čaše 
  • A tada se u njima često sakupi voda na dnu
  • S ovim trikom možeš izbjeći dodatno brisanje (sušenje) posuđa iz perilice 

Kad je riječ o kućanskim poslovima, perilica posuđa može biti enormno olakšanje. Jedino što nas pri tome može smetati jest dodatno brisanje posuđa nakon pranja – koje nam nepotrebno troši vrijeme. Inače: kad ostaviš perilicu otvorenu preko noći, mokro posuđe može se posušiti pa ga sljedeći dan ne moraš dodatno brisati. Ako nemaš vremena za to, postoji još jedan jednostavan i genijalan trik kako izbjeći vodu u udubinama posuđa. 

Možda vas zanima S ovih 5 vrlo korisnih savjeta ćeš produljiti život svoje perilice za posuđe i za nekoliko godina Rubrika Life&style Life&style

Ovaj kuhinjski trik vrijedi upamtiti 

Čak i ako si super složila posuđe tako da voda curi po strani te se ništa ne može sakupiti u udubinama, može se dogoditi da se posuđe pomakne za vrijeme pranja. Ovaj trik pomoći će ti da se to više ne događa. Sve što ti je potrebno za to jest jeftina rešetka za sušenje (cijeđenje) posuđa. Ona će se pobrinuti da sve ostane na svom mjestu. Jednostavno rešetku okreni naopako te stavi iznad posuđa u gornjem dijelu perilice. 

 | Autor: Pinterest Pinterest

Držat će sve na svom mjestu te spriječiti da voda dođe u udubljenja. Jedna domaćica i majka podijelila je taj trik u grupi na Facebooku. Tamo je ta objava sakupila brojne komentare i odmah je postala omiljeni trik brojnih domaćica koje su ga odmah i isprobale.   

Možda vas zanima Čistile smo jako zaprljana vrata pećnice tabletom za perilicu posuđa - evo kako je prošlo Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0