Life&style

S ovih 5 vrlo korisnih savjeta ćeš produljiti život svoje perilice za posuđe i za nekoliko godina

  • Većina nas ima perilicu za posuđe i koristimo je gotovo svakodnevno
  • Teško nam je danas zamisliti svijet bez perilice posuđa – osobito kad smo kratke s vremenom ili kad nam je tako mrsko prati posuđe nakon večere s ekipom ili obitelji
  • Kako tvoja perilica posuđa ne bi brzo ispustila dušu, trebaš obratiti pažnju na ovih pet stvari

Dakle, prva stvar na koju moraš paziti je sljedeća: perilicu za posuđe uključi tek kad je potpuno puna! Na stranu činjenica da troši puno vode – perilicu za posuđe ne smiješ „badava“ puštati da radi iz tehničkih razloga. Dakle, zbog nekoliko tanjura i šalica ne isplati se uključivati perilicu. Radije pričekaj da se perilica skroz napuni, a ono što ti je baš nužno operi na brzinu ručno. Tvoja perilica bit će ti zahvalna.

Nemoj koristiti previše praška za pranje

Ako za pranje koristiš prašak koji moraš sama dozirati, pazi da ga ne koristiš previše. Odjeljak za prašak ne mora biti potpuno pun – dovoljna je tek žlica. Savjet: s tabletama ne možeš pogriješiti.

Možda vas zanima Kod slaganja posuđa u perilicu gotovo svi radimo neke od ovih potencijalno skupih pogrešaka Rubrika Life&style Life&style

Zamijeniti crijevo

Svakih pet godina treba se promijeniti crijevo na perilici. Naime, u njima se može stvoriti kamenac koji može utjecati na rad perilice.

Prije pranja kratko oprati posuđe

Prije nego staviš posuđe u perilicu, isplati se kratko isprati tanjure, zdjele i šalice. Tako ćeš otkloniti ostatke jela koji bi se mogli sakupljati na dnu perilice te tamo stvarati plijesan, a s vremenom i neugodne mirise.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#dishwasher #fulldishwasher

A post shared by Full Dishwasher (@full.dishwasher) on

Maknuti vosak sa čaša od mirisnih svijeća

Ljubiteljica si mirisnih svijeća te želiš sačuvati lijepu čašu kad svijeća izgori? Prije nego je staviš u perilicu posuđa, obavezno ukloni sve ostatke voska. Naime, ako se vosak rastopi u perilici, doći će do filtera i crijeva te će se tamo opet stvrdnuti. Nabolje je ostatke voska dobro „oguliti“ sa čaše te čašu napuniti kipućom vodom. Ostavi da kratko odstoji kako bi se vosak otopio te lako očistio. Tek onda stavi čašu u perilicu.

Možda vas zanima Drvene kuhače baš nikad ne bi trebala stavljati u perilicu suđa, a evo i dobrog razloga zašto Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0