- Bez drvenog kuhinjskog pribora ne možemo zamisliti pripremu većine jela
- Da bismo očistile naše drvene kuhače najlakše nam ih je ubaciti u perilicu za pranje suđa
- No, stručnjaci upozoravaju kako se radi o dobrom načinu za uništenje pribora
Čak i ako nisi najstrastvenija kuharica, za uspješnu pripremu svojih jela najvažnije je da imaš odgovarajuća kuhinjska pomagala. Svoje kuhinjske ladice vjerojatno si pažljivo opremila plastičnim, metalnim ili drvenim dodacima koji će ti pomoći da jelo zgotoviš što brže. Zato je važan i način održavanja kako bi im produljia vijek. A jesi li ti među onima koje drvene kuhače stavljaju u perilicu za pranje suđa? Nažalost, ovo je odlična formula za što skorije uništenje neizostavnog kuhinjskog pomagala. Evo zašto drvena kuhinjski pribor nikada ne bi smjele stavljati u perilicu:
Perilica za pranje posuđa može uništiti tvoje drveno posuđe
Iako je prljavo drveno posuđe najlakše ubaciti u perilicu za suđe, stručnjaci upozoravaju da se ipak suzdržiš od toga. Kako je drvo organska tvar, pretjeranim izlaganjem djelovanju vode može se oštetiti. Mlazovi vruće vode i djelovanje deterdženta s drvenog posuđa uklonit će prirodna ulja zbog čega drvo promijeni oblik i puca. Ako trenutno režeš na iskrivljenoj daski za rezanje ili miješaš jelo sa zaobljenom kuhačom, možda je vrijeme da perilicu za posuđe isključiš kao opciju za pranje.
Najbolji način za održavanje drvenog posuđa
Nažalost, za što bolje očuvanje drvenih kuhinjskih dodataka potrebno je izbjegavati modernu kuhinjsku tehnologiju. Sve što trebaš je topla voda, blagi deterdžent za suđe, spužva i malo volje. Prije nego što ćeš poduzeti ovaj dobro nam poznati proces, drveno posuđe ipak nemoj namakati, jer bi se moglo iskriviti.
Za dodatnu zaštitu, svoje posuđe možeš premazati odgovarajućim mineralnim uljima.
Iako postoji jednostavniji način, briga o drvenom priboru nije teška i ako se obavi na pravi način, tvoje najdraže posuđe trajat će godinama.
POGLEDAJTE PRVU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE":
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.