Život

Pitali smo žene bi li ikada rekle prijateljici da je dečko ili suprug vara. Odgovori su jako zanimljivi

Ako joj kažeš, dva su moguća ishoda - ili ćeš biti prava prijateljica u njezinim očima ili ljubomorna protivnica. Ako, pak, ne kažeš - bit će kao da se ništa nije dogodilo, dok ona ne sazna da si ti znala... Poznato? I, što bi ti učinila u tom slučaju?

Što ako vidiš dečka ili supruga svoje prijateljice u zagrljaju druge djevojke? Kako bi reagirala? Vjerujemo da ćeš se složiti s nama da je to veoma osjetljiva tema. I, ako se nas pita, u toj situaciji ne postoji ispravno i neispravno postupanje. Dok će jedne reći kako bi odmah rekle to prijateljici, druge smatraju kako nije na njima da se miješaju u tuđi život.

Možda vas zanima Pitali smo Hrvate: jesu li muško-ženska prijateljstva moguća? Rubrika Život Život

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Ipak, zanimalo nas je što o toj temi misle Hrvatice. Pitale smo ih kako bi one reagirale da se pronađu u takvoj situaciji, odnosno bi li ikada to rekle svojoj prijateljici. Njihovi su odgovori i više nego podijeljeni...

Laura Bašić (21)

"Rekla bih joj jer ona to zaslužuje znati. I ako je ona meni prava prijateljica, prihvatit će to i shvatiti da joj želim samo dobro, a ne da je netko pravi budalom i igra se njezinim osjećajima."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Vjekoslava Potočnjak (38)

"Hmmm... To je prilično nezahvalno, ali rekla bih, da! Naravno, samo ako sam u to sigurna sto posto!"

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Anđela Cvitković (24)

"Kakva bih to prijateljica bila kada bih mogla pogledati svojoj prijateljici u oči znajući da je muž ili dečko vara?! Neki se ljudi u takvim slučajevima ustručavaju reći istinu jer bi moglo doći do prekida dugogodišnje veze ili braka, no zašto čuvati takav odnos kada je već nezdrav? Mislim da bi bilo puno gore da prijateljica sazna da sam imala informaciju o tome da je dečko vara, a da joj nisam ništa rekla."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Magdalena Kodrić (23)

"Joj, jednom sam rekla pa sam na kraju ja bila kriva i proglašena lažljivicom, tako da više ne."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Anita Kljajić (23)

"Pa vrlo jednostavno, nitko od nas nije zaslužio da bude povrijeđen. Ako sam ti prijateljica i saznala sam za to, smatram da i ti to moraš znati, bez obzira na to koliko je bolno. Vjerojatno kad bi se svatko stavio u taj položaj - da bi bio zahvalan osobi koja joj je otvorila oči."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Jelena Brumen (34)

"Rekla sam nekoliko puta i to ne samo jednoj. Sve su im oprostile, jedna se čak i udala za tog dečka koji ju je varao. Ispala sam budala što sam se uopće miješala."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Irena Klasić (41)

"Nekada davno kada sam bila mlada i nezrela bih rekla. Tada sam ostala bez prijateljice, a oni su i danas zajedno. To bih mogla reći možda dvije osobe, koje poznajem u dušu i tu bih bila veoma oprezna."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Monika Kmetić (20)

"Onaj tko je okusio prevaru u braku/vezi, dobro zna o čemu govorim. Rekla bih najboljoj prijateljici da je dečko/muž vara odmah, ne bih razmišljala ni na sekundu, čak i ako bi nas to koštalo našeg prijateljstva. Ali da tako nešto vidim, a da ništa ne napravim, osjećala bih se gore i od onoga tko vara. Osjećala bih se krivom cijeli život. A nju bih gledala kako je i dalje pravi budalom i nabija joj rogove. Aaa ne, samo nju mi ne diraj!"

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Možda vas zanima Sve manje Hrvata sklapa brak u crkvi, ovo su najvažniji razlozi Rubrika Život Život

Neke naše sugovornice željele ostati anonimne, a njihovi stavovi veoma su zanimljivi pa ih svejedno objavljujemo:

"Rekla sam joj. Direktno. Ako mi je prijateljica, onda mi je stalo do nje i želim joj sve najbolje. Nema skrivanja i muljanja. Također, očekivala bih isto i da je obrnuto."

"Ne, svijet bi bio puno ljepši kada se ne bi čistilo ispred tuđeg kućnog praga, dok je tvoj prljav da ne možeš ući unutra."

"Ne bih rekla jer se uopće ne želim petljati u tuđe odnose. Držim nos u svom dvorištu."

"Da vidim tog supruga ili dečka od frendice da je vara, prvo bih se njemu obratila i pitala ga ima li srama, zatim bih joj to i rekla pred njim, bez beda. Ako volim svoju frendicu i ako joj želim dobro,reći ću joj jer to je kao da netko vara moju sestru. A onda je na njoj, odnosno njima hoće li raspraviti,oprostiti i tako dalje.Tu se ne bih ni miješala ni osuđivala."

"Bolje ne. Ja sam radije očitala bukvicu dotičnom i zaprijetila da ću reći ženi. Lijepo je vidjeti kako se sram i strah vide na licu. Uostalom, da žena ne zna, ne vjerujem. Osjeti se to, a opet je pitanje koliko je to zanima ili ne."

"Nekada su glasnike loših vijesti ubijali. Tako da - ne, hvala! Ne zanima me ništa tuđe ispred i iza vrata. Saznat će sama. Kad-tad!"

"Zamisli da te muž vara... I to saznaš od najbolje frendice! Ispadneš i povrijeđena i postiđena. Ne, ne, ne!!"

Možda vas zanima Je li moguće da posuđe peremo totalno pogrešno Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: miss7/Profimedia

Komentari 0