Život

Pitali smo Hrvate: jesu li muško-ženska prijateljstva moguća?

Pravo prijateljstvo ili skrivene simpatije - glavna je dilema kod prijateljstva između muškarca i žene, a nas je zanimalo što o tome misle milenijalci...

Kada je riječ o muško-ženskim odnosima, glavno pitanje je - mogu li muškarac i žena doista biti prijatelji? Na ovo pitanje ne postoji točan i netočan odgovor, a mišljenja su podijeljena. Nije rijetkost da jedna strana ili čak obje gaje skrivene emocije prema najboljem prijatelju, odnosno prijateljicu. S druge, pak, strane, postoji i pregršt prijateljstava koje "ne kvari" fizička privlačnost. 

Možda vas zanima Pitale smo dečke kada znaju da su se zaljubili - odgovori su genijalni! Rubrika Život Život

Darko Kontin, food bloger (32)

"Muško-ženska prijateljstva jesu moguća jer se svako pravo prijateljstvo mora temeljiti na razumijevanju, poštivanju i iskrenosti. Kada su ti uvjeti u prijateljstvu zadovoljeni, nema te sile (ili se jako rijetko dogodi iznimka) koja će raskinuti takvo prijateljstvo. Ako toga nema, ni ne možemo pričati o pravom prijateljstvu. Tu ubrajam i kasnije nastale i jednosmjerne simpatije između prijatelja koje se znaju dogoditi i zbog kojih neka prijateljstva propadnu. Da se o tome od početka iskreno govorilo, poštivalo mišljenja obje strane i razumjelo kako pravi prijatelji rade, ne bi došlo do problema. Problem je da u takva kvazi prijateljstva puno ljudi ulazi s nadom da će od toga nastati nešto više, ali takav pristup nikada ne bih nazvao prijateljstvom, prije nekom manipulativnom taktikom zavođenja."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Kristina Opačak, njegovateljica (22)

"Prava muško-ženska prijateljstva su moguća, samo moramo biti iskreni prema sebi kada ulazimo u takav odnos. Ako nema nikakve fizičke privlačnosti i obje strane ne žele ništa više od prijateljstva, onda to može biti najljepša stvar koja nam se može dogoditi. Žene su uvijek jedna drugoj konkurencija, ma koliko god bile u dobrim odnosima, a od muškaraca uvijek možemo dobiti iskren i dobronamjeran savjet. Dok muškarci uvijek pred svojom prijateljicom mogu izraziti svoje mišljenje i biti onakvi kakvi uistinu jesu."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Antonio Novosel, inženjer graditeljstva (23)

"Naravno da su takva prijateljstva moguća. Imam frendice od djetinjstva i nikada mi nije palo na pamet da imam s njima nešto više od toga. Većina cura daje neku drugu perspektivu i odgovore koje muški frendovi nikada ne bi dali."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Josipa Dujmić, studentica (22)

"Po meni je prijateljstvo između muškarca i žene moguće.Imam dva najbolja prijatelja s kojima sam nerazdvojna. Mislim da je to moguće zato što su oni puno otvoreniji, direktniji, manje kompliciraju. Također, jako je dobro imati prijatelja kada ti treba muško mišljenje, a i muška ruka."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Možda vas zanima Dokazano je: Brak s vremenom postaje sretniji! Rubrika Love&Sex Love&Sex

Jure Čondić, šumarski tehničar (22)

"Osobno smatram da su muško-ženska prijateljstva nemoguća jer jedna strana s vremenom počne osjećati nešto više prema onom drugom. Ipak, na takva prijateljstva utječe puno faktora. To može biti, primjerice, razlika u godinama ili ljubavni status - bračni ili ljubavni s drugim osobama."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0