Život

Isprobala sam tretmane češkanja noktima, perjem i kistom u zagrebačkoj Češkaonici i iskreno, evo kakav je osjećaj

  • U Zagrebu je na adresi Avenija Dubrava 256 otvorena prva Češkaonica u Hrvatskoj
  • Cijena za pola sata češkanja iznosi 80, a za sat vremena 100 kuna
  • Isprobala sam tretmane češkanja noktima, perjem, kistom i štapićima, a osim što sam uživala super sam se i zabavila

Ovih dana diljem Zagreba su se pojavili oglasi za usluge češkanja u novootvorenom salonu Češkaonica. Da nije riječ o šali, već o stvarnom poslu, uvjerila samo se i sama kada sam ponukana interesom nazvala broj na letku.U razgovoru nam je djelatnica istaknula sljedeće: „Nudimo razne tretmane koje ovisno o klijentovoj želji traju pola sata ili dulje. Najprije će klijent dobiti minutu ili dvije da izabere što mu najviše odgovara s obzirom na njegovu škakljivost. Također može birati hoće li to češkanje biti perjem, kistovima ili rukom. Cijena za pola sata češkanja iznosi 80, a za sat vremena 100 kuna.“

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Letak koji je privukao mnogo pažnje

 

Možda vas zanima Isplatit će ti se! 5 ključnih komada za ovo proljeće koje možeš kombinirati uz sve i nositi u raznim prilikama Rubrika Moda Moda

Ovaj opis me je dodatno zainteresirao pa sam se odmah odlučila naručiti na jedan tretman češkanja. I tako sam se zaputila na adresu Avenija Dubrava 256, nedaleko od okretišta Dubec. Moram priznati da mi nije bilo baš svejedno i da sam se malo pribojavala kako će sve to izgledati, ali već sam na vratima susrela djevojku koja je netom završila tretman i izgledala tako sretno i zadovoljno da mi je odmah bilo nekako lakše. U salonu me dočekala vlasnica Ana te smo odmah započele s razgovorom o Češkaonici jer sam imala mnoštvo pitanja. Za početak me zanimalo odakle uopće ideja o jednom ovakvom salonu.

Za dobru poslovnu ideju zaslužna je jedna kava s prijateljicama

„Ideja mi je došla na kavi. Naime, ja se stvarno obožavam češkati i tako sam bila s prijateljicama na kavi i jednostavno smo kroz priču skužile da bi bilo super da postoji neko mjesto na kojem možeš doć i neko te češka“ kazala je Ana. No, prije nego se bacila u realizaciju raspitala se među svojim prijateljima i poznanicima što misle o toj ideji te se pokazalo kako je velika većina bila naprosto oduševljena! "Jedan prijatelj mi je rekao da skroz podržava tu ideju jer je oduvijek htio ući negdje i s vrata reći: Češkajte me!", rekla mi je kroz smijeh Ana.

Stoga je odlučila iznajmiti prostor, urediti ga i otvoriti salon za češkanje! Ako nikad niste čule za nešto slično niste jedine jer ovakav salon nije novost samo u Zagrebu i u Hrvatskoj već je, prema riječima Aninim riječima, prvi takav salon u Europi. Naime, razmišljala je čak o tome da patentira licencu, ali ju je u tome preduhitrio jedan salon na Tajlandu. Bila je vrlo ažurna, ideju o salonu je realizirala u samo dva mjeseca, a nada se kako će uskoro jednu Češkaonicu otvoriti i na zapadnoj strani grada (na širem području Trešnjevke).

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Nalazi se na dvorišnoj strani Avenije Dubrava 256

 

Možda vas zanima Isprobala sam MlinZZu, spoj mlinaca i pizze, i saznala zašto svi o njoj pričaju Rubrika Life&style Life&style

Telefon ne prestaje zvoniti!

A, da je bila u pravu i da ljudi stvarno vole češkanje dokazuju i brojni telefonski pozivi: od oduševljenih budućih korisnika koji se raspituju tretmanu i dostupnim terminima, preko novinara iz zemlje i svijeta pa sve do znatiželjnika koji pokušavaju otkriti što je to zapravo češkaonica. „Telefon mi neprestano zvoni, a većina me pita da li je to šala, a zbunjen je bio i Zoran Šprajc koji me osobno nazvao“, rekla nam je poduzetnica, a nadodala je kako nažalost ima i onih neugodnih s neumjesnim komentarima. Srećom, takvi su ipak u manjini.

Pošto je tek započeo s radom salon radi u jednoj smjeni te trenutačno traži još jednu zaposlenicu koja prvenstveno mora ispuniti ova dva kriterija: mora voljeti češkanje i mora imati dugačke nokte. Vidjet ćemo kako će se dalje razvijati ova priča o Češkaonici, ali svako pohvaljujemo ovako kreativne poslovne ideje.

 | Autor: Pixell/PIXELL Pixell/PIXELL Češkaonica

Kako je izgledao tretman češkanja?

Tretman češkanja izgleda vrlo slično masaži, samo te češkaju! Mogla sam izabrati želim li sjediti ili ležati, a ja sam ovoga puta odlučila sjediti. Nakon toga Ana je testirala moju škakljivost. Pošto se pokazalo kako uopće nisam škakljiva, tretman je započela češkanjem noktima. Detalj koji me posebno oduševio bio je taj da je Ana na svojim noktima prilikom manikure ispisala Češkaonica jer oni za nju u više „nisu samo nokti već i sredstvo za rad“.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Nokti i perje kao sredstva za rad

Nokti i štapići su moj izbor

Izabrala sam češkanje ruku i nogu, a osim noktiju, iskušala sam i češkanje perjem, kistom i štapićima. Ako ste škakljivi ili vam je koža osjetljiva na dodir, a obožavate se češkati, onda su kistovi i perje pravo rješenje za vas! Vrlo su lagani te ćete osjetiti tek blagi dodir. Meni se osobno češkanje noktima i štapićima pokazalo najugodnijim. Bilo mi je ugodno i opuštajuće te nisam osjećala nelagodu. U razgovoru sam saznala da je nekolicina klijenata doslovno zaspala prilikom češkanja, a u pola tretmana mi je to i samoj postalo jasno. Uz ugodno češkanje, opuštajuću glazbu i miris lavande sasvim je jasno zašto san želi na oči. Ipak, bila sam na radnom zadatku pa sam se potrudila ostati budnom!

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Češkanje noktima i češkanje perjem

Možda vas zanima Želiš da tvoja koža izgleda mlađe? Onda nikako ne bi trebala zanemariti ovo osnovno pravilo Rubrika Beauty Beauty

Kakvi su završni dojmovi?

Na kraju vam moram priznati kako ja inače ne volim češkanje te je nekako ironično što je baš mene zapao ovaj zadatak. Ipak, možda je tako i trebalo biti jer ako se čak i meni svidjelo kako će tek biti onima koji istinski obožavaju češkanje. Za mene bi idealna bila klasična masaža leđa i nakon nje češkanje ruku i nogu. Kakav bi to gušt bio! Sve u svemu za mene je ovo bilo zabavno i pozitivno iskustvo. Bi li ti ga preporučila? Naravno! Uvijek je zanimljivo isprobavati nove stvari, a ova biti ti se posebno mogla svidjeti ako voliš češkanje. Bi li se ti odlučila na ovako nešto? Svakako nam javi svoje dojmove.

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0