Stars
Zvijezde koje su promijenile vlastito ime

Znaš li koja su prava imena nekih od najvećih svjetskih zvijezda? Za neke ćeš se sigurno iznenaditi

  • Što je zajedničko zvijezdama poput Lady Gage, Katy Perry i Snoop Dogga? 
  • Svi su promijenili svoje pravo ime i nadjenuli si umjetničko ime kako bi postali poznati
  • Otkrit ćemo ti kako se zapravo zovu neke zvijezde

Mnoge slavne osobe promijenile su svoje ime. Nekima se jednostavno ne sviđa ime koje su dobili od roditelja, neki imaju ime koje je teško upamtiti (čak i izgovoriti), a nečije ime čak i zvuči smiješno. Premda i kod nas ima nekih poznatih osoba koje su promijenile svoje ime (npr. Jacques Houdek je zapravo Željko Hudek, a gastro novinar i ljubitelj fine hrane Rene Bakalović rođen je kao Safet), među slavnima u inozemstvu je to puno češća pojava…

Nina Dobrev

Nina Dobrev rođena je s imenom Nikolina Kamenowa Dobrewa. Za svoju glumačku karijeru ipak je malo skratila svoje pravo ime. Sa svojim novim umjetničkim imenom konačno je napravila proboj. Svoj najveći uspjeh proslavila je s tinejdžerskom serijom „Vampirski dnevnici“ u kojoj je glumila vampiricu Elenu od 2009. do 2017. godine.

Lady Gaga

Tko je Stefani Joanne Angelina Germanotta? Pjevačica talijanskih korijena rođena je u New Yorku, a većini je poznata kao Lady Gaga. Ali, kako je 34-godišnjakinja smislila svoje umjetničko ime? Prema riječima glazbenog producenta Roba Fusarija, pjevačica je često pjevala hit grupe Queen „Radio Ga Ga“ tijekom zajedničkog boravka u studiju. Kad je Fusari tijekom tekstualne poruke slučajno napisao „Lady“ umjesto „Radio“ i poslao je pjevačici, odmah je bila oduševljena tim imenom. Tako je sutradan Stefani Germanotta postala Lady Gaga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Katy Perry

Vjerovali ili ne, pravo ime Katy Perry zapravo je Katheryn Elizabeth Hudson. Kako je ne bi zamijenili s glumicom Kate Hudson, na početku karijere pojavila se kao Katheryn Perry. Kratko prije velikog proboja s pjesmom „I Kissed A Girl“, ponovno je promijenila umjetničko ime i zamijenila je Katheryn s majčinim djevojačkim prezimenom Katy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

Jay Z

Većina ljudi ne poznaje Shawna Coreyja Cartera. Vjerojatno je to zato jer je na početku glazbene karijere repera promijenio ime u Jay-Z. Zapravo se u početku htio zvati „Jaggy“, ali brzo je shvatio da pod tim imenom već postoji mnogo umjetnika. Na kraju je za pseudonim odabrao ime Jay-Z, a svojom glazbom oborio sve rekorde. Već je 18 puta dobio nagradu Grammy.

Možda vas zanima Konobarica koja poslužuje slavne složila je top listu po ljubaznosti: "Jedna zvijezda je baš bezobrazna!" Rubrika Stars Stars

Zac Efron

Pravo ime Zaca Efrona zapravo je Zachary David Alexander Efron. Međutim, zbog glumačkih voda odlučio je zadržati tek prezime i svoje ime Zachary skratiti na Zac. Godine 2006. dobio je prvu veliku filmsku ulogu u filmu „High School Musical“. Disneyjev film i dalje je jedan od najuspješnijih, a oba su nastavka izazvala veliko oduševljenje kod gledatelja. I danas je uspješan glumac.

Poznate zvijezde koje su bile na rubu smrti: Jednog slavnog glumca skoro je pojeo morski pas

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zac Efron (@zacefron)

Natalie Portman

Hebrejsko ime Neta-Lee Hershlag zapravo stoji iza pseudonima Natalie Portman. Naime, glumica ima izraelske korijene i rođena je u Jeruzalemu. Međutim, kao glumica nije poznata pod pravim imenom, nego kao Natalie Portman. Tijekom karijere dobila je niz značajnih nagrada, uključujući tri Oscara i četiri Zlatna globusa.

Bruno Mars

Bruno Mars zapravo se zove Peter Gene Hernandez. Pjevač je odrastao na Havajima, a sa 17 godina preselio se u Los Angeles kako bi tamo nastavio glazbenu karijeru. Umjetničko ime duguje obitelji – kako bebu su ga zvali Bruno! A 34-godišnjak je za svoju karijeru promijenio i prezime iz Hernandez u Mars. Njegov međunarodni proboj dogodio se 2010. godine s pjesmom „Just The Way You Are“. Od tada je u svijetu vrlo popularan i omiljen glazbenik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bruno Mars (@brunomars)

Nicki Minaj

Nicki Minaj također je promijenila ime zbog karijere. Naime, njeno pravo ime je zapravo Onika Tanya Maraj. Njeni najveći hitovi uključuju pjesme poput „Super Bass“, „Starships“ i „Anaconda“. Osim glazbe, neprestanu senzaciju izaziva i svojim izgledom i nastupima. S dečkom Kennethom Pattyjem je od 2018. godine. U međuvremenu su čak i vjenčali.

Možda vas zanima Slike iz djetinjstva, smiješne, slatke, zabavne: koje od ovih 24 zvijezda prepoznaješ, a koje ne bi nikad Rubrika Stars Stars
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbie (@nickiminaj)

Cardi B

Belcalis Marlenis Almanzar poznatija je kao umjetnica pod imenom Cardi B. Prema riječima reperice, inspiracija za pseudonim bila je marka alkoholnog pića Bacardi. Prije početka glazbene karijere, 27-godišnjakinja je dugo radila kao striptizeta kako bi mogla zarađivati za život. Potom je počela redati uspješne hitove, a njezin hit „I Like It“ ostao je na prvom mjestu američke ljestvice osam tjedana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cardi B (@iamcardib)

Snoop Dogg

Calvin Cordozar Broadus pravo je ime Snoop Dogga. Reper se u početku nazivao „Snoop Doggy Dog“. Godine 2013. promijenio je umjetničko ime u „The Snoop Lion“. Od 2015. zove se Snoop Dogg. Ideja za umjetničko javila mu se u djetinjstvu. Naime, majka ga je uvijek zvala Snoopy, jer je otkrila da jako sliči na dobro poznatog psa iz crtića „Peanuts“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg)

Photo: Shutterstock

Komentari 0