Stars

Zbilja, koliko ove žene imaju godina? Otkrile su čemu duguju svoj svježinu

  • Fotografije koje su posljednjih dana na društvenim mrežama objavile Brooke Shields, Sharon Stone, Elizabeth Hurley i Elle MacPherson izazvale su niz reakcija svjetske javnosti
  • Ove poznate dame spremno su pokazale kako izgledaju u kupaćim kostimima te su dobile niz komplimenata na račun svog sjajnog izgleda u šestom i sedmom desetljeću života
  • Usporedno se povela i rasprava o starenju pod povećalom javnosti, a sve do jedne su priznale kako to nije uvijek lako, no pokazuje se kako uspješno odolijevaju stereotipima o tome kako bi trebale izgledati "žene njihovih godina"

Život pod reflektorima zasigurno donosi mnoštvo prednosti, no vrlo brzo se mnoge zvijezde na vlastitoj koži uvjere kako i slava ima mračnu stranu. Naime, žrvanj medija i javnosti iznimno je nemilosrdan po pitanju starenja. Ono sa sobom donosi i određene predrasude, a takvih stereotipa nisu lišene ni one ljeptice koje se donedavno uzdizalo na pijedestale zbog izgleda.

Štoviše, upravo su one najčešće izložene javnim analizama svakog centimetra njihovog tijela te neumjesnim komentarima koji im otkrivaju kako vrijede samo onoliko koliko dobro izgledaju. Pojedine slavne dame koje su prešle pedesetu godinu života otvoreno progovaraju o starenju pred očima kamera i fotoaparata te istodobno prkose uvriježenoj slici o tome kako bi trebale izgledati "žene njihovih godina". 

Možda vas zanima Ove dame u osmom i devetom desetljeću života zrače vitalnošću i ljepotom - otkrile su kako im to uspijeva Rubrika Stars Stars

Brooke Shields

Ove godine obilježit će se 40 godišnjica od objavljivanja filma "Plava laguna" koji je proslavio tada 15-godišnju Brooke Shields. Priča o mladom paru koji nakon brodoloma započne graditi život na pustom otoku izazvala je niz kontroverzi te pridonijela da ova romantična drama dosegne kultni status i uvrsti se na listu najpoznatijih filmova svih vremena. Mnogima se urezalo u sjećanje kako je u tom filmu tada još maloljetna Brooke paradira u improviziranom kupaćem kostimu koji je puno više otkrivao nego skrivao.

Baš kao i te 1980. godine, glumica se i danas može pohvaliti zavidnom figurom. Vrijeme je naravno učinilo svoje, no Brooke ga ne namjerava zaustaviti već naprosto želi izgledati najbolje što može u datom trenutku. A sudeći prema posljednjim fotografijama s njezinih društvenih mreža čini se kako u tome i uspijeva. Tako je ova 54-godišnjakinja spremno pokazala svoju liniju, a ujedno je s pratiteljima podijelila i svoj proces vježbanja.

Hrabrost je došla s kćerinim poticajem

Premda je odrasla ispred kamera Brooke je u intervjuu koji je dala za Health primijetila kako nikada nije strahovala od starenja pred očima javnosti, no uvelike ju je iznenadio interes za izgled njezinog tijela nakon što je napunila pedeset godina. Priznala je kako ima dana kada se ne osjeća najugodnije u svojoj koži, no u prihvaćanju svog tijela uvelike joj je pomogla starija kćer Rowan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

another blue lagoon 💙 #doradobeachreserve #rcreserve

Objavu dijeli Brooke Shields (@brookeshields)

Svojevremeno je željela sakriti svoje tijelo od tuđih pogleda pa je nosila jednodijelne kupaće kostime koji su sezali sve do stopala. No, kćer joj je poručila kako se ne treba zanemarivati takvim stvarima, već uživati u svom izgledu budući da uistinu ima liniju kojom se može pohvaliti. Glumica je odlučila prihvatiti kćerkin savjet te je zaključila da doista nema čega se sramiti već treba slaviti žensku ljepotu u svakoj dobi.

Možda vas zanima Lice je nježnije, a ten svježiji: Ove dame su dokaz da svjetlija nijansa kose zaista zna biti pun pogodak Rubrika Beauty Beauty

Elle Macpherson

Dok Brooke tijekom karijere imala percepciju kako je njezino lice bilo to koje je učestalo analizirano od strane javnosti i medija, australski supermodel Elle MacPherson godinama je proživljavala upravo suprotan scenarij. Magazin Time  još 1989. godine nadjenuo joj je nadimak 'The Body', a i danas u dobi od 56 godina ima tijelo o kojem mogu sanjati znatno mlađe djevojke.

Recept kojim odagna crne misli

Premda starenje pred kamerama i fotoaparatima koji na sud javnosti serviraju svaki djelić tvoga tijela često može biti mentalno zahtjevno, Ellie je u nekoliko navrata priznala kako se protiv crnih misli bori jednostavnim receptom. "Moj otac je uvijek strahovao da će umrijeti mlad. Zato sam ja sretna što sam ovdje, osjećam se sjajno, zdrava sam i imam dva prekrasna sina." - istaknula je u razgovoru za The Herald Sun.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Being Australian , I’m at my most comfortable by the sea. Im so blessed to live in Miami close to the Bahamas where this photo was taken. People ask me what I do to keep in shape. First of all I start on the inside with @welleco super greens , it’s a one and done evolution of the multivitamin and mineral , a beauty support right down to your mitochondria. 💚. I use our clean lean nourishing plant protein as a snack in between plant based meals welleco.com -and I spend as much time as I can in nature swimming , walking - and drink loads of filtered water. Meditation/ reflection/ prayer is a important to me, it only takes 10 mins a day but is a non negotiable. I love @sheilamsperez unique method for lymph drainage and which is key for my well-being. You can check her out on line.and in between body sessions at home @therasage infra red sauna for immune systems , detox - my favorite spa in nyc for all things face @justageless and in Sydney @allsaintsclinic ...hair @joshwoodcolour in London and @dafnebeautylounge @goddesslashes in miami @Frankrizziri for hair in nyc.💚

Objavu dijeli Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial)

Ovaj supermodel ne bježi od svojih godina, a svoj prirodan izgled nerijetko spremno pokazuje na društvenim mrežama. Premda je ona zadovoljna svojom pojavom, često se nađe na meti komentara koji smatraju kako je premršava. "Kako sam sazrela, shvatila sam da zapravo nije važno kako izgledam, najvažnije je kako se osjećam" - otkrila je za časopis People.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Soft sunsets ..

Objavu dijeli Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial)

Pritom je dodala kako više pažnje obraća zdravoj prehrani i uzimanju dodataka za prehranu uz koje kombinira sportske aktivnosti na otvorenom te meditaciju. No, priznala je kako sjajan izgled duguje i još jednoj metodi - limfnoj drenaži koja pomaže kod prokrvljenosti i poboljšanja cirkulacije.

Možda vas zanima Vježbaj s Jane Fonda: 82-godišnja zvijezda ponovno snima svoje vježbe, a evo zašto su njezini slavni treninzi jedni od najboljih Rubrika Life&style Life&style

Elizabeth Hurley

Britanska glumica Elizabeth Hurley uistinu nema problema sa samopouzdanjem pa tako svoje tijelo učestalo pokazuje na društvenim mrežama. Tako je nedavno nakon 21 godine ponovno odjenula istu Versace ljubičastu haljinu što je mnoge nagnalo na to da prokomentiraju kako se doima da ova 54-godišnjakinja stari unatrag. 

Ide li u njezinom slučaju vrijeme unatrag?

Elizabeth se odnedavno odlučila okušati i u poduzetničkim vodama pa je kreirala i vlastitu liniju kupaćih kostima, a pri njihovoj promidžbi zaključila je kako nema boljeg zaštitnog lica od nje same. A kad smo kod njezinog lica, glumica je za časopis Woman&Home priznala kako ima neobičnu naviku - nanosi kremu za hidratizaciju lica i vrata šest put dnevno.

Mnoge su njezine atraktivne fotografije nagnale da se zapitaju koja je tajna njezina izgleda? Popularna Liz otkrila kako top formu održava vježbanjem i zdravom prehranom, a osobito izbjegava konzumaciju teških obroka u večernjim satima."Jedite ranije tijekom dana, tako da imate više vremena za probaviti hranu i vaše tijelo će onda mirovati"- podijelila je ovaj savjet na društvenim mrežama. 

Možda vas zanima Ako češće jedeš ovih 12 namirnica, imat ćeš više kolagena i tvoja koža će biti mladolikija Rubrika Life&style Life&style

Sharon Stone

Veliku pažnju javnosti svojim posljednjim objavama na Instagramu privukla je i legendarna Sharon Stone. Doduše, činjenica da se raspravlja o njezinom izgledu nije novina za ovu glumicu budući da su je cijelu karijeru obilježila titula jedne od najatraktivnijih žena svijeta. A uvriježenom mišljenju kako bi žene trebale izgledati u sedmom desetljeću života, Sharon uspješno prkosi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

keepin my head together

Objavu dijeli Sharon Stone (@sharonstone)

Za razliku od velikog broja svojih, ova 62- godišnja glumica nije pobornica estetske kirurgije te tvrdi kako nikada ne bi otišla pod nož. Svoju  tjelesnu formu i mlađahni izgled održava redovitim vježbanjem i zdravom prehranom. Ipak, glumica je priznala kako se s velikom krizom starenja suočila u svojim četrdesetima. 

Točka pucanja

"Došlo je do točke u mojim četrdesetima kada sam ušla u kupaonicu s bocom vina, zaključala vrata i rekla: 'Neću izaći dok u potpunosti ne prihvatim svoje tijelo'" - otkrila je za Vogue Germany. Priznala je kako sada puno više voli svoje tijelo te da se oslobodila nametnuti joj okova i očekivanja."Tako sam zahvalna svom tijelu. Kad sam bila mlađa, svi su mi govorili što nije u redu s mojim tijelom, uvijek je bilo previše nečega" - napomenula je. Priznala je kako je velika prekretnica za nju bio moždani udar koji je doživjela 2001. godine.

Novi prioriteti

Oporavak je potrajao čak sedam godina, no Sharon priznaje kako je iz svega izašla jača no ikad te se prestala zamarati tričarijama. Brigu o izgledu zamijenila je briga o zdravlju i razvijanju osjećaja ugode boravka u vlastitom tijelu. Starenje nije popularan termin u Hollywoodu, no glumica je suočena s preprekom dobivanja novih uloga jednostavno odlučila promijeniti prioritete. "Ne treba mi da se loše osjećam zbog toga što starim. Reći ću vam što je strašnije od toga: da to ne doživiš. Stoga se ja osjećam uistinu sjajno." - otkrila je za Allure.

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0