Life&style

Vježbaj s Jane Fonda: 82-godišnja zvijezda ponovno snima svoje vježbe, a evo zašto su njezini slavni treninzi jedni od najboljih

  • Glumica Jane Fonda (82) poznata je po svojim videima s vježbama koje su bile veliki hit 80- ih i 90- ih godina
  • Ovih dana je snimila i video na kojem vježba po uzoru na svoje vježbe iz 1982. godine
  • Donosimo ti i razloge zašto su i danas njezine vježbe i dalje jedne od najboljih

Ako do sad nisi čula za aplikaciju Tik Tok ili ju još nisi isprobala, sad je pravo vrijeme. Mnogi misle kako je namijenjena samo djeci, no to može promijeniti i činjenica da joj se priključila i legendarna Jane Fonda (82). Njezin prvi video na toj aplikaciji brojnima će se učiniti poznatim - i neće pogriješiti. Naime, Jane je odradila trening za stražnjicu i trbušne mišiće koji nam je pokazala još davnih 80- ih godina kad je snimila videozapise s vježbama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda) on

No ono što se zapravo krije iza ovog videa je borba protiv klimatskih promjena. Radi se o pozivu na aktivistički tjedni skup pod nazivom ''Fire Drill Fridays'', koji će zbog koronavirusa biti održan virtualno, a cilj mu je pritisak na političare da novim sporazumom spase svijet od klimatskih promjena. 

U klipu se pojavljuje i isječak iz njezinih popularnih videa s vježbama te slavni pokret nazvan ''chicken arms'' odnosno pileće ruke. A zatim Jane koja leži na prostirci te pokazuje vježbu dižući nogu. ''Znate što? Previše treninga se trenutno održava na televiziji i kompjuterima. Ono što zaista želim je da vježbate sa mnom za planet. Bilo da ste na kauču ili prostirci za jogu, pridružite mi se jer nas budućnost treba'', govori poznata glumica u videu.

Možda vas zanima 10 najboljih videa za vježbanje sa YouTubea koja će te motivirati za vrijeme kućne izolacije Rubrika Life&style Life&style

Ovaj video nas je podsjetio na kultne videozapise koje je Jane snimila 80- ih godina prošlog stoljeća. Osim stajlinga koji je mnogima inspiracija za tematske zabave i maškare, te vježbe, koje su bile namijenjene vježbanju kod kuće, i danas mogu biti aktualne i zapravo su jedne od boljih za naše tijelo.

Možda vas zanima Ona smije što drugi ne: Jennifer Lopez trenira u 'zatvorenoj' teretani Rubrika Stars Stars

Ova oskarovka je 1982. godine izdala VHS kasetu pod nazivom ''Jane Fonda Workouts'' koja se temeljila na njezinoj knjizi vježba koja je dvije godine bila na bestseller listi New York Timesa. Kaseta je postala jedna od najpopularnijih svih vremena te se prodala u 17 milijuna primjeraka diljem svijeta. Na samom početku revolucionarnog videa, tada 45-godišnja Jane govori kako su teretane do tada bile rezervirane samo za muškarce te da je ovaj video napravljen kako bi i žene imale mogućnost kvalitetnog treninga u udobnosti svog doma. 

U početku Jane kreće s aerobikom kako bi se vježbačice ugrijale, a zatim kreće trening za ruke. Kružni pokreti koji nalikuju razgibavanju, kao i vježba koja izgleda kao da vučemo nešto što stoji iznad nas samo su neke od vježbi koje aktiviraju sve mišiće pa čak i one za koje smo zaboravili da postoje. Prelazi se s jednog na drugi dio tijela bez pauze, a u pozadini svira motivacijska glazba.

Ovaj video se i u današnje doba pokazuje kao jedan od najboljih zato što se u njemu nude čak dvije cjelovite rutine. Tako možeš na njoj pronaći vježbe za početnike u trajanju od 30 minuta kao i 50- minutni trening za one koji su u formi. Uz vježbe ove popularne glumice kojoj i danas na izgledu mogu pozavidjeti upola mlađe kolegice, noge su zategnutije, ruke su ojačale, a dolazi i do poboljšanja kad je u pitanju i držanje.

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0