Beauty

Uradi ove tri jednostavne stvari svaki tjedan za svoje lice - iznenadit ćeš se kako ćeš mladolikije izgledati

  • miss7 donosi specijal 'Moje lijepo zdravo tijelo' u kojem ćeš pronaći niz super savjeta za zdravlje i ljepotu
  • Danas je dan za ljepotu pa ti otkivamo kako jednostavne promjene mogu pozitivno utjecati na izgled i stanje tvoje kože
  • Otkrij koji te to pozitivni učinci očekuju ako jednom tjedno napraviš ove tri stvari

Za postizanje mladolikog izgleda i prekrasne kože nisu uvijek nužni skupocjeni kozmetički tretmani, već su pomaci vidljivi i ako uvedemo određene promjene u svoju svakodnevicu. Ovoga puta otkrivamo ti tri jednostavne stvari koje možeš svakog tjedna uvesti u svoju rutinu, a koje će dovesti do blistavije, svježije, a time i mladolikije kože. Riječ je o samomasaži lica, pilingu od zobi i  jogurta i čaju od kamilice, i dakako, neke od njih imat će bolji rezultat ako ih radiš češće no jednom tjedno.

1. Samomasaža lica

Samomasaža lica ubraja se u jedan od najučinkovitijih alata za pomlađivanje. Razlog tome jest što potiče rad limfnih žlijezda i time izbacivanje toksina što uvelike doprinosi čistoći kože. Redovita masaža također pomaže u održavanju kolagena koji koži daje elastičnost i sprječava nastanak bora. Ona daje najučinkovitije rezultate u trenucima kada si najopuštenija pa ju je tako sjajno isprobati netom prije spavanja.

Samomasaža lica također povećava cirkulaciju, smanjuje pojavu natečenosti i bora, čini kožu čvrstom i zategnutom te smanjuje stres što bi moglo pogodovati i da lakše utoneš u san. Masaža se provodi na očišćeno lice, a možeš se poslužiti različitim tehnikama ovisno o tome što njome želiš postići.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

A ove tehnike samomašaže lica trebaš isprobati!

Mi ti ovoga puta donosimo nekoliko primjera pa tako ako želiš podići kožu i smanjiti bore možeš zaviriti ovdje i isprobati tzv. anti-ageing masažu. S druge strane, ako želiš da tvoja koža izgleda blistavije, isprobaj jednostavnu četverominutnu masažu predstavljenu u ovom videu. Ovaj vid pomlađivanja veoma je cijenjen na Dalekom istoku pa je tako nadaleko poznata japanska masaža pomlađivanja lica koja u samo 5 minuta stimulira magične točke ljepote.

Kako to tanaka masaža izgleda možeš provjeriti ovdje. Kada ne pronađeš dovoljno vremena u danu za masažu lica, možeš se poslužiti jednim trikom. A to je da kremu za lice prije spavanja utrljavaš u kožu vrhovima prstiju. Tako ćeš stimulirati mikrocirkulaciju te tonirati i učvrstiti kožu.

2. Tjedni piling lica

Piling je izuzetno važan za očuvanje čistoće lica budući da uspješno otklanja nečistoće i nakupljene mrtve stanice kože. Koža odmah izgleda blistavija, zaglađenija, a i make up bolje sjeda na kožu koja j etretirana pilingom. Ipak, dermatolozi ističu kako bi ga trebali provoditi samo jednom tjedno budući da prečesta upotreba pilinga može stvoriti kontraučinak i narušiti prirodnu zaštitnu barijeru kože. Također, preporučuje se da pri čišćenju lica koristiš blage pilinge na prirodnoj bazi. A kao izvrsno rješenje nameće se piling od zobi.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

To je vrlo nježan piling koji ostavlja tvoju kožu glatkom i mekom, vrlo ga je jednostavno napraviti, nije ga potrebno dodatno rashlađivati u hladnjaku poput nekih drugih sličnih tretmana, a budući da je "suh" može pohranjen stajati mjesecima bez da promjeni teksturu. Sve što trebaš je usitniti odabranu količinu zobi u blenderu (ili možeš već kupiti unaprijed usitnjenu zobenu krupicu), potom izdvojiti jednu žličicu zobi te joj pridodati istu količinu vode i od toga napraviti smjesu.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Ove dvije varijante svakako trebaš isprobati!

Postoje dvije varijante pilinga od zobi koje možeš učiniti, a obje imaju uistinu blagotvorno djelovanje na tvoju kožu. Prva je ona da u pripravljeni piling dodaš žličicu meda koja će dodatno omekšati tvoje lice. Druga je da u smjesu od zobi i vode dodaš još i žlicu jogurta. Budući da je većina jogurta bogata probioticima, oni će djelovati hidratizirajuće i dati tvome licu dodatan sjaj.

Nakon što si napravila smjesu, prstima je lagano umasiraj na područje lica i vrata te nježnim kružnim pokretima prijeđi po licu, a po završetku isperi lice mlakom vodom.

3. Čaj od kamilice

Čaj od kamilice može imati niz dobrobiti za zdravlje cjelokupnog organizma pa primjerice, ako imaš problema s nesanicom, prije spavanja popij jednu šalicu ovog čaju jer se vjeruje kako opušta živce i umiruje živčani sustav. Budući da ne sadrži tein (naziv za kofein u čaju), nema straha da ćeš zbog njega probdjeti noć već upravo suprotno - spavat ćeš kao beba, a znaš kako je san važan za obnovu cijelog organizma, pa i tvoje kože.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Također, čaj od kamilice je nježan relaksant i djeluje kao efikasan prirodni sedativ te smanjuje razinu stresa. Ispijanje ovog čaja, ali i oblozi, mogu uvelike utjecati i na izgled tvoje kože (i kose), a neke od prednosti otkrivamo ti u nastavku:

Zacjeljuje rane

Jesi li znala da su čaj od kamilice još Rimljani, Grci i Egipćani koristili za liječenje i zacjeljivanje rana? To je zato što kamilica ima niz protuupalnih svojstva, a također pomaže u liječenju kožnih stanja poput psorijaze i ekcema.

Posvjetljuje kožu i kosu

Ovaj čarobni napitak može se koristiti kao prirodni 'izbjeljivač' kože, ali i kose! Čaj od kamilice prepun je antioksidansa koji pomažu jačanju zdravlja kože te posvjetljava ten i daje sjaj kakav sve oduvijek želimo.

Saveznik u borbi protiv akni

Osim sjaja, čaj od kamilice mogao bi pomoći u borbi s čestim izbijanjem akni. Ujedno pomaže izblijediti mrlje i ukloniti ožiljke od akni. Istovremeno djeluje umirujuće na kožu i smanjuje crvenilo lica.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Pomaže u borbi protiv starenja

Čaj od kamilice ima veliku moć antioksidansa i štiti kožu od oštećenja slobodnih radikala. Ubrzava regeneraciju stanica i tkiva pa stoga pomaže u stezanju pora i usporava proces starenja.

Liječi opekline od sunca

Štetne UV zrake sunca mogu uzrokovati razne probleme tvojoj koži. Čaj od kamilice poznat je po svojim antioksidativnim, umirujućim i protuupalnim svojstvima stoga je odličan u liječenju opeklina od sunca. Čaj možeš skuhati, dobro ga ohladiti, umočiti ručnik u njega i zatim nanijeti na područje opečeno od sunca.

Smanjuje podočnjake

Nakon upotrebe nemoj baciti vrećicu čaja od kamilice već je umjesto toga stavi u hladnjak. Ohlađenu vrećicu možeš staviti preko očiju (posebno nakon masaže lice) kako bi smanjila natečenost i podočnjake.

Bye-bye  peruti

Imaš problema s peruti? Čaj od kamilice pomaže u uklanjanju i sprječavanju peruti te smiruje iritaciju vlasišta. Osim za oralnu konzumaciju, možeš ga koristiti i kao sredstvo za ispiranje kose. Tako jednostavno, a tako djelotvorno!

 

 | Autor:

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0