Stars

Povratak otpisanih: Ove zaboravljene hrvatske zvijezde isplanirale su veliki comeback na estradu

  • Osebujni poduzetnik Ante Gotovac svojevremeno nije silazio sa stranica domaćih medija, a sada je izrazio želju za povratkom
  • Uz njega, značajan korak u svom povratku na scenu ove će godine učiniti i tri nekad velike glazbene zvijezde
  • Alen Vitasović i dalje uživa veliku popularnost među publikom što mu daje dodatni vjetar u leđa

Nova 2020. godina tek je započela, a već nam je dala naslutiti kako nas očekuje mnoštvo zanimljivosti na estradnom nebu. Jedna od njih je i povratak nekadašnjih zvijezda koje ponovno traže svoje mjesto na estradi. Ostaje nam vidjeti hoće li im uspjeti ponoviti uspjeh Petra Graše koji se na vrhove ljestvica i rasprodane koncertne dvorane uspješno vratio nakon 20 godina stanke. A koje su to četiri osobe koje priželjkuju svoj veliki povratak u ovoj godini, otkrivamo ti u nastavku.

Možda vas zanima Ovih 10 čarobnih mjesta svaka žena treba posjetiti barem jednom u životu Rubrika Life&style Life&style

Ante Gotovac

Godine 2009. u Hrvatskoj su i ptice na grani znale priču o bračnom paru Gotovac. Manekenka Simona i poduzetnik Ante nisu silazili s naslovnica i malih ekrana, a medijski prostor su si osigurali skandaloznim tvrdnjama o prostituciji u hrvatskom showbizu. Osebujan par znao je kako zadržati pažnju javnosti, a stupce novina redovito su punili svojim svađama te navodnom rastavom i pomirenjem. Kulminacija njihove medijske eksponiranosti bilo je sudjelovanje u reality showu Farma, a zbog uspješnog privlačenja interesa publike dobili su vlastiti reality show te su tako postali druga obitelj nakon Dvornikovih kojoj je dana ista prilika.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Nije se mirio s padom popularnosti

No, bračna idila nije dugo potrajala te su Gotovčevi polako postali prošlost. Za razliku od Simone koje se okrenula vjeri i obiteljskom životu, njezin tada već bivši suprug Ante nije se mirio s bračnim krahom i naglim padom popularnosti te je svim silama nastojao ostati u žiži javnosti. Izdao je tako autobiografiju "Vrag" (koja je bila direktan odgovor na Simoninu biografiju naslovljenu "Anđeo"), okušao se iznova u poduzetničkim vodama, prihvatio je čak i poziv u kontroverzni srbijanski reality show Parovi, no ni to ložaču kotlova po zanimanju nije bilo dovoljno... Zbog ljubavnog i poslovnog kraha ponovno je zaglibio u ovisnost te je svojevremeno nekoliko mjeseci proveo u crkvenoj komuni.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Nakon izlaska iz komune odselio se u Beograd i postao PR noćnog kluba. U međuvremenu je ljubavnu sreću pronašao s Jelenom Miljuš za koju se oženio nakon nekoliko mjeseci veze. Nažalost ni ovaj brak nije potrajao, no Ante se iz ljubavnih jada izdignuo poput pravog feniksa te je sreću nedugo zatim pronašao s novom odabranicom. S nekadašnjom suprugom Simonom s kojom ima kćerkicu Gabrijelu danas je u dobrim odnosima.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

"Bili smo bogovi šoubiza"

Premda je u posljednjim intervjuima tvrdio kako je sretan i zadovoljan trenutačnim životom, izgleda kako "kralja realityja", kako mu tepaju, vuče želja za pojavom na malim ekranima."Kad bih našao partnericu dovoljno jaku da sa mnom iznese reality show, možda bih se vratio u biznis. No takvu još nisam našao. Žene čim dođu do slave dignu nos. Nemam volje ni snage za te gluposti. Hrvatska je bez Gotovčevih dosadna. Bili smo bogovi šoubiza." - nimalo skromno je za 24sata otkrio Ante te dodao: "Meni je ovdje vlasnik Happy TV-a rekao da mu je san napraviti srpske Gotovčeve, ali ne može naći tako medijski zanimljivi par. Za Simonu je rekao: ‘Reci koliko para treba dati da je dovedemo’. Simona to zna jer su pričali o tome. Ali to više ne želi jer vodi jedan drugi život. Iznos nije upitan". Po svemu sudeći Ante je spreman vratiti se, no pravo je pitanje da li smo mi spremni na njegov povratak. Bilo kako bilo, ovaj osebujni poduzetnik nije jedini koji se nakon duže stanke zaželio svjetla reflektora.

Možda vas zanima Ne, ne možemo se nagledati ove ludo luksuzne kuće i čarobne okućnice Gisele i Toma Bradyja Rubrika Stars Stars

Vesna Pisarović

Početkom 2000-ih Vesna Pisarović slovila je za jednu od najvećih domaćih pjevačkih zvijezda, a dobar glas krasio je i zamamni stas zbog kojeg je nerijetko bila svrstavana na liste najatraktivnijih Hrvatica. No, na vrhuncu slave odlučila se povući iz javnosti i željna novih glazbenih izazova 2005. godine seli u nizozemski Den Haag,a potom i London gdje je magistrirala jazz. Upravo je u njemu pronašla odgovor na sva svoja glazbena pitanja te je to postao pravac u kojem je poželjela razvijati svoju karijeru.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Brucošijada koja je promijenila sve

Napustila je britansku prijestolnicu i sa suprugom Ozrenom Pupovcem preselila u Berlin, gdje i danas boravi.U međuvremenu je izdala dva jazz albuma i održala niz manjih koncerata, no u žiži javnosti našla se ponovno nakon nastupa na brucošijadi FER-a održanoj u studenome 2018. godine koja je polučila veliki uspjeh kod publike te nametnula pitanje: "Da li je vrijeme za Vesnin povratak?".

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Dugoočkivani veliki koncert

No, ako pitate ona zapravo nikada nije ni otišla s estrade. Tako je u razgovoru za Jutarnji list otkrila kako je sve ovo vrijeme redovito održavala koncerte u Sloveniji (na kojima je izvodila svoje pop pjesme), no da za iste nije bilo interesa u domovini. Navedena brucošijada pokazala je upravo suprotno te je pokrenula niz manjih nastupa diljem Hrvatske te priredila teren za ono što nas tek očekuje. U Zagrebu će se 28. ožujka održati veliki koncert na kojem će Vesna izvesti svoje najpoznatije hitove pa će tako publika moći uživati u live verziji uspješnica poput "Sasvim sigurna", "Jutro donosi kraj" i "Da znaš". A tko zna, možda ponukana sjajnom atmosferom publici odluči predstaviti nove pjesme u pop aranžman, za koje je u više navrata otkrila kako ima spremne u ladicama.

Možda vas zanima O životu legendarne Joan Collins snima se tv-serija! Koje će sve pikanterije iz prošlosti seks simbola prikazati? Rubrika Stars Stars

Alen Vitasović

Domaća glazbena scena devedesetih godina iznjedrila je uspješnice "Gušti su gušti" i "Ne moren bež nje" iza kojih istrijanski glazbenik Alen Vitasović. Rođeni Puljanin prvi je glazbeni sastav oformio kao dvanaestogodišnjak te je od rane mladosti pjevao na lokalnim zabavama gdje je kalio svoje pjevačke sposobnosti. Spomenuta pjesma "Ne morem bež nje" lansirala ga je 1993. godine u sam centar domaće glazbene scene. Bio je to početak uspješnih godina Alenove karijere koje su se ogledale u pet nominacija za diskografsku nagradu Porin, pobjedom na Splitskom festivalu (za koju pjevač rado ističe da mu je vrhunac karijere budući da je bio prvi pobjednik koji nije dolazio iz Dalmacije) te dodjelom priznanja Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobit doprinos kulturi Hrvatske i popularizaciji istarske čakavice.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Borba s osobnim demonima

S dolaskom novog tisućljeća, Vitasovićeva karijera našla se u silaznoj putanji, a sve veći zamah uzimala je njegova borba s alkoholizmom. Nastupi su postali sve rjeđi, posljednji album izdao je prije 17 godina, a medije je više "zabavljao" svojim privatnim životom. U više navrata je otvoreno progovorio o svojoj borbi s ovisnošću i pokušajima spašavanja karijere, no do toga nije došlo sve do koncerta održanog u listopadu 2018. godine u zagrebačkom klubu Sax na kojem je Alen odlučio proslaviti 25 godina karijere. Na iznenađenje mnogih, dva koncertna dana bila su u potpunosti rasprodana te se tražila i karta više, a interes publiku pjevaču je dao vjetar u leđa za novi pokušaj proboja na scenu.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Hoće li Alen na Eurosong?

Početak 2019. godine pjevaču je donio i diskografski preporod te je izdao dvije nove pjesme. O tome kako se ozbiljno namjerava vratiti na estradu svjedoči i podatak da ćemo Alena u pratnji kolegice Božidarke-Matije Čerine imati priliku vidjeti u ovogodišnjem izdanju glazbenog natjecanja Dora, gdje će izvesti duet "Da se ne zatare." Premda, kao što je priznao za 24sata, smatra kako je natjecanje namješteno, cilj mu je pojaviti se pred širom publikom i pokazati da je još uvijek tu.

Možda vas zanima Ovaj 19-godišnjak je glumio na Instagramu da je bezobrazno bogat, kaže kako je 'šokiran' koliko je to lako Rubrika Life&style Life&style

Edo Maajka

Početak novog tisućljeća na domaću je estradu donio proboj novog stila - hip hopa, a njegova perjanica bio je bosanskohercegovački reper Edo Maajka. Pravim imenom Edin Osmić, ovaj je glazbenik apsolutno dominirao scenom te njegov album "No Sikiriki" od izlaska 2004. godine mjesecima nije silazio s top lista. Brizak na jeziku, Edo Maajka nije se libio koristiti kroz svoje tekstove progovoriti o aktualnim društvenim problemima, ali i situaciji na glazbenoj sceni. O tome koliko je Edo u tom trenutku bio značajan svjedoči i podatak da ga je u svojoj pjesmi Hrvatica javno prozvala buduća kraljica estradnog neba Severina, pjevajući stih "djeca slušaju krivu majku". I djeca su uistinu slušala, no nisu bila jedina. Moglo bi se iz današnje perspektive reći da je Edo bio pravi glas poslijeratne generacije. 

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Zbog ljubavi je živio na dvije adrese

No, potom je uslijedio zamor u komercijalnom smislu te se reper okrenuo nekom novom zvuku, uvrstio je i bend, ali dijelu publike to nije odgovaralo. Nastavio je Edo tako djelovati u sjeni, posvetio se više produciranju, ali i privatnom životu. Zbog ljubavi je tako svojevremeno preselio u Izrael, a ostvario se i kao otac. Prije tri godine najavio je povratak na scenu te je nakon duže glazbene pauze izbacio novu pjesmu "Ne mogu disati", koja je ujedno bila i njegova prva pjesma romantičnog karaktera. "Dugo sam razmišljao o povratku i evo me, tu sam. Ponovo stvaram nešto novo. Pripremam puno novih iznenađenja. Jako mi je drago da u trenutku kada izbacujem nove pjesme i označavam povratak u glazbeni svijet" - otkrio je reper tom prilikom.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Tek je krenuo...

Već naredne 2018. godine izbacio je album "Put u plus" koji je naišao na sjajan prijem kod glazbenih kritičara, a uslijedio je i veliki koncert u Domu sportova. I tu ne namjerava stati. Tako je u intervjuu za MusicBox za 2020. godinu najavio: "Spremam EP na beatove, nešto sam uzeo od Kooladea, nešto sam imao svoje. Spremam materijal s bendom kojeg ću sljedeće godine početi raditi i izbaciti. U tome sam trenutno." Vjerujemo da će biti sjajan kao i prethodnici!

 

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FRIZURA I ŠMINKA
 

 

 

 

Photo: Pixsell/Sanjin Strukic

Komentari 0