Stars

Mariah Carrey danas slavi 50. rođendan, a mi ti o njoj otkrivamo 7 manje poznatih zanimljivosti

  • Glazbena diva Mariah Carrey danas slavi 50 godina života, a tom prilikom mi smo odlučile zaviriti u njezinu biografiju
  • Ova pjevačica nosi titulu najprodavanije ženske glazbenice svih vremena, a za tebe smo izdvojile još sedam zanimljivost iz njezina života
  • Po kome je dobila ime, kako su je zvali u srednjoj školi, zašto je dva puta obukla istu vjenčanicu i koju glumicu obožava možeš otkriti u nastavku

Glazbena diva Mariah Carrey danas slavi 50. rođendan! Ova pjevačica nadaleko je poznata po svojim vokalnim sposobnostima te je dobitnica brojnih prestižnih nagrada, a može se pohvaliti i podatkom da je postala najprodavanija ženska glazbenica svih vremena. Mi smo ovoga puta odlučile zaviriti u njezin životopis i otkriti sedam manje poznatih činjenica o ovoj osebujnoj umjetnici.

Možda vas zanima "Život počinje iza pedesete", poručuje manekenka koja u 59-oj reklamira donje rublje Rubrika Život Život

1. Ime je dobila po pjesmi, nadimak po markiranju

Mariah je ime dobila prema pjesmi "They Call the Wind Mariah" (Vjetar zovu Mariah) iz mjuzikla "Svi za Eldorado". Odabir ne čudi ako znamo da je njezina majka Patricia bila operna pjevačica, a zanimljiv je podatak kako joj je krsna kuma glazbena diva Patti LaBelle. Osim specifičnog imena, Mariah je za vrijeme odrastanja imala i vrlo zanimljiv nadimak. Njezini školski kolege su je zvali "Mirage" što je engleski naziv za fatamorganu ili iluziju, a tako je nazvana jer je često izbivala iz škole. Zbog svog učestalog markiranja nerijetko je bila primorana posjetiti školskog savjetnika, no poznato je kako mu je u nekoliko navrata pokušala objasniti kako nema namjeru dolaziti na nastavu jer će jednog dan biti pjevačka zvijezda te da joj školovanje nije potrebno.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Mariah, 1993. godine.

Možda vas zanima Ove zvijezde pune 40 godina. Kako su izgledale nekad, a kako izgledaju danas? Rubrika Stars Stars

2. Prije pjevačke karijere radila je nekoliko poslova

Na čuđenje mnogih srednju školu je ipak završila te je preselila u New York s namjerom da postane kozmetičarka. Budući da joj je glazbena karijera bila tek u povojima, obavljala je različite poslove kako bi zaradila novac. Tako je radila kao čistačica u frizerskom salonu, garderobijerka i konobarica.

3. Velika je obožavateljica Marilyn Monroe

James Dean i Marilyn Monroe njezini su najdraži glumac i glumica. Ipak, prema Marilyn gaji posebnu naklonost, a njezina opsesija započela je kada je kao djevojčica za Božić dobila glumičinu biografiju. Kada je odrasla, ispunila je svoj velik san o tome da posjeduje nešto što joj je pripadalo pa je tako 1999. godine na dražbi za nešto više od 600.000 dolara kupila njezin veliki bijeli piano. A kolika je zapravo obožavateljica pokazala je i kada je svoju kćer nazvala Monroe, upravo u čast omiljene joj glumice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Mariah Carey (@mariahcarey)


4. Želi biti fotografirana samo s jedne strane

Pjevačica preferira da je fotografi snime s njezine desne strane jer smatra kako je to njezina "ljepša strana". U dokumentarcu o svom životu nazvanom "Mariah's World" otkrila je kako joj je kao 19-godišnjakinji, nakon što je odradila svoje prvo snimanje, fotografkinja poručila: "Ovo je tvoja dobra strana, dopusti da te fotografiraju samo s tvoje dobre strane!". I, eto, 31 godinu kasnije pjevačica se i dalje drži ovog pravila. Povremeno objavi i fotografiju uhvaćenu s lijeve strane, no smatra kako ta može vrijediti samo ako se fotograf potrudi te ako je rasvjeta dobro namještena.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Mariah, 2003. godine
Možda vas zanima Frizerka Jennifer Lopez otkriva kako se brinuti za kosu kada smo kod kuće Rubrika Beauty Beauty

5. Noge i glas  je osigurala na milijunski iznos

Nakon što je sklopila sponzorski ugovor s brendom "Gillette", pjevačica je odlučila svoje noge osigurati na navodni iznos od milijardu dolara! Ovaj potez doveo je do kreiranja kampanje "Leg of a goddess" (Noge božice), a njezine su noge te 2006. godine vrijedile više od onih Davida Beckhama. Ipak, deset godina kasnije se pojavio podatak kako su njezine noge, baš kao i njezin glas koji seže pet oktava, ipak osigurane na 35 milijuna dolara.


6. U istoj se vjenčanici pojavila dva puta

Osam godina nakon rastave od glazbenog producenta Tommyja Mottole, Mariah je ponovno odjenula vjenčanicu u kojoj se pojavila na njihovom vjenčanju. Naime, u istoj haljini snimila je 2005. godine videospot za jednu od svojih najpoznatijih pjesama - "We belong together". Povodim desete godišnjice izlaska pjesme, u razgovoru za Vogue priznala je kako je tada žarko željela spaliti veo. "Bio je dugačak osam metara, ali mi redatelj nije dao da ga spalim. Nije želio da me zapale, ali mogli smo to napraviti kasnije. Šteta!" - ustanovila je Mariah.

Možda vas zanima Ovo jeftino ulje njegovat će tvoju kosu, lice, ruke ako ti ponestane kozmetičkih proizvoda Rubrika Life&style Life&style

7. Sjajna pjevačica i grozna glumica

 U svojoj karijeri Mariah se okušala i kao glumica, no za razliku od pjevanja u ovoj se ulozi nije proslavila. Ipak, uspjela je 2001. godine osvojiti nagradu, no riječ je o onoj za najgoru glumicu koja joj je za film "Glitter" osvojila na 22. dodjeli nagrada "Zlatna malina".

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0