Life&style

Jesu li ovo najluđe stvari koje pjevačice rade da sačuvaju glas?

  • Gotovo svi skloni smo pjevanju pod tušem, no jesi li znala da to ima svoje prednosti i da pomaže našim glasnicama?
  • Mnogima omiljena poslastica zapravo šteti (dobrom) glasu i zbog toga je treba izbjegavati
  • Pjevačice Lady Gaga, Mariah Carey i Beyonce imaju posebne rituale prije nastupa pomoću kojih se brinu za glasnice

Kada je glas u pitanju, ovo zanimanje ubrajamo u posebnu kategoriju. Da bi svoj glas prezentirali u najboljem izdanju na nastupima, profesionalne pjevačice i pjevači moraju trenirati glasnice svaki dan. Uz cijeli spektar vježbi za glasnice, skloni su i različitim trikovima kako bi sačuvali (dobar) glas, a u nastavku smo izdvojili neke od njih:

Piju sirova jaja 

Ako je vjerovati narodnoj medicini, lijek je za očuvanje, ali i vraćanje funkcije glasnica ni više ni manje nego - sirovo jaje. Također se vjeruje da ovaj proizvod dobro vlaži grlo i podmazuje ligamente te tako čini glas baršunastim i ugodnijim. U to vjeruju i brojni profesionalni pjevači i pjevačice koji konzumiraju sirova jaja prije nastupa. Kako bi "recept" bio učinkovit, preporučuje se popiti jedno jaje ujutro i jedno navečer. Iako je ova je metoda prilično popularna i koriste je ljudi diljem svijeta, prije konzumacije sirovih jaja trebaš u potpunosti biti sigurna da su jaja svježa i da su visoke kvalitete

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Estetski pomlađuju glasnice 

Estetska kirurgija sve je popularnija pa ne čudi sve rašireniji trend pomlađivanja glasnica, odnosno voice lifta. Riječ je o kirurškoj intervenciji koja se izvodi tako da se iz trbuha izvlači salo koje se zatim presađuje na glasnice. Masne stanice iz sala na trbuhu stvaraju hormon estrogen koji podmazuje glasnice, a rezultat je snažniji i čišći glas. Metoda je nastala u Americi, no zadnjih je godina sve popularnija u Europi i u ostatku svijeta.

Izbjegavaju čokoladu

Mnogi će se složiti da čokolada "miluje naše nepce", no, nažalost, ne i glasnice. Morat ćemo razočarati sve ljubiteljice pjevanja i čokolade jer ove dvije stvari nikako ne idu "ruku pod ruku". Naime, ova slatka poslastica jedna je od najgorih namirnica za konzumaciju prije nastupa. Sadrži visoki udio šećera i kofein - dva sastojka koji mogu loše utjecati na rad glasnica prije nastupa. Šećer se može zaglaviti u grlu i povećati proizvodnju sluzi, što može učiniti glas flegmatičnim i neprivlačnim. S druge strane, kofein može izbaciti vodu iz organizma što izaziva suhoću glasa. Osim čokolade, pjevačice i pjevači ne konzumiraju ni kavu prije nastupa. 

via GIPHY

Kako poznate pjevačice brinu o svom glasu?

Ipak, svaka pjevačica ima specifičnu metodu pomoću koje brine o svojim glasnicama prije nastupa, a u nastavku ti otkrivamo kako to rade megapopularne zvijezde Lady Gaga, Mariah Carey i Beyonce

Lady Gaga

Lady Gaga inzistira na boci vode i čaja kako bi njezin nevjerojatni vokal bio hidriran. Također zahtijeva da backstage bude opskrbljen vodom da bi i njezini rezervni pjevači i plesači dobili obilje hidracije.

via GIPHY

Mariah Carey

Ova glazbena diva zahtijeva ne jedan, već dva pročišćivača zraka u svlačionici kako bi njezina pluća primila samo najkvalitetniji zrak.

via GIPHY

Beyonce

Beyonce ima nešto neobičnije rituale prije nastupa. Uvijek jede začinjenu pečenu piletinu i traži da njezina svlačionica bude zagrijana na temperaturu od 25,5 Celzijusa, koja je idealna za održavanje glasa toplim i gipkim. 

via GIPHY

A što se tiče nas amaterki, mi možemo uživati u pjevanju bez ustručavanja. No, i mi trebamo brinuti o svojim glasnicama. Pjevanje, topli i suhi zrak, kao i dim cigareta mogu štetno djelovati na tvoje grlo. Da bi to spriječila, ne trebaš raditi nikakve lude stvari poput profesionalnih pjevačica. Dovoljne su ti biljne pastile poput isla® pastila trešnja. Ove pastile sadrže originalni ekstrakt islandskog lišaja uz dodatak hijaluronske kiseline koja je dobro poznati zaštitinik glasnica i dobrog glasa. Pastile također služe i za prevenciju suhoće grla i njeguju grlo prilikom većeg napora glasnica što je odlična vijest za sve pjevačice amaterke!

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0