Stars

Godina je dana bez Olivera: "Zauvik si tu u mojim mislima i grudima..."

  • Veliki hrvatski glazbenik, Oliver Dragojević, preminuo je prošle godine na današnji dan
  • Ovoga umjetnika i njegove bezvremenske pjesme voljele su sve generacije pa ne čudi da su mu hitovi postali dio svih posebnih svečanosti poput vjenčanja
  • Njegova se glazba, baš kao niti on, ne zaboravlja, a znaju to i njegovi Velalučani koji su njemu u čest pripremili velike koncerte

Prije točno godinu dana napustila nas je jedna od najsjajnijih zvijezda hrvatskoga glazbenog neba, Oliver Dragojević. Preminuo je na današnji dan, 29. srpnja, u ranim jutarnjim satima nakon jednogodišnje bitke protiv raka koji ga je sustigao u 71. godini života.

Obožavani je pjevač bolesti dugo odolijevao i s njom se hrabro nosio. Nije ga pokolebala niti kada je zbog nje morao otkazivati velike koncerte.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

U Splitu su tada na njegovom spraćaju bili deseci tisuća ljudi, a zatim su ga do Vele Luke pratile stotine brodica. Taj je dan proglašen Danom nacionalne sućuti. Njegova rodna Vela Luka njemu je u čast ovaj mjesec pripremila i tri koncerta od kojih će se najveći održati upravo večeras pod nazivom "Trag u beskraju".

Njegova je smrt bila velik gubitak, kako u privatnome, tako i u javnome životu. Mnogi su se hrvatski glazbenici tada s velikom tugom opraštali od svoga kolege.

Možda vas zanima Oliverov prijatelj i bivši menadžer - Ovo su bile naše najdraže pjesme Rubrika Stars Stars

Pripadnici hrvatske estrade baš kao i cijela hrvatska njegov odlazak nisu zaboravili pa se mnogi danas prisjećaju njegovih najvećih hitova.

U Oliverovim pjesmama uživale su i uživaju mnoge generacije i sada su već postale apsolutno nezaboravne. Prekrasni stihovi i melodije njegove glazbe postale su nezaobilazne za sve velike i posebne svečanosti, poput vjenčanja.

Ne čudi stoga što se Oliverova pjesma Moj lipi anđele našla na listi omiljenih domaćih pjesama za prvi ples.

Možda vas zanima Istražili smo koje su pjesme najčešći odabir za prvi ples u Hrvatskoj, jedan pjevač je daleko popularniji od svih Rubrika Life&style Life&style

Voljeni je pjevač rođen 1941. godine u Splitu, ali je bio korčulanskog podrijetla, što je uvijek s ponosom isticao. Glazbu je obožavao još kao dijete i ubrzo je počeo svirati glasovir, klarinet i gitaru, a dio estrade postao je 1963. kao pjevač splitskoga benda Batali. Uskoro je došao i dan njegovoga prvog festivala, godine 1967. i nastup na koji ga je nagovorio Zdenko Runjić.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Među zvijezde vinula ga je upravo Runjićeva pjesma Galeb i ja, a nakon toga, gotvo da i ne postoji osoba koja ne zna ime ovoga velikog umjetnika.

Uz glazbu i Korčulu, Oliver je obožavao i svoju obitelj, suprugu Vesnu te trojicu sinova i petero unučadi. U njihovim srcima, baš kao i u srcima mnogih obožavatelja i cijeloga glazbenog svijeta, ostat će zauvijek.

 

Photo: Pixsell/Sanjin Strukic
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ivica19

    Čuvali te anđeli lipi naš galebe.... Fališ nam jako jako......
  • krnjevo

    Iva, Oliver je rođen 1947.