Stars

Kći Zdenka Runjića fotografijom Olivera i svog oca raznježila Internet

Čini se da nostalgija za vremenima velikih umjetnika, poput Olivera Dragojevića i Zdenka Runjića, nikada neće proći. Toga je svjesna i Ivana Runjić, Zdenkova kći, koja je jednom fotografijom raznježila Internet.

Tko uopće može zamisliti Split bez da pomisli na barem dio stvaralaštva i ostavštine velikana poput Borisa Dvornika, Jakše Fiamenga, Zdenka Runjića i Olivera Dragojevića? Rijetki su oni kojima uspomene na njihova vremena ne izazivaju nostalgiju. Ili, pak, malinkoniju, kako bi oni rekli. Naime, Split je, u posljednje vrijeme, ostao bez svih tih svojih velikana i čini se da pod svaku cijenu žele spriječiti da velikani padnu u zaborav.   | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Miranda Cikotic/PIXSELL Tome svjedoči i činjenica da je veliki dvojac, Boris Dvornik i Oliver Dragojević, izvođači popularne pjesme Nadalina, ovjekovječen na muralu jednog splitskog kafića. Vlasnik, koji nipošto nije htio reklamu, u srce je taknuo mnoge koji su žalili za odlaskom dviju legendi.   | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Miranda Cikotic/PIXSELL Da Splićani vole na ovaj način prikazati svoje velikane poznato je već od prije. Na samom ulaz u grad, već dugi niz godina, stoji grafit posvećen Borisu i Dinu Dvorniku, a ispod stoji golemi natpis: ''Nema više Borisa, nema više Dina, povuklo se more, raspukla se stina. Puno manja sad se čini splitska bina...'' Sada, u spomen na Zdenka Runjića i Olivera Dragojevića, Ivana Runjić, kći Zdenka Runjića, na svom je privatnom Facebook profilu objavila fotografiju njih dvojice te predložila ideju koju bi Split, vjerujemo, mogao uistinu s oduševljenjem prihvatiti. 

Ivana predlaže izgradnju spomenika u stvarnoj veličini na mjestu na kojem se dvojac nalazi. Kada je snimljena fotografija nije poznato, ali ono što je poznato su sve pjesme koje je ovaj dvojac zajednički stvorio. Picaferaj, Skalinada, Malinkonija, Poeta, Moj galebe... Gotovo da se ne možemo sjetiti pjesme koju za Olivera nije napisao Runjić. Je li vrijeme da im Split, i cijela zemlja, kažu ''hvala'' spomenikom? 

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0