Stars

Bruno Šimleša sa svojom Majom slavi godišnjicu braka: ''13 godina smijeha, nešto suza i jaaako mnogo truda''

  • Bruno Šimleša i njegova Majom danas slave 13. godišnjicu braka čime se sociolog pohvalio jučer i u svom blogu na miss7
  • No, rijetko tko bi se poput ovog filantropa usudio iskreno progovoriti o tome koliko je truda i upornosti potrebno da se dođe do ovog, na svoj način, savršenog trenutka sreće
  • Autentična posveta kolumnista miss7 samo nas je još više uvjerila kako svi možemo stvarati svoja mala životna remek-dijela 

Trinaest se često percipira kao nesretan broj, ali ne i za Brunu Šimlešu koji ovom brojkom danas obilježava godišnjicu braka i to- sretnu! Više od desetljeća zajedničkog života sa svojom Majom, autor knjiga popularne psihologije i kolumnist našeg portala obilježio je i u svom jučerašnjem blogu na miss7 i na Instagramu te dao iskreno nasluti kako sretnim godinama prethodi i mnogo truda, uspona i padova…

Možda vas zanima Iako nisu sve bile sretne godine, sutra slavimo sretnu 13. godišnjicu braka! Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog

 

‘’13 godina ljubavi, većinom i zaljubljenosti, istinskog prepoznavanja, ali i nešto izluđivanja...
13 godina zahvalnosti, nešto tuge i osjetno više iskraste radosti...
13 godina smijeha, nešto suza i jaaako mnogo truda da nadrastemo uzroke suza...
13 godina zajebancije i ozbiljnosti...’’, napisao je Bruno povodom ove sretne obljetnice.

‘’U njima je i 11 godina zajedničkog odgajanje našeg čuda, srce uz srce. I punih 18 godina međusobnog odgajanja srca! A najvažnije je da bismo oboje i danas rekli: Uzimam! Uzimam i tvoje dobro i tvoje loše jer zajedno možemo stvoriti nešto izvrsno!!!’’, dodao je. 

Osim što nas je preko svojih knjiga učio kako zavoljeti sebe i druge te naposljetku kako od svog života stvoriti remek-djelo, očito je da nam poznati sociolog u razumijevanju života pomaže i vlastitim primjerima. Tako je upravo u svojoj kolumni za miss7 Bruno iskreno progovorio i o svojoj krizi u braku odnosno kako su sretnoj trinaestoj godišnjici braka prethodile i poneke nesretne godine.

S Majom, najboljom srednjoškolskom prijateljicom koju je zaprosio nakon što su se zbližili pred kraja faksa i to prstenom nacrtanim markerom na papiru, posebno su mu bile izazovne prve godine nakon što su dobili kćerku. 

Možda vas zanima Ako dijete ne sluša roditelje, je li moguće da je stvar u roditelju, a ne djetetu? Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog

‘’Imali smo vrlo različite ideje o roditeljstvu. Počela je pucati po šavovima kao žena, osoba, pa i mama... I mi smo pucali po šavovima kao par. Par dobrih tjedana pa nekoliko užasnih. Izvrsnih tjedana nije bilo. Iščezli su s beskrajnim noćima u kojima malena nije spavala i beskrajnim danima u kojima nismo pronalazili zajednički jezik’’, napisao je u svojoj kolumni Brune Šimleša. 

No, Bruno je istaknuo su on i Maja vjerovali da se isplati boriti pa su to i napravili svim raspoloživim sredstvima - 'nogama, rukama, ma i noktima'. 

‘’Opet smo se mogli pronaći. I jesmo, nakon što smo isprobali valjda svaki izvor svjetlosti da nam osvijetli put. Nema koji kamen nismo preokrenuli. I dalje znamo imati loše periode, ali dobri su pravilo, a izvrsnih je više od loših. I to je dovoljno za ljubav. Ne znam što nosi budućnost, ali znam da nam je sadašnjost ljubavna’’, zaključio je Bruno u svojoj kolumni. 

Da u braku ne cvjetaju ruže svima je poznato, no rijetko tko bi se usudio progovoriti i o korovu koji se mogao vaditi iz vlastitog vrta. Upravo je svojim primjerom Bruno potvrdio da autentičnost i iskrenost najbolja deviza u pomaganju drugima, kako je to već dosad nebojeno puta napravio i preko svojih knjiga o popularnoj psihologiji, brojnih (i humanitarnih) predavanja te savjetovanja. 

Možda vas zanima 3 situacije u kojima prijatelji daju najgore moguće životne savjete Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog

Dok uživamo u njegovim zanimljivim esejima i praktičnim savjetima za sretan ispunjen život koji iz svog pera izbacuje za portal miss7, Bruno je već dobro usavršio svoj rukopis u svojih sedam objavljenih knjiga među kojima su 'Ljubavologija' i 'U rukavicama je ionako prevruće' bile među najprodavanijim knjigama u Hrvatskoj. 

Brojnim čestitkama koje Bruno potaknuo svojom objavom na Instagramu pridružujemo se i mi. Sretna godišnjica, Maja i Bruno! 

Photo: Instagram/@bruno_simlesa

Komentari 0