Miss7 Blog

Što vaši partneri doista žele da im poklonite za Valentinovo?

 "Pripremili smo savršenu večer za vas i vašu ljubav; uz nas proslavite Valentinovo koje ćete zauvijek pamtiti..." vs. "Imamo najveći antivalentinovski party u gradu; Single osobe su dobrodošle...“ 

Bilo da ste oduševljeni Valentinovom ili ste pak u antivalentinovskoj ekipi, ovih dana niste mogli pobjeći od toga, a posljednjih se godina posebno osokolila antivalentinovska ekipa. Rade se koncerti, stand-up nastupi, kampanje koje računaju na cinizam, ali zapravo i na konzumerizam tih istih cinika. Jer i za njih upakira paket usluga i proizvoda koje bi oni mogli kupiti. Tako da je to isto sr.nje, drugo pakovanje. Komercijaliziralo se i jedno i drugo, kao i uvijek u modernom društvu.

Kao i svaka rasprava u eri društvenih medija, i ova je uzela previše maha jer realno, najljepše u vezi života u 2020-oj je što imate slobodu odrediti što će neki blagdan, praznik ili običaj značiti za vas. Umjesto da tradicionalne društvene norme određuju kako ćemo živjeti, ponašati se ili što ćemo misliti, danas smo mi ti koji određujemo što će te norme značiti za nas. Nismo robovi normi, već su one naša glina od koje radimo što god želimo. Pogotovo se to odnosi na one mlađe od mene, ispod 40. Ajde vi recite današnjim klincima što bi trebali misliti o nečemu. Pa poslat će i vas i ono što im pokušavate nametati u tri ili u 133, ako im neki influencer kaže da je to cool ili ako jednostavno pomisle da oni vladaju svijetom, a ne svijet njima.

Dakle, ljepota Valentinova, kao i svakog praznika, jest što imate slobodu odrediti što vam on znači. A oni koji nisu svjesni da mogu određivati što svijet znači za njih, umjesto da im taj isti svijet određuje kako bi trebali živjeti, zapravo žude za vremenima kada su kočije bile vrhunac tehnološkog napretka. 

Ja volim Valentinovo jer obožavam svaki izgovor da se govori o ljubavi. Za mene Valentinovo znači da ću dati desetke izjava o ljubavi za sve moguće medije, ali s druge strane nema šanse da odem u restoran jer je prevelika gužva. Također, nema šanse da supruzi poklonim parfem, čokoladu, spa tretman i sl. Nije da ne bi uživala u tim poklonima, ali za mene je to odraz lijenosti. Kada ti se baš nije dalo razmišljati pa pokloniš ono što pokloni i većina drugih. A srce voli aktivnost. Voli kada personaliziramo izražavanje ljubavi. Voli kada čuje Volim te, ali samo na našem jeziku. I to je moj savjet za vaše Valentinovo – recite Volim te svima koje volite, ali tako da srce te osobe doživi kao da je to pisano samo za nju. I naravno, ne morate izraziti ljubav samo svojim partnerima, nego i prijateljima, djeci, članovima obitelji... Vaša će srca uživati u tome.

Npr., možete napisati ljubavno pismo u kojem objašnavate što volite kod voljene osobe. Znam, znam... vjerojatno će vas vući i da navedete što ne volite i što vas nervira, ali ajde se ipak zaustavite na svemu onome što obožavate. 

Ako vole kupke, priredite im kupku i maknute sve i svakoga tko im može smetati tih sat-dva. Uzmite klince i odite u šetnju i tako vam svega, ne zovite na mobitel da pitate gdje su maramice.

Zahvalite im se na svemu što rade za vas.

Uokvirite vaša stara pisma ili napravite prezentaciju s vašim sretnim trenucima. 

Organizirajte putovanje ako je partneru više dozlogrdilo da uvijek on razmišlja o takvim stvarima.

Ma i sprdajte se na svoj račun ako mislite da bi baš to odgovaralo vašem partneru.

Napravite što god mislite da Volim te znači na jeziku vašeg odnosa. Da to srce vašeg partnera ili druge voljene osobe doista osjeti. Nemojte to samo odraditi, nemojte biti lijeni, ljubav zaslužuje više. 

A najbolje – nakon što to napravite za Valentinovo, pokušajte baš svaki tjedan napraviti nešto slično. Jer ljubav se ne slavi jedan dan. Ljubav se slavi čitav život jer ljubav slavi čitav život! Sretno <3

Photo: miss7

Komentari 0