Native sadržaj

Prištići, miteseri, ožiljci od akni? Ovo znanstveno otkriće poboljšat će stanje tvoje kože za čak 8 sati!

  • Razvijanjem znanosti, na sreću, kožne nepravilnosti se rješavaju sve učinkovitije
  • Ne tako davno otkriveno je koliko je mikrobiom kože važan
  • Predstavljamo ti kozmetiku koja se temelji na posljednjim znanstvenim spoznajama o mikrobiomu

Nepravilnosti na koži mnogo više su od toga - one ne utječu samo na to kako ćemo izgledati, već i kako ćemo se osjećati u svojoj koži i hoćemo li biti samopouzdani. Hormonske promjene, pokrenute raznim životnim fazama, mogu te iznenada suočiti s nepravilostima na koži, a često se i kronični stres nameće kao jedan od glavnih krivaca za njih. Loša prehrana također.
No, znanost je nedavno donijela revolucionarno saznanje koje je ključno za uspješnu borbu s aknama, prištićima i miteserima. Naime, sve više pažnje posvećuje se mikrobiomu kože i njegovoj dubokoj povezanosti s nastankom akni. Mikrobiom kože se definira kao kompleksna zajednica mikroorganizama, uključujući bakterije, gljivice i viruse koje žive na našoj koži i svaka osoba ima jedinstveni mikrobiom koji utječe na osjetljivost na kožne probleme - a postojanje podtipova jedne bakterija u mikrobiomu povezalo se s nepravilnostima na koži. 

 | Autor: Unsplash Unsplash

Uravnoteženi mikrobiom je ključan za zdravu i sjajnu kožu

Naime, nedavno su nove tehnologije omogućile dublji i precizniji pogled u bakterije i organizme kože i otkrilo se da C. acnes filotip IA1 izrazito prevladava u koži sklonoj nepravilnostima te dovodi do neuravnoteženog mikrobioma i povećanja problema s kožom. Zato je bilo bitno pronaći preparat koji će djelovati na taj filotip te vratiti mikrobiom kože u poželjnu ravnotežu i uz to smanjiti lučenje sebuma. Uz određene promjene u lifestyleu, njega i proizvodi koji podržavaju ravnotežu mikrobioma mogu pomoći u prevenciji i rješavanju nepravilnost na koži. Evo koji su koraci potrebni da bi tvoja koža izgledala čisto i zdravo: 

1. Čišćenje kože

Prvi bitan korak u savladavanju nepravilnosti je čišćenje lica. Effaclar pročišćavajući pjenušavi gel za čišćenje sada je nadograđen novim saznanjima o mikrobiomu. Nježna njega koristi aktivno djelovanje Phylobioma koji djeluje na filotip IA1 za ponovno uspostavljanje ravnoteže kože s nepravilnostima i održavanje pH kože. Također, Effaclar pročišćavajući pjenušavi gel za čišćenje uklanja sebum i nečistoće bez negativnog učinka na mikrobiom kože ili njezine barijere.

 | Autor: La Roche-Posay La Roche-Posay

2. Njega kože

Pravilna njega je nešto bez čega se teško boriti s nepravilnostima. Effaclar Duo+M hidratantna krema je koja dokazano daje vidljive rezultate nakon 8 sati* zahvaljujući aktivnim sastojcima poput Phylobioma koji ograničava
rast filotipa C.acnes IA1 za ponovno uspostavljanje ravnoteže kože sklone aknama dok inhibira proizvodnju sebuma i znatno smanjuje nepravilnosti. Također sadrži i niacinamid koji se bori protiv hiperpigmentacija, ceramide te prebiotičke fragmente dobivene iz jedinstvene La Roche-Posay termalne vode koji pomažu u trajnoj uspostavi ravnoteže mikrobioma kože.
Posebno je formulirana za kožu sklonu aknama, i kod adolescenata i odraslih. Njeguje kožu, a učinkovito djeluje na prištiće, mitesere i tragove od akni. Klinički je ispitana na najtežim nepravilnostima, na svim fototipovima te je pogodna za osobe od 10 godina starosti, čak i s osjetljivom kožom.

3. Uravnotežena prehrana

Prehrana izravno utječe na kožne promjene. Hrana bogata vlaknima i antioksidansima može podržati zdrav mikrobiom i održati tvoju kožu čistom i sjajnom.

4. Stres menagement

Stres može negativno utjecati na mikrobiom kože. Sporiji način života, opuštanje i tehnike poput joge ili meditacije mogu ti pomoći na putu do čiste kože.

5. Dermatološki pregled

Ako imaš ozbiljne probleme s kožom, konzultiranje dermatologa može biti ključno za pravilan tretman i njegu.

*Studija provedena na dermokozmetičkom tržištu od strane AplusA i drugih partnera između siječnja 2022. i svibnja 2022. među dermatolozima u 32 zemlje koje predstavljaju više od 80% svjetskog BDP-a. **Samoprocjena, 45 ispitanika, nakon 1 nanošenja.
Photo: Unsplash

Komentari 0