Native sadržaj

Popularnost ovog sastojka za mladoliku kožu ne jenjava četvrt stoljeća, s dobrim razlogom

  • Koža koja postaje sve tanja i sve manje elastična dok se istovremeno po njoj nazire sve više bora, finih linija i raznih mrlja baš niti jednu od nas ne ostavlja potpuno ravnodušnom
  • Neke od nas su tako dorijangrejovski spremne na apsolutno sve, pa čak i na postupke koje bi mnogi smatrali kontroverznima, no najviše nas vjeruje dokazano učinkovitim sastojcima te ostaje vjerno proizvodima koji su opravdano stekli reputaciju najboljih
  • Onaj koji zbog svojih moći zaslužuje status superheroja svakako je koenzim Q10, vodeći aktivni sastojak kreme kojoj Hrvatice najviše vjeruju već punih 25 godina

Koža koja postaje sve tanja i sve manje elastična dok se istovremeno po njoj nazire sve više bora, finih linija i raznih mrlja baš niti jednu od nas ne ostavlja potpuno ravnodušnom, pa tako ni baku mog supruga koja, na pragu 95-e, na pitanje kako je, pomalo otužnim glasom odgovara da je dobro i da je zdravlje dobro služi, ali da je malo muči što primijećuje nove bore, i čini mi se da se samo razlikujemo po tome koliko ovim promjenama pridajemo pažnje i što smo sve spremne po tom pitanju učiniti. Jedne su tako dorijangrejovski spremne na apsolutno sve, pa čak i na postupke koje bi mnogi smatrali kontroverznima, no i dalje je najviše nas koji vjerujemo dokazano učinkovitim sastojcima, ostajući vjerni proizvodima koji su opravdano stekli reputaciju najboljih.
A kada je nešto na tržištu četvrt stoljeća i ne smanjuje mu se popularnost, to dovoljno govori samo za sebe. Riječ je o koenzimu Q10. 

 | Autor: NIVEA NIVEA

Kolika je važnost koenzima Q10 u opskrbi stanica energijom, možda najbolje govori podatak da je dr. Peter Mitchell 1978. za ovo otkriće nagrađen Nobelovom nagradom za kemiju. Upravo zahvaljujući njemu, danas znamo da je koenzim Q10 kao iznimno moćan  antioksidans ukrao svu pozornost zbog mnogo dobrih razloga. Ne samo da on neutralizira slobodne radikale i brani kožu od oksidativnog stresa koji uzrokuju prerano starenje kože, već istovremeno ima vitalnu ulogu u proizvodnji energije u stanicama.



Pomaže obnovu kože

Zahvaljujući nanošenju koenzima Q10, naš organizam proizvodi više kolagena i elastina potrebnih za čvrstu, elastičnu kožu, potičući  povećanje fibroblasta na staničnoj razini, a kao rezultat naša je koža zaglađenija, punija i čvršća. Osim toga, pri nanošenju koenzima Q10 na kožu, povećava se njegova koncentracija u dubljim slojevima epidermisa, a što ga je u njima više, to naše stanice ostaju aktivnije, što znači da uvelike povećavamo šanse da se koža sama obnovi. 

 | Autor: NIVEA NIVEA

Uz sve to, kao da sve navedeno već nije dovoljno da zasluži status superjunaka, koenzim Q10 značajno umanjuje štetu koju sunčeve zrake nanose našoj koži. Upravo je sunce, koliko god ga voljeli, vodeći uzrok fotostarenja i odgovorno za čak 80% bora na licu, kao i za tamne mrlje, a antioksidativna aktivnost koenzima Q10 uvelike umanjuje štetne promjene na koži sprječavanjem razgradnje proteina. Drugim riječima, zahvaljujući koenzimu Q10 imamo manje hiperpigmentacijskih mrlja i manje bora!

 

Krema koja koži vraća Q10

Zbog svega navedenog, koenzim Q10 je nezaobilazan sastojak u mnogim proizvodima za njegu kože, a onaj kojemu Hrvatice najviše vjeruju isti je onaj koji ga je pionirski prvi upotrijebio kao jedan od aktivnih sastojaka. Prije točno 25 godina Nivea stručnjaci su na osnovi istraživanja dr. Petera Mitchella upotrijebili koži identičan Q10 u kremi za njegu lica i prvi je ponudili na tržištu, stvorivši kremu koja redovitim korištenjem vraća čak 8 godina izgubljenog Q10-a u samo 2 tjedna. 

 | Autor: NIVEA NIVEA

O tome koliko je njezina formula učinkovita, situacija na tržištu govori sama za sebe pa je tako 9 od 10 žena smatra gotovo savršenim proizvodom koji zadovoljava sve potrebe njihove kože. Zbog toga se svake 2 sekunde negdje u svijetu proda jedna, a što znači da ih se godišnje proda čak 20 milijuna, od čega je samo u našoj regiji prošle godine prodano čak 400 000 komada. 

Osim što ova krema već 25 godina pomaže u borbi protiv bora ženama diljem svijeta, cijelo vrijeme u stopu prati trendove i inovacije pa je njezina formula danas čišća, održivija i veganska, a u borbi protiv znakova starenja snage je udružila s jednako moćnim saveznicima iz Nivea Q10 linije

 | Autor: NIVEA NIVEA

NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Power dnevna njega obogaćena je najčišćim koenzimom Q10 dostupnim na tržištu koji je 100% identičan koenzimu Q10 koji se prirodno nalazi u koži, a njezina poboljšana formula osigurava 24-satno djelovanje protiv bora, štiti stanice kože od oštećenja uzrokovanih vanjskim utjecajima te ispunjava stanice kože energijom kako bi neutralizirala svakodnevna oštećenja i pomogla pri regeneraciji kože.
 | Autor:
Inovativne formule sa SPF 15 i SPF 30 posebno su razvijene za smanjenje 3 vrste bora - bora na čelu, bora oko očiju kao i bora na području obraza i usta, a kompatibilnost s kožom im je dermatološki odobrena i prikladna su za sve tipove kože.

NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Power Replenishing noćna krema također je obogaćena najčišćim koenzimom Q10, a njezina inovativna formula pomaže regenerirati kožu dok spavamo te pospješuje proizvodnju kolagena. Koža se osjeća intenzivno nahranjenom i pospješena je regeneracija stanica kože već nakon svega 24 sata od nanošenja.

 | Autor: NIVEA NIVEA

NIVEA Q10 ENERGY dnevna krema s novom, poboljšanom formulom sadrži koži identičan koenzim Q10 te vitamine C i E, čime osvježava lice, eliminira znakove umora i učinkovito smanjuje bore unutar 2 tjedna. Odmah nakon nanošenja, koža je hidratizirana 24 sata, blistava i puna energije! Ima osvježavajući miris naranče te sadrži SPF 15 i UVA/UVB zaštitu, a najbolje rezultate pruža u kombinaciji s NIVEA Q10 ENERGY noćnom kremom.

 | Autor: NIVEA NIVEA  | Autor: NIVEA NIVEA

NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Pore minimizing Extra light dnevna krema s čistim koenzimom Q10 i ekstraktom algi učinkovito smanjuje pore za dugotrajno pročišćenu kožu, dok  najčišći koenzim Q10 dostupan na tržištu štiti stanice kože od štetnih vanjskih utjecaja te ispunjava stanice kože energijom, doprinoseći boljoj regeneraciji. Ova lagana formula za pročišćavanje kože sa SPF 15 u samo 24 sata primjetno smanjuje pore za 14%, u 2 tjedna je koža glađa i osjetno čvršća za 33%, dok je nakon 4 tjedna koža revitalizirana, a bore smanjene. S antibakterijskim svojstvima ekstrakta algi, ova dnevna krema je posebno prikladna za mješovitu kožu.

 | Autor: NIVEA NIVEA

NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Extra Nourish Restoring dnevna krema dokazano djeluje protiv bora, a preporuča se za suhu kožu. I u njoj se nalazi 100% koži identičan koenzim Q10 s dvostrukom snagom djelovanja koji štiti stanice kože od vanjskih čimbenika i ispunjava ih energijom pomažući pri boljoj regeneraciji, a formula je obogaćena 100% organskim arganovim uljem te Omegom 6 i 9 koje njeguju i umiruju kožu.  Inovativna formula sa SPF 15 vidljivo smanjuje i sprječava pojavu bora te štiti kožu od isušivanja i štetnih UVA/UVB zraka koje uzrokuju prerano starenje kože, a ova dnevna krema obogaćena uljem, ali pritom nemasna, posebno je formulirana kako bi zadovoljila potrebe suhe do vrlo suhe kože, ostavljajući je hidratiziranom tijekom 24 sata. Najbolje rezultate pruža u kombinaciji s  NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Extra Nourish Restoring noćnom kremom koja regenerira kožu tijekom noći, kada je koža najpogodnija za to, i koja kožu ostavlja hidratiziranom tijekom 24 sata i vraća joj izgubljenu vlagu, jačajući barijeru kože za 88%.

 | Autor: NIVEA NIVEA

NIVEA Q10 serum za ciljano popunjavanje bora ima dokazano djelovanje i vidljivo smanjuje postojeće linije i bore u samo 5 minuta, a istovremeno dubokim borama pruža učinkovit tretman. 5% aktivni kompleks s čistim Q10 i Bioxifill® peptidima prodire u kožu, potiče proizvodnju kolagena i bori se protiv bora iznutra, pa su u samo 2 tjedna sve vrste bora na čelu, području oko očiju i usana te nazolabijalne bore vidljivo popunjene, dok je nakon 4 tjedna čak 50% bora vidljivo smanjeno.

 | Autor: NIVEA NIVEA

Photo: Unsplash, Nivea

Komentari 0