Moda

Tajne dobrog stila: Zahvaljujući ovim sitnicama, svaki dan možeš izgledati dotjerano

  • Premda mnogi vjeruju kako su za postizanje dotjeranog izgled potrebni sati i sati uređivanja, istina je ipak nešto drugačija
  • Premda pojedine situacije iziskuje duže spremanje, svakodnevni stilski sklad uvelike ovisi o dobroj pripremi i slijeđenju određenih pravila
  • Za tebe smo ovoga puta izdvojile osam savjeta koji će ti biti od velike pomoći pri postizanju uglađenog i dotjeranog izgleda u različitim prigodama

Izgledati stilski skladno i nije toliko težak zadatak kako to isprva djeluje. U nastavku ti otkrivamo osam jednostavnih rješenja koja će ti pomoći da izgledaš uglađeno i dotjerano u različitim životnim prigodama bez nužnog trošenja bogatstva na odjevne predmete. Od pronalaska stilske uniforme do pronalaska nezahtjevnih komada, ovi će ti savjeti biti od velike koristi za postizanje skladnog izgleda.

Možda vas zanima Evo kako tvoja odjeća može trajati dulje i izgledati bolje Rubrika Life&style Life&style

Stilska uniforma

Jedan od najlakših načina kako da izgledaš uređeno svakog dan je da u ormaru imaš neke odjevne kombinacije koje uvijek dobro izgledaju. Najbolji način za to? Osmisliti stilsku uniformu. Na primjer, tvoja stilska odora za ured mogu biti traperice s ravnim nogavicama, sako i majica ili haljina neutralne boje, upečatljive naušnice i štikle. Kakva god bila, tvoja odora je moderna odjeća koja se vrlo lako može prilagoditi različitim pravilima odijevanja te je prigodna za više godišnjih doba.

Multipraktik

U ormaru možda imamo velik broj odjeće, no kada ih trebamo kombinirati uvidimo kako ne pristaju zajedno. Stoga, prije iduće kupnje obavezno razmisli o najmanje tri stvari iz tvoje garderobe koje odgovaraju komadu koji ćeš kupiti. Ulaganje u osnovne komade pomoći će osigurati podudarnost više komada. Primjerice, bijela košulja je klasik koji sjajno pristaje u dnevne, ali i večernje kombinacije.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Možda vas zanima Žene koje rade ovih 8 stvari stare divno i sa stilom Rubrika Beauty Beauty

Pronađi svoje boje

Naravno, prvenstveno bi trebala nositi boje koje voliš i u kojima se osjećaš ugodno i samopouzdano. No, ako svoju stilsku uniformu gradiš oko određene palete, dobro je uključiti boje koje ti najbolje laskaju. Na primjer, ljudi hladnih tonova kože najbolje izgledaju u jarko plavoj, smaragdnoj, tamnoljubičastoj boji te bojama lavande i rubina.

Siva, mornarsko plava i bijela odjeća najbolje će pristajati osobama neutralnog tona, dok osobe s toplim tonovima kože najbolje izgledaju u narančastoj, žutoj, zlatnoj, zelenoj i maslinastoj boji. Ipak, postoji jedna boja za koji mnogi vjeruju kako sjajno pristaje svima - crvena. Neka se barem jedna od komada u tvojoj garderobi nađe upravo u ovoj boji.

Obrati pozornost na cipele

Sjajna cipela je poput točke na kraju rečenice. No, to ne znači da moraš potrošiti puno novca već je ključ u pokrivanju osnovnih komada. Bijele tenisice, crne visoke čizme, bež salonke, praktične gležnjače... samo su neki od univerzalnih komada koji se nađu u kolekcijama svake uređene žene. Naravno, cipele koje ćeš smatrati 'osnovnima' prilagodi svom poslu i dnevnom ritmu, a ne škodi ni s vremena na vrijeme u ormariće dodati i one u koje smo se zaljubile na prvi pogled.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Možda vas zanima Pogledaj što tvoja najdraža modna kombinacija otkriva o tvojoj osobnosti Rubrika Life&style Life&style

Nezahtjevnost

Glačanje? Ma tko ima vremena za peglanje? Ako si dala potvrdan odgovor na ovo pitanje onda je vrijeme da dio novca uložiš i u odjeću koja će dio posla obaviti umjesto tebe. Nažalost, još uvijek nisu izumljene majice i hlače koje se izravnaju same od sebe, no možeš se odlučiti na kupovinu komada od izdržljivijeg materijala, odnosno onog koji zahtjeva manje brige. Primjerice, materijali poput kašmira, vune i poliestera su otporniji na nabore od tkanina poput pamuka, rajona i svile.

Kolekcija gornje odjeće

Najlakši način da izgledaš uređeno u jesenski i zimskim mjesecima je onaj kada preko odjevne kombinacije nabaciš fantastičan sako, kaput ili jaknu. Nažalost, ti predmeti mogu biti skupi - pogotovo ako su dobro izrađeni. Zbog toga bi ih trebala početi skupljati komad po komad svake sezone.

Započni s jednim od osnovnih komada: kaput nalik ogrtaču s remenom, crnu kožnu jaknu, kaput A linije boje devine dlake, mornarski sako... U kratkom vremenu možeš stvoriti uistinu fantastičnu kolekciju koja nužno ne mora iziskivati mnogo novca. Ovdje možeš pronaći sjajne primjerke teddy kaputa po pristupačnim cijenama.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Možda vas zanima 7 stvari koje praktične (i uvijek dotjerane) žene obavezno imaju u torbici Rubrika Life&style Life&style

Moć je u detaljima

Kad na ulici vidiš ženu čijem stilu zavidiš, prvenstveno imaš na umu ono što nosi, ali također nesvjesno uzmeš u obzir kako hoda. Stoga se i ti potrudi svakodnevno svjesno ratiti na vlastitom držanju tijela. Kada stojiš, drži glavu podignutom,izravnaj kukove te lagano povlači ramena prema leđima.

Osim držanja, na prvi dojam uvelike utječe i njegovanost osobe, odnosno sitnice koje pokazuju vodiš li brigu o svom izgledu. Ako su oči ogledalo duše, nokti si ogledalo urednosti. Naravno, to ne znači da nužno moraš svaki puta imati savršenu manikuru, štoviše oni mogu biti nenalakirani, ali ipak trebaju odavati dojam njegovanih ruku.

Imaj komad zbog kojeg se osjećate skupo

Cijena ove stavke zapravo nije bitna; važno je kako se osjećaš. Par bisernih naušnica, luksuzan parfem, zlatna ogrlica... riječ je o komadima koji će ti dati dozu samopouzdanja i poboljšati tvoj dan.

Photo: miss7/pinterest
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • varece

    My companion is making $77 hourly at the PC . He has been laid off from work 5 months prior, yet a month ago he rounded up $10258 by simply telecommuting with program he discovered on the web. This is ... prikaži još!