Life&style

Uz ovaj vrlo jednostavan trik više nećeš morati non-stop peglati rublje

  • Sigurno ćeš se složiti s nama kad kažemo da glačanje nije baš omiljena zadaća
  • I sigurno ćeš se složiti da je svaki trik i svaka pomoć koja će olakšati, odnosno skratiti glačanje – itekako dobrodošla
  • Otkrit ćemo ti jednostavan trik s kojim više nikada nećeš morati glačati rublje!

Dakle, nećemo okolišati – jer znamo da si nestrpljiva! Trik je vrlo jednostavan! Sve što trebaš napraviti jest uzeti tri kockice leda te ih ubaciti u sušilicu za rublje. Dakle, stavi rublje koje treba izglačati u sušilicu, uključi je na visoku temperaturu te ostavi nekoliko minuta zajedno s kockicama leda. Nabori na odjeći trebali bi nestati!

Navodno je trik u tome da se led otopi u sušilici te se počne stvarati para koja zatim radi sličan posao kao i glačalo. Važno je da ne prepuniš sušilicu – primjerice, ubaci dvije košulje ili hlače i košulju.

Ostale metode "brzog glačanja"

Postoji još nekoliko metoda za brzo glačanje. Jedna od najpoznatijih je sljedeća: jednostavno izvadi rublje iz perilice čim se opere, dobro ga rastegni rukama te objesi…

Neki tvrde kako aluminijske kuglice olakšavaju glačanje (napraviš dvije ili tri kuglice od aluminijske folije veličine teniske loptice) – jednostavno ih ubaciš u perilicu. Kod pranja pomažu da se odjeća bolje okreće, a time i opere, a u sušilici sprječavaju nastanak statičkog elektriciteta.

Možda vas zanima Isprobaj jednostavan trik za blještavo bijelo rublje u koji se kunu naše bake Rubrika Life&style Life&style

Postoji još nekoliko načina brzog glačanja: prvi je taj da zgužvane komade odjeće (koje bi željela odjenuti, a nemaš baš vremena za glačanje) objesiš u kupaonici dok se tuširaš. Vlažan zrak, odnosno nastala para izglačat će ti bluzu. A drugi: u raspršivaču pomiješaj ocat i toplu vodu (u omjeru 1:3) te time navlaži majicu ili košulju sa udaljenosti od 30-ak centimetara – kad se posuši, vidjet ćeš da su nabori nestali.

via GIPHY

Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.
 


 
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0