Moda

Ovih pet najtrendi modela jakni i kaputa učestalo viđamo na policama dućana. Koji je tvoj favorit?

  • Duga jakna ili kratka? Kožni kaput ili onaj s ispunom? Priznajemo, izgubili smo se u moru različitih modela
  • Premda odjeća za boravak na otvorenom treba prvenstveno biti topla, ne možemo odoljeti trendi komadima
  • A kojih je to prema modnih ekspertima pet modela trenutno najtraženije saznaj u nastavku

Premda se doima kako je odabir kaputa i jakni za zimu lak zadatak, činjenica je da na ulicama možemo vidjeti doista različite modele. Iako su temperature pale ispod ništice neke dame i dalje preferiraju kraće strukirane jakne, dok se druge jedva čekaju zabundati u predimenzionirane duže prošivene komade.

Nadalje tu si i klasični jednostavni crni kaputi koju svakoj kombinaciji daju dozu elegancije, a s vremena na vrijeme viđamo i one koji unatoč niskim temperaturama smjelo koračaju u kožnim jaknama. Dosita vrijedi ona sto ljudi, sto ćudi, ali i jakni! Srećom i ponuda je uistinu raznolika, a evo kojih je to pet trenutno najtraženijih modela prema riječima modnih stručnjaka:

Možda vas zanima Ovih sjajnih sedam modnih komada tako rado nosimo ove zime Rubrika Moda Moda

1. Puff+print

Probit ćemo led s modelom koji doista nije za svakoga, odnosno onim na koji će se odlučiti modno najhrabrije dame. Riječ je o pufastim kraćim jaknama koje su ukrašene upečatljivim printom. Sigurne smo kako će ovaj model preferirati mlađe čitateljice.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp
Primjeri: Pull&Bear (199,90 kuna), Cropp (359,90 kuna), Bershka (199,90 kuna)

2. Prošiveni kaputi

Dugi prošiveni kaputi našli su se na drugom mjestu naše liste. U aktualnoj ponudi možeš pronaći i deblje i tanje modele, a upravo će ovi posljednji predstavljati savršeni prijelazni komad za nadolazeće proljeće. Neke od njih još uvijek možeš uhvatiti na aktualnim sniženjima, a dosta nema veće sreće od one kada željeni trendi komad uhvatiš po manjoj cijeni. Zar ne?

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri: Zara (499,90 kuna), Reserved (399,90 kuna), C&A (oko 380 kuna)

Možda vas zanima Ovaj topli kaput obožavaju poznate dame: nose ga Lejla, Bojana, Marijana... Rubrika Moda Moda

3. Ispuna od runa

Onima nešto starijima za oku bi mogli zapeti kaputi i jakne koji spajaju moderan izgled i funkcionalnost. Riječ je o izuzetno toplim modelima koji su iznutra ispunjeni imitacijom ovčjeg runa ili krzna, a ista je decentno naznačena na prednjoj strani. U ovu kategoriju ubrajaju se i predimenzionirane verzije avijatičarskih jakni koje su posljednjih sezona neizostavan komad u ormarima svih pravih trendseterica. Novi hit su jakne i kaputi s krznom koje proviruje na šavovima.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri: Orsay (549,90 kuna), Stradivarius (379,90 kuna), Reserved (499,90 kuna)

4. Duže kožne jakne

Kožna jakna je jedan od besmrtnih modnih klasika, no kada je zima u pitanju ovaj je komad rezerviran samo za one najhrabrije. Ipak, aktualna ponuda vrvi uistinu zanimljivim kožnim inačicama pa tako nailazimo na primjerke čiji je dizajn inspiriran kućnim ogrtačima, natkošuljama te predimenzioniranim sakoima.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri: H&M (oko 300 kuna), Stradivarius (799,90 kuna), Mango (599,90 kuna)

Možda vas zanima Baš kao Francuskinja! Nekoliko savjeta iz Pariza uz koje ćeš uvijek izgledati sređeno Rubrika Moda Moda

5. Karirane natkošulje

Duže natkošulje preplavile su ponudu high street dućana, a čini se kako ćemo ih rado nositi i u narednim mjesecima. Pritom su posebne tražene one kariranog uzorka, koji će po svemu sudeći gospodariti modnom scenom u proljetnom razdoblju! PS. nemoj reći da te nismo upozorile na vrijeme!

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri: Pull&Bear (359,90 kuna), Zara (399,90 kuna), Bershka (227,90 kuna)

 

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

 

Photo: Pinterest

Komentari 0