Moda

Baš kao Francuskinja! Nekoliko savjeta iz Pariza uz koje ćeš uvijek izgledati sređeno

  • Mnogi su uvjereni kako Francuskinje znaju tajnu dobrog stila, no i ti možeš postići isti efekt
  • Osnova njihovog modnog izričaja je težnja za jednostavnim i klasičnim komadima koje će uspješno moći nositi godinama
  • Francuskinje ne podilaze aktualnim trendovima te znaju da je ključ dobrog samopouzdanja u udobnim cipelama

Francuskinje slove za jedne od najbolje odjevenih žena svijeta te bi mnoge od nas vrlo rado poželjele otkriti njihove pomno čuvane modne tajne. O tome kako proniknuti u njihov stil i dostići tu bezbrižnu eleganciju po kojoj su nadaleko poznate za Glamour je progovorila novinarka i lifestyle urednica Marie-Claire Chappet, a mi ti spremno prenosimo sve njezine savjete.

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Možda vas zanima Ova tri zlatna savjeta Francuskinja za njegu lica jednostavna su, a izuzetno korisna Rubrika Beauty Beauty

Bez truda

Ključ francuskog stila je postizanje izgleda koji odaje dojam kao da je sastavljen bez napora premda je u njega uloženu puno truda i promišljanja. "Sve mora izgledati slučajno; kosa, šminka, modni dodaci", otkriva Marie-Claire te dodaje: "Kosu biste trebali oblikovati tako da izgleda kao da nije oblikovana. U idealnom slučaju trebali biste izgledati kao da ste izašli iz kreveta svog ljubavnika (uvijek ljubavnik, nikad dečko) i na putu ste za radni sastanak".

Slična pravila primjenjuju se i kada je šminka u pitanju. "Najbolja šminka je ona koja se doima da je nanesena noć ranije. Jednostavna, s očima koje djeluju razmazano i sočnim crvenim usnama - ništa tako drastično kao kontura ili šareno sjenilo", ističe urednica.

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Možda vas zanima Neisfenirana kosa, jedan ruž, čista koža: 9 tajni ljepote koje Francuskinje znaju, a druge žene ne Rubrika Beauty Beauty

Zlatno pravilo za udobnost!

Dojmu lakoće uvelike pridonosi i pravilo kojeg rado slijede sve Francuskinje, a riječ je o tome da nikada ne nose obuću u kojoj se ne mogu kretati bez ikakvog napora. Udobna cipela ključ je samopouzdanja! Od cipela s ravnim potplatama neizostavne su espadrile, no akterica ove priče savjetuje kako njih trebamo nositi na putovanjima na obalu, dok gradskim ulicama trebaju odzvanjati naše potpetice.

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Možda vas zanima Francuska beauty ikona otkriva zašto Parižanke uvijek izgledaju tako 'chic' Rubrika Beauty Beauty

Težnja za klasikom

Predimenzionirana bijela košulja godinama je već zaštitni znak francuske 'nonšalantne' elegancije, a uz nju i monokromatske haljine jednostavnog kroja. Ako želiš biti poput Francuskinje zaboravi na upečatljive uzorke i jarke boje. "Ovdje je ključno izbjegavanje bilo čega previše hrabrog. Nikad nećete vidjeti Parižanku u tie-dye modelima koji su posljednjih mjeseci zavladali modnom scenom. Neon pripada istaknutim bojama na prslucima prometnih redara, ali nikada vašem osobnom stilu", dodaje Marie-Claire.

Kao drugu veliku tajnu francuskog stila ističe težnju za klasikom, odnosno za modnim komadima koje možeš nositi od tinejdžerskih godina do staračkog doma. "Elegancija i bezbrižnost su ono čemu ciljate", napominje dodajući kako je ona svoju stilsku inspiraciju pronašla kod Catherine Deneuve, Jane Birkin, Emmanuelle Alt i Monice Ainley.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty Monica Ainley

Možda vas zanima Nije ugodno, ali u ovoj situaciji baš nikad ne bi trebala osjećati krivnju ili sram Rubrika Life&style Life&style

Zanimljivo, dvije od spomenutih dama, Jane i Monica uopće nisu bile Francuskinje, ali su Pariz učinile svojim domom i apsorbirale njegov stil tako vješto da su u narednim godinama postale modnim uzorima za postizanje bezvremenske elegancije. Marie-Claire navodi kako su upravo one sjajan primjer toga da ne moraš biti Francuskinja po krvi da bi usvojila njihovu lakoću modnog življenja.

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0