Beauty

Ova tri zlatna savjeta Francuskinja za njegu lica jednostavna su, a izuzetno korisna

  • Njega lica igra veliku ulogu u životu žena
  • Francuskinje počinju s njegom lica već od malih nogu
  • Otkrit ćemo ti njihova tri najvažnija pravila

Dobra rutina njege brine se za lijepu i čistu kožu. Otklanjaju se ostaci make-upa, čiste pore te koža dobiva dovoljno vlage. Francuskinje znaju kako izgleda savršena rutina te kakvih ima trikova pri tome. Zbog toga treba pogledati kako to one rade…

1. Manje je više

U Francuskoj vrijedi općenito za ljepotu i njegu kože jednako kao i za modu: manje je više. Doduše, postoje brojni dobri proizvodi, ali nema smisla isprobavati sve jedan za drugim, nego rutinu njege kože održati jednostavnom. Većina Francuskinja drži se tri jednostavna koraka: prvo se lice čisti gelom za čišćenje ili nečim sličnim, zatim dolazi vodica za lice ili micelarna voda, a na kraju koža dobiva dovoljno vlage s pomoću neke fine kreme.

via GIPHY

2. Dobro ne mora biti skupo

Skupi i luksuzni proizvodi za njegu kože brzo postanu teret za novčanik. Stalno ih nanovo moraš kupovati, a cijena im je u najmanju ruku troznamenkasta. Međutim, to ne mora biti tako. Mnogi francuski proizvodi za njegu kože mogu se kupiti po pristojnim cijenama. Marke poput Avene, Rouche Posay ili Vichy primjeri su za to. Osim toga, mnoge Francuskinje koriste dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom. Naime, čak i kad se sunce ne vidi, dolazi do našeg lica te izvlači vlagu iz kože te ubrzava starenje.

Možda vas zanima Riješi se neugodnosti! Otkrivamo ti 7 čestih uzročnika pojačanog znojenja Rubrika Beauty Beauty

3. Crveno vino

Čaša crnog vina uz večeru ili na pikniku može biti sjajna stvar. Francuskinje također rado piju crno vino. Naime, dokazano je puno antioksidansa, a oni imaju protuupalna svojstva te obnavljaju stanice. Stoga je crno vino (odnosno ekstrakt grožđa) često sastojak proizvoda za njegu kože.

via GIPHY

Možda vas zanima Jesi li čula za pravilo "60 sekundi"? Transformirat će tvoj izgled Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0