Beauty

Ova tri make-up trika učinit će te privlačnijom – znanstveno dokazano!

  • Dobar make-up može doista napraviti čuda!
  • Kako mnogi tu činjenicu smatraju diskutabilnom, priupitali smo znanstvenike što misle o tome
  • Stoga nam znanost otkriva koji nas make-up trikovi čine osobito privlačnima

Friedrich Schiller je davno rekao: „Najveće od svih dobra je ljepota žene!“ Međutim, gotovo je nemoguće definirati pravu ljepotu. Zračenje, samouvjerenost i njega mogu igrati značajnu ulogu.

Ljepoti sigurno može doprinijeti jedna stvar: make-up. U raznim istraživanjima su znanstvenici otkrili koji make-up trikovi osobito pridonose ženskoj privlačnosti. Pogledaj rezultate…

via GIPHY

Moć crvenog ruža za usne

To si već znala? Za vrijeme ovulacije djeluješ atraktivnije. Razlog za to leži u prirodi: promjene u to vrijeme pojačavaju krvotok pa gornja površina kože, a osobito obrazi i usne, postaju crveniji.

Možda vas zanima Prirodna ljepotica! Salma Hayek objavila fotku bez make-upa, zar ova žena doista ima 53 godine? Rubrika Stars Stars

Znanstvenici sa Sveučilišta Manchester otkrili su da umjetno obojane usne imaju jednak učinak. U usporedbi s ostalim bojama, crvena čak i najduže drži pažnju promatrača – čitavih 7,3 sekundi.

Dakle, crveni ruž za usne podcrtava tvoju ženstvenost u svakom pogledu pa je doista pravo make-up čudo!

via GIPHY

Usklađena jedinstvena boja kože

I usklađeni, jedinstveni ton kože igra veliku ulogu kod privlačnosti. Razlog za to je sljedeći: usklađena boja kože koju napravimo s make-upom, čini nas mlađima: „I površina kože te njena boju djeluju na dob lica, zdravlje i privlačnost“, kaže dr. Bernhard Fink, profesor za Sveučilišta Göttingen.

Možda vas zanima Sad znamo otkud joj taj zdravi sjaj - evo koju šminku Kate Middleton svakodnevno koristi Rubrika Beauty Beauty

No-make-up make-up izgled

U istraživanju Quaterly Journal of Experimental Psyhology su ispitanici promatrali fotografije žena s različitim make-upom. Ispitanici su morali odabrati na kojim fotografijama žene djeluju najprivlačnije. Muškarci i žene su se u prosjeku odlučili za iste fotografije. Naime, odabrali su žene koje uopće ne nose make-up. Dakle, izgled „bez make-upa“ nije tek povremeni pokret na Internetu, nego je doista poželjan u stvarnom životu.

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0