Beauty

Jesi li čula za pravilo "60 sekundi"? Transformirat će tvoj izgled

  • Svi se najčešće držimo pravila "10 sekundi" kad je riječ o umivanju, ali očito to cijeli život radimo pogrešno
  • Pravilo "60 sekundi" propisuje da bi umivanje upravo toliko trebalo trajati 
  • Ova metoda slovi kao "ključ" za besprijekorno i blistavo lice, a rezultati se primjećuju već nakon nekoliko tjedana

Kvalitetno i redovito umivanje ujutro i navečer iznimno je važno za zdravi i lijepi izgled kože. Umivanjem prije odlaska na spavanje uklanjamo sve nečistoće koje su se nakupile tijekom dana, a pridonose starenju kože te uzrokuju začepljenje pora. S druge strane, jutarnje umivanje važno je zbog uklanjanja masnoća i sićušnih kapljica znoja koje se stvaraju tijekom noći. No koliko vremena odvajaš na umivanje lica? Prema riječima poznate estetičarke Nayamke Roberts-Smith, vjerojatno premalo. Ona je, naime, objavila pravilo od 60 sekundi, koje bi trebalo u potpunosti transformirati našu kožu lica.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Što je pravilo "60 sekundi"?

Riječ je o umivanju u trajanju od jedne minute koje se radi jagodicama prstiju i ne uključuje korištenje različitih pomagala i četkica za čišćenje. Ova tehnika omekšava kožu, dubinski otapa sebum, ali i poboljšava cjelokupnu teksturu i ujednačenost kože lica. Nadalje, Nayamka tvrdi kako umivanje lica u trajanju od 60 sekundi omogućava da se lice temeljito očisti i da sredstvo koje koristimo za čišćenje zapravo djeluje. 

"Pravilo '60 sekundi' razvila sam kako moji klijenti ne bi trošili mnogo na razne preparate za čišćenje lica. Zašto samo 60 sekundi? Zato što je toliko vremena potrebno da svi sastojci iz sredstva za čišćenje prodru u kožu lica, a samo tada oni uistinu djeluju", objasnila je Roberts-Smith i dodala da je prljavštinu i šminku s kože teže oprati nego što pojedinci misle.

 | Autor: Mirna Marić Mirna Marić

Odabir čistača

Kako bi iskusila sve dobrobiti ovog načina čišćenja, ovu tehniku nemoj koristiti s agresivnim čistačima koji isušuju kožu ili pilinzima s prevelikim granulama. Važno je odabrati dobar čistač, poput hidratantnoga gela za čišćenje lica Simple Kind to Skin i micelarnoga gela za čišćenje lica Simple Water Boost, koji temeljito i nježno uklanjaju nečistoće te ostavljaju kožu svježom i čistom. 

Hidratantni gel za čišćenje lica Simple Kind to Skin namijenjen je za osjetljivu kožu, a sadrži pro-vitamin B5, vitamin E i bisabolol. Ako je tvoja koža suha i osjetljiva, predlažemo ti da umivanje radiš uz pomoć micelarnog gela za čišćenje licać Simple Water Boost. Ovaj učinkoviti gel sadrži biljno deriviran Pentavitin™, vitamin B5, prebiotik, vitamin E i minerale. Nijedan od ova dva čistača ne sadrži sapune, umjetna bojila, mirise i alkohol, dermatološki su testirani i prikladni za vegane.

Važna je i hidratacija!

Kako bi tvoja koža bila zdrava i blistava, nakon umivanja ne zaboravi nanijeti hidratantnu kremu. Hidratantne kreme neophodne su za neprekinutu hidrataciju kože jer hidratacijom koža ostaje elastična i meka, ublažavaju se negativne posljedice starenja, a voda u koži pospješuje i njenu zaštitnu ulogu. Pri odabiru hidratantne kreme izbjegavaj sastojke koji mogu biti agresivni za kožu, osobito ako je ona suha ili osjetljiva. Hidratantne kreme ne bi smjele sadržavati alkohol, umjetna bojila i mirise jer u suprotnome može doći do iritacije kože.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Obožavatelji pravila "60 sekundi" tvrde kako im koža nikad nije bila bolja i da se rezultati primjećuju već nakon nekoliko tjedana. Pa, ako već nisi, pravo je vrijeme da ga počneš primjenjivati u svojoj beauty rutini!

Želiš li i isprobati Simple Simple proizvode, sudjeluj u nagradnom natječaju i proširi val nježnosti! Nagrađujemo 3 sretnice divnim poklon paketom Simple proizvoda. Sve što trebaš napraviti je poslati nam svoju inspirativnu poruku, odnosno citat koji će se ujedno naći u galeriji inspirativnih poruka, a možeš ga i podijeliti na društvenim mrežama!

Sponzorirani sadržaj: missMIND za miss7

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0