Beauty

Što sve dive nisu radile za ljepotu: Trikovi Marilyn, Audrey i Grace od kojih neke možeš i sama isprobati

  • Slavne glumice Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Sophia Loren i Brigitte Bardot ubrajaju se u neke od najljepših dama koje su ikada koračale zemljom
  • Svaka od njih imala je svoje beauty tajne koje su im pomagale u postizanju "savršenog" izgleda, a mi ti ih otkrivamo u nastavku
  • Saznat ćeš tako tko se obožavao kupati u maslinovom ulju, tko je lice izvrgavao pari tri puta tjedno te koja je među slavnim damama kosu uvijala vlastitom, uh, slinom

Koristan savjet zlata vrijedi, posebno kada je održavanje ljepote i zdravlja u pitanju. Mi smo ovu poslovicu doslovno shvatile pa samo savjete vezane uz njegu lica odlučile potražiti u zlatnom dobu Hollywooda i to od onih dama koje svojevremeno nisu silazile s filmskih platna, kao ni naslovnica tiskanih izdanja. Marilyn, Audrey, Grace, Rita ... svaka od njih imala je svoju beauty tajnu, a mi ti ih otkrivamo u nastavku. Štoviše, neke od navedenih možeš i sama vrlo lako isprobati kod kuće.

Možda vas zanima Tri jednostavna koraka nakon kojih ćeš se probuditi još više mladolika i puno svježija Rubrika Life&style Life&style

Tajna usana Marilyn Monroe

Kako bi njezine usne bile što punije, Marilyn je na njih nanosila nekoliko slojeva ruža i to u različitim nijansama. Njezina vizažistica najčešće je koristila tamnije crvene tonove na rubovima usana, dok je svjetlije nijanse nanosila na sredinu usnica. Na taj je način kreirala iluziju punoće te im podarila visok sjaj. 

Savjet za razdvajanje trepavica Audrey Hepburn

Audrey Hepburn poznata je po dugim, tzv. Bambi trepavicama na kojima su joj zavidjele mnoge žene. No, puno više pažnje je utrošeno u njihovo uređivanje no što to na prvu izgleda. Tako je njezin šminker Alberto de Rossi svaku trepavicu posebno odvojio posebnom iglicom kako bi stvorio iluziju punoće. Srećom, danas imamo niz četkica specijaliziranih upravo za ovu svrhu! Stoga, prije izlaska uz kosu obavezno počešljaj i trepavice! 

Nadalje, Audrey je godinama bila poznata i po svom porculanskom tenu, a njega je održavala tako što je tri puta tjedno parila lice. Vjerovala je kako tako održava kožu blistavom te uspješno uklanja nečistoće bez korištenja abrazivnih sredstava.

Možda vas zanima Nanesite rumenilo prema obliku lica po uzoru na slavne ljepotice Rubrika Beauty Beauty

Obrazi poput onih Grace Kelly

Suprotno uvriježenom mišljenju, konturiranje nije nova tehnika, niti ju je izmislila Kim Kardashian. Poput brojnih svojih kolegica, princeza od Monaka često je koristila rumenilo za definiranje jagodica. Svjetliju nijansu nanosila je neposredno ispod njih, dok je tamniju nanosila na istureni dio jagodica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grace Kelly photographed in 1955.

Objavu dijeli Grace Kelly (@gracekellygram)

Rita Hayworth DIY maska za kosu

Njezin valovita crvena kosa bila joj je zaštitni znak pa ne čudi da je o njoj vodila posebnu brigu. To je učinila tako što je nakon svakog pranja na kosu nanijela maslinovo ulje, zamotala je ručnikom i ostavila 15 minuta. Nakon toga isprala je kosu vrućom vodom i limunovim sokom kako bi bila sigurna da ju je pročistila od ostataka ulja. 

Možda vas zanima Beauty tajne Lady Di: "Nikad ne izlazite iz kuće bez parfema" Rubrika Beauty Beauty

Stilizacija kose prema Brigitte Bardot

Kako bi postigla svoju voluminoznu frizuru, francuska glumačka ikona nije posezala za skupim sredstvima za oblikovanje kose već vlastitom slinom. Priznajemo, ovo uistinu zvuči neobično, no Brigitte je krajeve kose redovito dobro popljuvala, zarolala te postavila iza uha. Tek kada su se "osušili" pristupila je njihovom daljnjem oblikovanju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#BrigitteBardot #hair #blondehair #makeup

Objavu dijeli Brigitte Bardot Fan Page (@brigitte_bardot34)

Blistava koža Sophia Loren

Nije samo Rita bila ljubiteljica primjene maslinovog ulja u kozmetici! Njegova glavna pobornica zasigurno je talijanska glumačka diva Sophia Loren koja je tajnu svoje prekrasne kože vidjela u redovitom namakanju u vrućoj kupki u koju je dodala nekoliko kapi maslinovog ulja. Nakon što se koža dovoljnom opustila obavezno ju je iščetkala kako bi uklonila mrtve stanice kože, a naposljetku se istuširala hladnom vodom kako bi dodatno razbudila organizam te nanijela losion ili, zasigurno pogađaš, maslinovo ulje!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#sophialoren

Objavu dijeli SOPHIA LOREN (@sophialorenfoto)

Možda vas zanima Andie MacDowell (62) otkriva tajne svog izgleda, a njezin 'kućni' recept za lijepe nokte svakako valja isprobati Rubrika Stars Stars

Pogled Grete Garbo

Kako bi joj oči izgledale teatralnije, a sjenilo dulje trajalo, Greta Garbo je na kapke prije šminkanja nanijela tanki sloj vazelina. Istim sredstvom rado se poslužila i Bette Davis, no ona ga je koristila kao prevenciju protiv tamnih podočnjaka. Također, u borbi protiv istih dosadnih crnih krugova rado je koristila i svježe narezane krastavce.

Mirisni noviteti

Trikovi koje smo ti predstavili pokazuju kako su to slavne dame njegovale kožu u zlatnom dobu, a ako si pobornica zlatne njege (bez obzira u kojem dobu govorimo) onda za tebe imamo par noviteta koji bi mogli privući tvoju pažnju. Imaš li i ti osjećaj da kada dobro mirišeš doslovno možeš pokoriti svijet?

Kako bi svježi osjećaj zadržala tijekom cijeloga dana isprobaj novi Nivein dezodorans koji dolazi u tri svježa mirisa, a osim za našu kožu izvrstan je i za planet budući da sadrži čak 90% sastojaka prirodnog porijekla u bočici od 100% reciklirane plastike! Izvrsnim novitetom može se pohvaliti i  Avon koji je predstavio svoj prve uniseks parfem, a u najavi svog novog proizvoda nazvanog Attraction One napominju kako to može biti mirisna poveznica između tebe i drage osobe. A ljeto pred nama bit će još zamamnije ako se okupaš u zlaćanom mirisu poput onog koji je Caudalie nedavno predstavio na tržištu pod uistinu romantičnim nazivom "Sunce u vinogradu".

 

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Primjeri: Nivea (22,99 kuna), Avon (134,90 kuna), Caudalie (232 kuna)

Osim dezdorasna i parfema, ova tri brenda pobrinula su se i da svakodnevna njega kože bude što ugodnija, predstavivši zamamne gelove za tuširanje. Tu su pravi senzualni mirisi koji evociraju ljeto! Od manga i naranče preko kokos pa sve do maline i borovnice...prva voćna fantazija!

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Primjeri: Caudalie (85 kuna), Nivea (34 kuna), Avon (17,90 kuna)

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0