Beauty 04. svibnja 2019.

Istražile smo i (konačno) doznale za što služi koji oblik četkice u maskari

Shutterstock/Instagram.
  • U potrazi za savršenom maskarom često nas zbuni izgled četkice koja uz nju dolazi

  • Sastavile smo popis svih različitih oblika četkica za maskaru tako da sada točno znaš što svaki od njih radi za tvoje trepavice

  • U nastavku otkrij koja je četkica idealna za postizanje volumena, a koja za duljinu te koja će ravnomjerno pokriti sve trepavice, a koja posebno naglasiti donje

Uvijek smo u potrazi za maskarama koje će našim trepavicama dati izgleda kakav zaslužuju. Ali prilikom kupovine često nas zbuni ponuda različitih četkica. Ako i ti imaš taj problem, ne brini! Za tebe smo sastavili popis svih različitih oblika četkica za maskaru tako da sada točno znaš što svaki od njih radi za tvoje trepavice. Od uvijanja, volumena, razdvajanja i duljine, pokriveni su svi tvoji zahtjevi u potrazi za savršenim trepavicama.

 

Možda vas zanima... Testirala sam 3 vodootporne maskare povoljnije cijene i evo koliko su izdržale Rubrika Beauty Beauty

Tip četkice: KLASIČNA

Klasična četkica je najučestaliji oblik četkice u maskari, a također je jedan od najomiljenijih. Ovaj stil četkice dat će vašim trepavicama voluminozan izgled. Ako se ne možete odlučiti između tradicionalne četke i plastične četke, opće pravilo je da plastična četkica daje više definicije i manje grudanja.

 | Autor: miss7 miss7 Primjer: Catrice, 30 kuna

Tip četkice: TRADICIONALNO OBLIKOVANA 

Ako želite volumen, punoću i lepršave trepavice odaberite tradicionalno oblikovanu četkicu koja nije izrađena od plastike. Premda ćeš možda osjetiti neke grudice, ovakva vlakna su mnogo blaža za osjetljive oči od plastičnih četkica.

 | Autor: miss7 miss7 Primjer: Essence, 35 kuna

Tip četkice: TANKA

Ovaj tip mršave četkice osigurat će da su tvoje trepavice obložene maskarom iz samog korijena, što će ih učiniti dugima i definiranima.Također, ovakav tip četkice će posebno naglasiti tvoje donje trepavice.

 | Autor: miss7 miss7

Primjer: NYX, 50 kuna

Možda vas zanima... Isplatit će ti se! 5 ključnih komada za ovo proljeće koje možeš kombinirati uz sve i nositi u raznim prilikama Rubrika Moda Moda

Tip četkice: KLIP 

Trepavice na unutarnjim i vanjskim kutovima tvog oka su često izostavljene, ali to se neće desiti ako koristiš maskaru sa suženom četkicom. Tanji kraj osigurava ravnomjerni premaz svih trepavica.

 | Autor: miss7 miss7

Primjer: Burt's Bees, 110 kuna

Tip četkice: OBRNUTI KLIP

Ova četkica je dizajnirana tako da se kraće četkice u podnožju hvataju za korijen trepavica, a kako se šire povlače tvoje trepavice istovremeno prema gore i prema van. Izvrsna je za volumen i duljinu.

 | Autor: miss7 miss7

Primjer: MaxFactor, 85 kuna

Tip četkice: PJEŠČANI SAT

Kozmetički brend Too Faced dizajnirao je svoju kultnu četku za maskaru u obliku pješčanoga sata nakon što je otkrio odnos proporcija tijela Marilyn Monroe. Osim što će ti osigurati  volumen, ovaj oblik također pomaže podići tvoje trepavice i stvoriti efekt lažnih trepavica.

 | Autor: miss7 miss7

Primjer: Too Faced, 160 kuna

TIP ČETKICE: ZAKRIVLJEN

Ako su tvoje trepavice ravne poput nekuhanih špageta, zakrivljeni štapić će zagrlit tvoje trepavice od korijena do vrha i uviti ih poput uvijača. 

 | Autor: miss7 miss7

Primjer: Barry M, 45 kuna

Tip četkice: SPIRALA

Ova spiralna četkica pružiti će ti savršen kompromis između volumena i uvijenosti. Djeluje na sličan način kao zakrivljena četkica te podiže trepavice dok ih istovremeno uvija bez da se pritom gubi na volumenu.

 

 | Autor: miss7 miss7

Primjer: L'Oreal, 70 kuna

Tip četkice: JUMBO

Četkice jumbo veličine tvojim će trepavicama dati ozbiljan volumen i debljinu. Ali ako se odlučiš na ovakav tip četkice naoružaj se strpljenjem jer će ti trebati nešto duže vremena da naneseš maskaru. Ukoliko si blagoslovljena s gustim obrvama s ovim tipom maskare ćeš dobiti najbolje rezultate.

 | Autor: miss7 miss7

Primjer: Bobbi Brown, 205 kuna

Možda vas zanima... Sitne navike koje razotkrivaju muškarca: Kojem tipu pripada tvoj dragi? Rubrika Life&style Life&style

Tip četkice: ČEŠALJ

Stručnjaci kažu da je ovo najbolji oblik četkice za kratke i rijetke trepavice. Ako su tvoje baš takve, četkica za maskaru u obliku češlja pomoći će pri hvatanju i premazivanju svake trepavice s minimalnim grudanjem.

 | Autor: miss7 miss7

Primjer: Maybelline, 75 kuna

TIP ČETKICE: ŠILJAK

Ovakve četkice možeš zamisliti kao svojevrsni 2u1 proizvod. Maskaru možete nanositi na isti način kao s normalnom četkicom, a zatim okrenite štapić i upotrijebite vrh kako biste krajevima trepavica dali dodatni produžetak.

 | Autor: miss7 miss7

Primjer: Benefit, 215 kuna

Tip četkice: PRAVOKUTNIK

Četverokutna četkica možda neće ući u svaki kutak, ali će se kraće niti četkice protezati i povući tvoje trepavice na nove razine volumena i duljine.

 | Autor: miss7 miss7

Primjer: itCosmetics, 160 kuna
 

Tip četkice: KUGLA

Obećavam ova četkica koja djeluje kao loptica za mini mučenje ipak nije toliko zastrašujuća kao što izgleda. Zapravo, ona je dizajnirana tako da zahvati sve trepavice do kojih ne mogu doći tradicionalne četkice. Sada više nikada nećete morati nositi maskaru na kapcima!

 

 | Autor: miss7 miss7

Primjer: Givenchy, 220 kuna

 

 

 

 

Komentari 0