Moda

7 stilskih pravila koja krademo od Francuskinja: evo što sve imaju ormaru

  • Odjevena cool i šik poput Francuskinje? Ova jednostavna pravila su ti osnove 
  • Izgledaju kao da su tek ustale iz kreveta, a opet je svaki detalj na svom mjestu, greške nema

Vjerojatno ni jedan stil nije toliko tematiziran i spominjan kao stil Francuskinja. Poželjne i uvijek sređene onako (i onoliko) kako treba – „francuski“. I naravno da i mi želimo ukrasti dašak tog nečeg neopipljivog i neodoljivog. Na sreću, nije toliko teško udahnuti dio pariškog stila. Sve što ti treba su osnove i nekoliko styling-ideja. 

Možda vas zanima Isprobala sam serum koji koriste poznate Hrvatice. Evo rezultata... Rubrika Beauty Beauty

1. Breton majica iliti prugasta majica

Naravno, kako bismo opisale francuski stil bez prugaste majice? Premda je već postala klišej, Francuskinje mogu ovaj klasični modni komad iznenađujuće dobro stilizirati: možda s bijelim širokim hlačama ili cool kožnom jaknom i suknjom. Savjet: kod kombiniranja biraj dijelove unutar jedne obitelji boja. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🎱

A post shared by Petra (@pepamack) on

2. Ton u tonu 

Razlog zašto stil Francuskinja izgleda toliko skladno je zato jer se odriču napadnih boja koje privlače pažnju. Njihova shema boja proteže se od crne, sive i tamnoplave pa do krem ili bijele. Zbog toga ruž za usne smije biti žarkocrven. 

Možda vas zanima 5 beauty-trikova lijepih Francuskinja Rubrika Beauty Beauty

3. Lepršava silueta 

Francuskinju – osim možda na pilatesu – nikada nećeš vidjeti u tajicama: umjesto uskih krojeva, pariške dame radije nose lepršave i široke krojeve – boyfriend kroj umjesto uskih, skinny traperica, ovesize-T-shirt umjesto uskog topića i muška košulja umjesto uske bluze. Ali, pri tome silueta ne smije biti vrećasta. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

4. Baloner

Must-have u svakoj francuskoj garderobi: klasični baloner. Gotovo ni jedan komad odjeće ne daje toliko opuštenosti i šika! Svejedno nosi li se uz traperice i majicu ili u kombinaciji s ljetnom haljinom: baloner pristaje uz sve! 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

5. Ravne cipele 

Ako baš nije Fashion Week u Parizu, rijetko ćeš vidjeti Francuskinju u visokim petama. To je napor koji si Parižanke jednostavno žele priuštiti. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

6. Muška odjeća 

Ponekad je to klasična muška košulja koju nose uz traperice, a drugi puta sako koji ležerno prebace preko ramena: Francuskinje se očito često posluže komadima iz muških ormara. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

7. Izgled „direktno iz kreveta“ 

Osim što imaju ležeran stil odijevanja, Francuskinje su često ležerne i kad je riječ o makeupu i frizuri – pa nerijetko izgledaju kao da su tek ustale iz kreveta. Malo crvenila na obrazima, maskare i crveni ruž za usne, a kosa može lepršati u nemarnim valovima – i gotovo! 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0