Beauty

5 beauty-trikova lijepih Francuskinja

 

Čini se da su Francuskinje još uvijek u samom vrhu kad je riječ o modi i ljepoti. Sjajna koža i kosa te savršeni make-up. Pa što to one rade drugačije od nas? Na primjer, ove stvari (koje ćemo kopirati od njih)…

1. Ne peru lice 

Je li pranje lica tvoja jutarnja rutina? Onda bi trebala prestati s time. U mnogim gradovima je voda iz slavine vrlo suha i puna kamenca. Rezultat: iziritirana i suha koža. Zbog toga Francuskinje radije koriste micelarnu vodu – jedan način čišćenja i njege koji uključuje i uklanjanje make-upa. Jednostavno jastučićem od vate navlaži lice te ostvi da djeluje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Одри Тоту❤️ ⠀ Audrey Tautou ⠀

A post shared by Кино • Музыка • Вдохновение (@cinema_and_music) on

2. Suše kosu na zraku 

Feniraš kosu nakon pranja? Sljedeći puta ostavi fen u kutiji i radije posuši kosu na zraku. Umasiraj par kapi nekog njegujućeg ulja, rezultat će biti još bolji. 

3. Miris nanose na točno određena mjesta 

Razlog zašto Francuskinje uvijek tako dobro mirišu je posebna tehnika s kojom nanose miris. Malo parfema iza uha nije dovoljno. Francuskinje stavljaju malo mirisa u kosu i na odjeću. Tako miris ostaje cijeli dan. Važno je da se radi o „nježnom“ parfemu – tako da miris nije presnažan. 

4. Koriste crveni ruž za usne 

Ovaj klasik nalazi se u svakoj francuskoj ženskoj torbici. Crvene usne siguran su „jackpot“ svakog izgleda, a crveni je ruž savršeni pratitelj svake žene. Ako nanosiš crveni ruž, moraš pripaziti da su ti usne fino njegovane. Tako će se boja optimalno držati te se neće stvarati grudice. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marion Cotillard (@marioncotillard.officiel) on

5. Njeguju kosu

Kako bi spriječila pucanje vrhova kose, Francuskinje idu frizeru svakih četiri do šest tjedana. Bez brige – ne mora se uvijek raditi kompletna frizura. Umjesto toga se samo malo podrežu vrhovi te se zanemare razne specijalne kure za kosu. To je dovoljno da kosa dugo bude zdrava, sjajna i voluminozna. 

Photo: Getty Images

Komentari 0