Beauty

Neisfenirana kosa, jedan ruž, čista koža: 9 tajni ljepote koje Francuskinje znaju, a druge žene ne

  • Postoji nešto sasvimn posebno u estetici Francuskinja, zar ne?
  • Kristalno crvene usne, blistava koža, neisfrizirana kosa...
  • Usprkos 'manje je više-mentalitetu' , one uvijek izgledaju nevjerojatno cool…

Poenta je sljedeća: Francuskinje to rade kako treba. Dakle, prouči savjete Francuskinja uz koju postižu vrhunsku razinu je ne sais quoi.

1. pravilo: prvo koža, zatim šminka

Dobra njega kože puno je bolja od skrivanja iza maske od šminke. Dobar savjet: prije nego što počneš mijenjati svoje proizvode i beauty rutine, moraš dobro pogledati kako postupaš sa svojim tijelom jer to se neizbrisivo odražava na kvalitetu tvoje kože. Razmisli o navikama koje mogu utjecati na tvoju kožu - poput prehrane, putovanja i okolišnih čimbenika - a zatim primijeni svoje omiljene preparate. 

2. pravilo: poboljšaj svoje odlike

Budi svoja! U Francuskoj uče kako se brinuti o onome što imamo, što nam je dala majka priroda. Zato ne rade fen frizure, ali nikad ne preskaču balzam i masku za kosu. Kad je u pitanju održavanje sjaja kože, male su im stvari najvažnije. Ne rade puno tretmana i ne nanose puno kemije po licu, ali svaki tjedan rade tretman čišćenja lica i jedu zdravo.

 | Autor: Jeanne Damas Instagram Jeanne Damas Instagram

Možda vas zanima Šalica ljepote: Ove četiri vrste čajeva učinit će te još ljepšom Rubrika Life&style Life&style

3. pravilo: manje će uvijek biti više

Ponovi za nama: manje. je. više! Pridržavaj se jednog beauty-poteza kako ne bi pretjerala. Ako nosiš crveni ruž, onda nemoj stavljati puno podloge na svoju kožu. Ako radiš smokey eyes, neka ti kosa ne bude savršeno isfrizirana. 

4. pravilo: postavi vlastite standarde

Definiraj ljepotu na svoj način: Imaš pravo na rutinu ljepote koja tebi pomaže da lijepo izgledaš i osjećaš se lijepo. Za ljepotu postoji puno više od onoga što je u trendu te ne postoji jedan način ili pravi način da budeš lijepa, a način na koji se osjećaš, bez obzira na svoje godine, još je važniji od toga kako izgledaš.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Marion Cotillard

Možda vas zanima Ove ljepotice dokazuju da je ponekad kraća kosa iznad četrdesete najbolji način da se pomladiš Rubrika Beauty Beauty

5. pravilo: briga o sebi je lijepa

Odvoji vrijeme za „maženje i paženje“, bilo da je riječ o kupki s mjehurićima ili stavljanju maske za lice. Ljepota je nešto što ti pruža zadovoljstvo. Kad se osjećaš dobro, uvijek izgledaš dobro.

6. pravilo: pronađi ravnotežu, a ne savršenstvo

Ne trudi se toliko. Ponekad je to lakše reći nego učiniti, ali drži se toga. Kad je u pitanju kosa neka je lijepa, čista i sjajna, ali pomalo neuredna. Tako i koža: ona mora biti superzdrava i svježa, ali malo nesavršena, inače izgleda lažno.

7. pravilo: koristi ljepotu koja te okružuje

Postoji velika šansa da imaš resurse u vlastitom dvorištu ili možda u ostavi. Francuskinje rade maske za lice od meda ili zgnječenog voća, zašto ne bi i ti? 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Juliette Binoche

8. pravilo: živi najbolje svaki dan

U Francuskoj ćeš često sresti žene u običnim kratkim majicama i s neurednom kosom, a ipak s nevjerojatnim, savršenim crvenim ružem te visokim petama. Možda su bile u trgovini ili su išle u školu pokupiti svoju djecu, a nosile su to. Bez obzira gdje se nalaze te žene, one se uređuju za sebe.

9. pravilo: budi odvažna

Dvije riječi: crveni ruž i sjaj! To su dva najbolja načina da svom izgledu odmah dodaš neku dramu - ako pitaš Francuskinje.

Možda vas zanima Ove stvari čine te privlačnom osobom u životu – i ne, nije sve u ljepoti! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram Jeanne Damas

Komentari 0