Moda

Od najvažnijeg modnog događaja godine dijele nas tek 4 dana. Znamo sve detalje Met Gale!

  • Met Gala 2023. održat će se u ponedjeljak 1. svibnja u New Yorku, a ovogodišnjom će se temom 'Karl Lagerfeld: A Line of Beauty' odati počast legendarnom dizajneru
  • Koliko god lista s imenima bila tajna, niti jedna Met Gala ne prođe bez špekulacija o tome tko bi se sve mogao prošetati crvenim tepihom, a izuzetak nije ni ova godina
  • Dok su svi ostali uzvanici tajna, 'The Post' je ekskluzivno otkrio kako je poznata adresa na koju je stigla jedna službena pozivnica, ona poslana voljenoj mački pokojnog Karla Lagerfelda, Choupette

Pred nama je još jedna Met Gala, a ovogodišnjom će se temom 'Karl Lagerfeld: A Line of Beauty' odati počast legendarnom dizajneru koji je preminuo 2019., što znači da će uzvanici svoje toalete imati prilike birati iz goleme arhive kreativnog direktora u Chanelu, Fendiju, Chloéu, Balmainu, Patouu te njegovom vlastitom istoimenom brendu. Kao i prethodnih godina, kustos Costume Institutea Andrew Bolton bit će zadužen za izložbu za koju je rekao da neće biti tradicionalna retrospektiva, a Amanda Harlech koja je godinama blisko surađivala s Lagerfeldom bit će kreativna savjetnica revije. 

Met Gala 2023. održat će se u ponedjeljak 1. svibnja u New Yorku, budući da se još od 2005. tradicionalno održava svakog prvog ponedjeljka u svibnju, uz iznimku 2020. kada je Met Gala bila otkazana te je 2021. održana u rujnu zbog pandemije.

Cara Delevigne | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Vogue je još u siječnju objavio da će ovogodišnji domaćini biti Penélope Cruz, Michaela Coel, Roger Federer, Dua Lipa te Anna Wintour, cijeli će događaj još jednom voditi La La Anthony, zajedno s piscem Derekom Blasbergom i Chloe Fineman iz Saturday Night Livea, a ponovno će se vratiti i Emma Chamberlain kao posebna dopisnica.

Možda vas zanima Biografija Karla Lagerfelda: više od sebe volio je možda samo Choupette, a Coco je zvao starom glupačom Rubrika Moda Moda

Popis uzvanika tradicionalno je stroga tajna sve do večeri prije samog događaja, no znamo da neka od najvećih imena redovito dolaze pa ćemo tako vrlo vjerojatno ponovno kao gošće vidjeti Beyoncé, Lady Gagu, Madonnu i Rihannu, ali i brojne dizajnere poput Marca Jacobsa i Louis Vuittonovog Nicolasa Ghesquièrea koji nerijetko dolaze u pratnji svojih muza.

No, koliko god lista s imenima bila tajna, niti jedna Met Gala ne prođe bez špekulacija o tome tko bi se sve mogao prošetati crvenim tepihom, a izuzetak nije ni ova godina pa će tako Met Gali navodno prisustvovati Elle Fanning u izdanju koje joj je vrlo bitno i iza kojeg, kaže, stoji dobra priča, Billie Eilish, Cara Delevingne, Mindy Kaling, Lily-Rose Depp, Florence Pugh, Lea Michele, Daisy Edgar-Jones, Kristen Stewart, Miranda Kerr, Lil Nas X, Olivia Rodrigo, Olivia Wilde, Ariana DeBose, Uma Thurman, Julia Garner, Ashley Graham, Cynthia Erivo, Christina Ricci, Vanessa Kirby, Liu Wen, Bella Ramsey, Suki Waterhouse, Lily Collins i Taika Waititi.  

Pete Davidson i Kim Kardashian | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Jednom kada se crème de la crème okupi, kao ni prethodnih godina neće smjeti koristiti mobitele niti išta snimati i dijeliti na društvenim mrežama, a što je dobro poznato pravilo koje je 2017. prekršila grupa uzvanika koja je u kupaonici pušila i snimala selfieje. Nakon šetnje crvenim tepihom uslijedit će razgledavanje izložbe i večera, a sve će uveličati nastup neke glazbene zvijezde, redovito visokog profila.

Dok su svi ostali uzvanici tajna, 'The Post' je ekskluzivno otkrio kako je poznata adresa na koju je stigla jedna službena pozivnica, ona poslana voljenoj mački pokojnog Karla Lagerfelda, Choupette. Ovu je vijest potvrdio Lucas Berullier, Choupettein agent i vlasnik agencije 'My Pet Agency', specijalizirane za kućne ljubimce influencere. "Ovo je događaj u čast Karlove ostavštine, a Choupette je očigledno središnji dio njegove ostavštine", dodao je.

Kim Kardashian Možda vas zanima Kim Kardashian kupila je slavni križ s dijamantima koji je nekoć nosila princeza Diana Rubrika Moda Moda

Podsjetimo, nešto ranije ove godine procurila je glasina da je Anna Wintour srezala popis uzvanika i da nijedna pripadnica klana Kardashian-Jenner nije na njemu, no nepoznati izvor rekao je da će Met Gali ipak prisustvovati Kim Kardashian, a navodno ona nije jedina članica obitelji koja će imati tu čast pa se pretpostavlja da će joj se pridružiti i Kendall.

U posljednjem priopćenju izdanom samo nekoliko tjedana prije Met Gale, Costume Institute pri Muzeju umjetnosti Metropolitan objavio je novu temu za ovogodišnju dobrotvornu akciju prikupljanja sredstava, a odustajući od plana da odaju počast preminulom dizajneru Karlu Lagerfeldu, organizatori su otkrili da će tema ipak biti 'Looting and Plunder', kao referenca na brojne naslove koji su pisali kako Metropolitan u svojoj zbirci ima više od 1000 predmeta koji su povezani s ljudima koji su navodno umiješani u zločine povezane s trgovinom antikvitetima. 

 | Autor: Instagram @choupetteofficiel Instagram @choupetteofficiel

U skladu s iskazanom obvezom da iskustvo bude što autentičnije, odabranim gostima s A liste bit će dopušteno nositi ukradene artefakte iz muzejske zbirke od kojih mnoge tek treba zaplijeniti ured okružnog tužitelja Manhattana, dok će druge morati povratiti  budući su još uvijek zapeli na carini. I dok se mnoge slavne osobe trude osmisliti svoje stylinge u skladu s promjenom teme u zadnji tren, Kim Kardashian je već bezecirala sve artefakte iz afričkog dijela muzeja.

Vogue će i ove godine prenositi službeni livestream Met Gala crvenog tepiha, pružajući svijetu pogled 'iznutra' na jedan od najglamuroznijih i zvijezdama najbogatijih događaja godine.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0