Moda
Karl Lagerfeld

Objavljen je dress code za Met Galu - najveća noć u modi posvećena je slavnom dizajneru

  • Ovogodišnja izložba njujorškog Instituta kostima posvećena je Karlu Lagerfeldu pod nazivom Karl Lagerfeld: A Line of Beauty
  • Prvog ponedjeljka u svibnju na stepenicama muzeja Metropolitan brojne će se zvijezde pojaviti u njegovim kreacijama, a sad su poznati i pojedinosti o dress codeu
  • Najveća noć u modi bit će obilježena kreacijama slavnog dizajnera i njegove plodne karijere koja je trajala šest desetljeća

Da će Met Gala 2023. biti posvećena nasljeđu legendarnog njemačkog modnog dizajnera Karla Lagerfelda, čije su kreacije obilježile modnu povijest, poznato je već neko vrijeme, a sad je otkriveno još detalja. 

Andrew Bolton, kustos Instituta kostima i Amanda Harlech, dugogodišnja suradnica Karla Lagerfelda kreativna konzultantica izložbe, imaju težak zadatak prikazivanja dizajnerove cjelokupne karijere kroz otprilike 150 lookova. 

Karl Lagerfeld | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Karl Lagerfeld na reviji Chanel proljeće/ljeto 2009.

No, osim izložbe, brojni će se dizajni s potpisom Karla Lagerfelda pojaviti i na samoj Met Gali, budući da je ovogodišnji dress code "U čast Karlu".

Michelle Williams Zlatni globusi 2023. Možda vas zanima Glamurozno izdanje Zlatnih globusa: Ovo su najljepše haljine s crvenog tepiha Rubrika Moda Moda

To će biti prilika za sve uzvanike da na svoj način odaju počast dizajneru koji je u svojoj karijeri stvarao u najpoznatijim svjetskim modnim kućama, uključujući i Chanel, Balmain, Patou, Fendi i Chloé, kao i za brend pod vlastitim imenom. 

Karl Lagerfeld | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Karl Lagerfeld i modeli na reviji Chanel 1985.-1986.

Njegovo bogato nasljeđe pruža šarolik izbor kroz koji velike svjetske zvijezde mogu dostojno predstaviti njegova najbolja dizajnerska ostvarenja. Michaela Coel, Penélope Cruz, Roger Federer i Dua Lipa izabrani su kao ovogodišnji domaćini, s Annom Wintour
Uzvanici će moći nositi neki od lookova iz bogate arhive modnih kuća u kojima je Lagerfeld kreirao, nositi kreacije brendova poput Chanela ili Fendija, na koje je ostavio velik utjecaj ili možda čak i iskopirati njegov kultni look s crnim odijelom i sunčanim naočalama. 

Karl Lagerfeld | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Karl Lagerfeld

Od 1955. do 1958. Karl Lagerfeld u Balmainu je djelovao kao asistent Pierreu Balmainu, dok je između 1958. i 1963. bio glavni dizajner brenda Patou. Lagerfeldova era u Chloé, od 1963. do 1983., također sadrži mnogo arhivskih lookova koji se mogu iskoristiti kao inspiracija, kao i njegovo razdoblje u istom brendu tijekom 90-ih. Ne smijemo zaboraviti ni na njegovo razdoblje u Fendiju, od 1965. nadalje, gdje je stvorio prepoznatljivi logo s duplim slovom F.

Posljednji na listi je Chanel, u kojem je Lagerfeld djelovao od 1982. sve do svoje smrti 2019., u 85. godini. Arhivski lookovi i Chanel couture zasigurno će biti pun pogodak na crvenom tepihu Met Gale, baš kao što je to bio slučaj s lookom Lily-Rose Depp 2019.

Lily-Rose Depp | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Lily-Rose Depp

U svakom slučaju, originalni i glamurozni lookovi koji će u najboljem svjetlu odati počast Karlu Lagerfeldu zasigurno će završiti na listi najbolje odjevenih.

Margot Robbie Možda vas zanima Boudoir trend bit će veliki proljetni hit, a Margot Robbie već ga fantastično nosi Rubrika Moda Moda
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0