Moda

25. rođendan Baguette torbice: Fendi se udružio s Tiffany&Co. i predstavio Tiffany Baguette

  • FENDI Baguette rođena je 1997. i uskoro je postala kultna torbica. Ove godine proslavila je 25. rođendan
  • U tu čast brend se udružio s legendarnom draguljarnicom Tiffany & Co. te je tako nastala Tiffany Baguette
  • Postoji u dvije varijante, od kože ili svilenog satena, a predstavljena je i minijaturna Nano baguette te kolekcija privjesaka. Cijene? Prava sitnica...

U čast proslave 25. rođendana legendarne FENDI Baguette torbe, jednako kao i njezinog utjecaja na svijet mode, FENDI se udružio s legendarnim brendom nakita Tiffany & Co. kako bi na poseban način odao počast ikoničnoj torbici. 

FENDI baguette kreirala je Silvia Venturini Fendi 1997. godine, a ime je dobila ne po obliku već načinu nošenja, pod rukom, kao da nosimo štrucu dugačkog francuskog kruha, odnosno baguette. Baguette torbica vrlo je brzo postala kultni komad i kulturni fenomen unijevši malu revoluciju u modnu industriju - smatra se prvim it torbicom. Danas, 25 godina kasnije ovoj vintage torbici dodan je novi moment. Spajanjem najznačajnijih dizajnerskih kodova dviju kuća, Tiffany i FENDI, rođena je možda buduća ikona: Tiffany Baguette.

 | Autor: tiffany.com tiffany.com

Medium je veličine, izrađena u tirkizno plavoj boji koja je zaštitni znak Tiffanyja i od glatke kože, s kopčom od čistog srebra. Koja, kad se bolje zagleda, u sebi otkriva motiv dvostrukog "T" načinjenog od emajla tirkizne boje. Mali srebrni privjesak na remenu pak, s natpisom "Return to Tiffany", oda je jednoj od najpoznatijik kolekcija nakita ovog brenda. 

Možda vas zanima Ove bi torbice i Carrie nosila. Sarah Jessica Parker dizajnirala je divne Fendijeve Baguette modele Rubrika Moda Moda

Torbica dolazi s dva odvojiva remena koji nude mogućnost nošenja u ruci, na ramenu ili preko tijela, a osim kožne nudi i blistavu varijantu od satena. Cijena obiju je 5225 eura. 

 | Autor: tiffany.com tiffany.com

 

No, slavljenička baguettica napravljena je i u verziji mini torbice. Tiffany x FENDI Nano Baguette domenzija je 6.5 cm x 2.5 cm x 11 cm, ima remen u obliku lanca i jest znatno jeftinija od svoje velike sestre, ali stoji i dalje vrtoglavih 3125 eura. No jasno je da u ovoj suradnji dvaju luksuznih brendova ništa nije jeftino, pa tako ni ovi privjesci za ključeve u obliku nove torbice. Postoje u tri boje, svaki košta 2232,50 eura - kao da je riječ o torbi. Najslađi detalj: torbica na privjesku da se otvoriti, kao prava, unatoč mikroskopskoj dimenziji 2.8 cm x 1.5 cm x 4 cm!

 | Autor: tiffany.com tiffany.com

Photo: tiffany.com

Komentari 0