Moda

Njezino veličanstvo haljina - teško je odoljeti komadima iz nove kolekcije Diane Viljevac

  • Poznata domaća dizajnerica Diana Viljevac predstavila je najnoviju kolekciju za jesen/zimu 2022., a u njoj se fokusirala na omiljeni i bezvremenski odjevni predmet - haljinu
  • Dizajnerica se vodila željom da stvori haljinu u kojoj će žene uživati, čak i kada nemaju posebnu prigodu u kalendaru 
  • Uživajte u haljinama i zapamtite - najbolja haljina je ona u kojoj se savršeno osjećate, ne ona koja savršeno izgleda na drugima

Tijekom godina, modni svijet nas je proveo kroz različite faze evolucije haljine, prilagođavajući je različitim podnebljima i razdobljima. Mnogi su stilovi došli i prošli, a još ih se mnogo dalje razvija, no ono što ostaje zajedničko svakom vremenu i mjestu je ljubav prema najelegantnijem ženskom odjevnom komadu, njezinom veličanstvu - haljini

 | Autor: Karmen Poznić Karmen Poznić Diana Viljevac predstavila je najnoviju kolekciju F/W 2022

Večernje, dnevne, duge, kratke, raskošna ili jednostavne, haljine dolaze u svim oblicima, dimenzijama i stilovima što ih čini najzahvalnijim komadom odjeće koji se može nositi u svako godišnje doba i za najrazličitije prilike. Iako je zahladilo, završetak ljeta nikako ne znači i završetak sezone haljina. Jer što smo već rekli - haljina je multisezonska i bezvremenska. A inspiraciju za nadolazeću sezonu potražili smo u najnovijoj kolekciji poznate domaće dizajnerice Diane Viljevac koja je za hladnu sezonu predstavila pregršt haljina za svačiji ukus.

 | Autor: Karmen Poznić Karmen Poznić Najnovija kolekcija F/W 2022. Diane Viljevac

Iako smo u kolekcijama zagrebačke dizajnerice navikli viđati raznovrsne odjevne predmete poput lepršavih kombinezona ili klasičnih sakoa s modernim pomakom, u ovu jesen uvela nas je prekrasnim haljinama uistinu širokog raspona kreacija. O svojoj kolekciji Diana kaže kako nije razmišljala o posebnim prigodama već o čistom užitku nošenja kvalitetne, jedinstvene haljine.

Fendi Baguette Možda vas zanima Fendi Baguette torba je proslavila svoj 25. rođendan te je i dalje predmet žudnje Rubrika Moda Moda

- Čvrsto vjerujem da svaka žena, bez obzira na stil i način života uvijek traži baš haljinu koja će joj postati onaj omiljeni komad odjeće kojemu se uvijek vraća. Ovoga puta dala sam puno više slobode vlastitim mislima i idejama, jer su klasične haljine romantičnih silueta koje se mogu koristiti za sve prigode uvijek u ponudi, te sam se posvetila izradi haljina koje će ženama ostati u pamćenju čak i kada nemaju posebnu prigodu u kalendaru.

U kolekciji se ističu duge večernje haljine koje su spajanjem poznatih detalja poput nabora koji prate liniju tijela, i novih dodataka- korzeta, dobile novu, vintage notu.

 | Autor: Karmen Poznić Karmen Poznić Najnovija kolekcija F/W 2022. Diane Viljevac

No, i zaljubljenice u moderan dizajn u kolekciji mogu pronaći nešto za sebe jer tu su haljine obogaćene spojem urbanog i sofisticiranog, zbog čega čak i kraće haljine ne izgledaju obično. 

Crna bluza s velikom mašnom iz Reserveda idealna je za svečane prilike

Osim odvažnih kraćih haljina i elegantnih dugih modela, u novoj kolekciji za jesen/zimu 2022. pronalaze se i modeli za žene jednostavnijeg stila, midi dužine, s vrlo otmjenim detaljima koji će olakšati odabir drugih ukrasa jer je haljina takva sama po sebi- ukras ženskog tijela.

 | Autor: Karmen Poznić Karmen Poznić Najnovija kolekcija F/W 2022. Diane Viljevac

Razlika između onoga što je žena zamislila da želi i što zaista želi

Sve žene barem jednom su bile u situaciji kada se zaljube u neku haljinu, samo da bi se razočarale jednom kad ju probaju jer im ne stoji jedako kao i osobi na kojoj su je vidjele. Dobra vijest je da se svi novi modeli iz kolekcije mogu izraditi po mjeri klijentice čime se žena ohrabruje da eksperimentira s modelima, bojama i krojevima.

- Kroz ovaj posao sam stekla neprocjenjivo iskustvo prepoznavanja razlike između onoga što je žena zamislila i što zaista želi i upravo zbog toga uvijek naglašavam da se svi modeli mogu izraditi po mjeri, ali na putu prema izradi savršene haljine ne smije stajati strah. 

 | Autor: Karmen Poznić Karmen Poznić Najnovija kolekcija F/W 2022. Diane Viljevac

Ova kolekcija obilježena je haljinama svih dužina, boja i krojeva, a cilj dizajnerice je potaknuti svakoga tko pomisli da bi određeni model bolje izgledao na drugima, da isproba, zamisli i odvaži se na inovaciju u svojoj garderobi. Više ne postoje veličine, boje i granice, jer je najbolja haljina ona u kojoj se savršeno osjećate, ne ona koja savršeno izgleda na drugima - dodaje Diana Viljevac.

Kako garderoba naših zimskih ormara zahtijeva slojevitost, modeli su jednobojni i bez uzoraka, tako da ih se bez previše razmišljanja može kombinirati s jednako neodoljivim dodacima iz prethodnih sezona.

 | Autor: Karmen Poznić Karmen Poznić Diana Viljevac predstavila je najnoviju kolekciju F/W 2022

Cijela kolekcija, osim u Dežmanovoj 4, dostupna je i na web shop-u www.dianaviljevac.com, a za posjet dućanu nije potrebna prethodna najava.

Photo: Karmen Poznić

Komentari 0