Moda

Kultnu haljinu, vjenčanicu princeze Diane, uskoro ćemo vidjeti u novom ruhu

Vjenčanica u kojoj se udala princeza Diana, sada davne 1981. godine, s godina je postala kultni simbol i haljina koja je mnogima inspiracija kada traže vjenčanicu. Prema dizajnerici Elizabeth Emanuel, ženi koja stoji iza originalne haljine, uskoro ćemo se vratiti u prošlost jer će dizajnirati novu haljinu koja će imati "čaroliju" originala, ali uz novi izgled. "Pokušat ću uhvatiti duh originala - ali sada ću je prikazati kroz moje oči", rekla je Emanuel za People. "Želim sačuvati sav sjaj i bisere, ali s potpuno drugačijom vizijom."

Originalnu haljinu koju je princeza Diana nosila na svom vjenčanju kreirali su muž i žena, David i Elizabeth Emanuel, a sada će Elizabeth pokazati svoju kreaciju. Originalna haljina je bila izrađena od svile i tafta, a bila je ručno izvezena sedefastim šljokicama i 10.000 bisera, a za izradu su bili potrebni mjeseci. "Često me pitaju: 'Biste li ponovno napravili istu haljinu?' Pa, ne bih ništa mijenjala na haljini iz 1981. godine, ali kada bih je sada gledala, vidim brojne mogućnosti", nastavila je Emanuel.

Dizajnerica je otkrila i da je za samo vjenčanje princeze Diane kreirala i drugu haljinu. "Bila sam pomalo neurotična i pomislila sam: 'Što će se dogoditi ako netko provali i ukrade haljinu ili se nešto prolije ili izbije požar ili bude ukradena?", podijelila je dizajnerica. "Dakle, pomislila sam, 'napravit ću rezervnu haljinu." U haljinama je bilo nekoliko razlika, uključujući boju, koja je bila bijela, a ne duboka slonovača od koje je izrađena kraljevska vjenčanica. Mi jedva čekamo vidjeti tu novu haljinu, a sigurni smo da će za njom biti velika potražnja.

Princeza Diana Možda vas zanima Manikura kakvu je nosila princeza Diana ponovno je u trendu, a evo kako je napraviti kod kuće Rubrika Beauty Beauty
Photo: Pixsell/ Richard Pohle / News Syndication

Komentari 0