Life&style
Princeza Diana

Objavljene su rijetke fotografije impresivnog roditeljskog doma u kojem je odrasla princeza Diana

  • Diana Frances Spencer je bila omiljena britanska princeza, pa kad god se pojavi nešto novo vezano uz nju, pobude se lijepe emocije 
  • Na Instagramu su objavljene fotografije unutrašnjosti kuće Althorp u kojoj je Diana odrasla
  • Tragično preminula princeza pokopana je na imanju, a kuća i grob otvoreni su za posjetitelje

Kuća Althorp u vlasništvu je plemićke obitelji Spencer više od 500 godina. Trenutačna gazdarica Karen Spencer nedavno je podijelila rijedak uvid u prekrasan dom iz djetinjstva pokojne princeze Diane. Zavojita stubišta, golema knjižnica i gospodari dvoraca plave krvi: britanska viša klasa i njihova velebna seoska imanja nemaju premca nigdje u svijetu. Osobito lijep dvorac, u kojem je odrasla Lady Di, sada je ponudio virtualni pogled kroz ključanicu. 

Karen Spencer (51), treća supruga Dianina brata Charlesa Spencera (59) više je puta pokazala je fotografije velebne građevine na svom Instagram profilu. Neki dan je pokazala i prekrasnu golemu knjižnicu u kući.

Knjižnica u Althorp Houseu

S policama za knjige od stropa do poda, golemim štukaturama, uljanim slikama i ugodnim kaminom, soba izgleda kao da je izvan vremena. Velike, tkaninom presvučene sofe i fotelje grupirane su oko stola u dnevnoj sobi. Rustikalni i vrlo elegantan ugođaj dodatno pojačava neizravno osvjetljenje brojnih stolnih lampi. 

'Knjižnica je čarobno mjesto. Kad sjedite sami u njoj, osjeća se prijateljski i ugodno, ali možete dočekati i 30 gostiju na piću', piše gazdarica uz svoju fotografiju.

Možda vas zanima Kamo putujemo ovog proljeća? Posjetiti bajkovitu Monetovu kuću i još bajkovitije vrtove u francuskom Givernyju Rubrika Life&style Life&style

Samo nekoliko dana ranije Karen je sa svojih 78.000 pratitelja podijelila fotografiju iz blagovaonice kuće Althorp. Bilo da se radi o velikoj dvorani za prijeme s pločicama poput šahovnice i freskama ili detaljnim fotografijama brojnih antikviteta: dok su otmjena seoska imanja nekada bila isključivo rezervirana za višu klasu, danas sve više plemića otvara svoja vrata posjetiteljima.

Kuća Althorp i Dianin grob otvoreni su za posjetitelje

Kuća Althorp također prima posjetitelje koji plaćaju i iznajmljuje se za razna događanja. Imanje od 550 hektara uključuje malo jezero s malenim otokom u sredini. Bivša stanovnica, princeza Diana, pokopana je ovdje nakon tragične smrti. Do danas obožavatelji hodočaste njezinom spomeniku, posjećuju impresivne dvorane kuće Althorp i uživaju u šetnji prekrasnim engleskim krajolikom.

Možda vas zanima Spavati u dvorcu poput princeze? Zdanje iz 14. stoljeća, dvorac Kendo, sa svojih 5 zvijezdica nudi pravu bajku Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    dvorac