Stars

Kako je princeza Diana ostala modna inspiracija

Neke žene inspiraciju za dnevne outfite pronalaze na Pinterestu ili Instagramu, neke pobožno prate svoj omiljene zvijezde, a neke obožavaju kraljevsku obitelj. Iako su današnje modne muze Meghan Markle i šurjakinja joj Kate Middleton, nama je jedina i neprežaljena - princeza Diana

Nisi morala biti njezina suvremenica da bi znala kako je izgledala i kakvom je karizmom odisala Diana Spencer. Svake godine pred kraj kolovoza tisuće poklonika kraljevske obitelji odlazi u englesku prijestolnicu kako bi odalo počast kraljevskoj obitelji, o njoj se i danas pišu priče, a prema njezinom životu snimaju filmovi. Dolaskom društvenih mreža, s naglaskom na Instagram profile koji su odavali hommage neprežaljenoj princezi, princezin stil je ponovno zaživio. Nije ni čudo da vjerno pratimo ovaj Instagram račun:

 

A post shared by Fly Lady Di (@flyladydi_) on

Lakoća kojom je Lady Di kombinirala high street komade s ludim custom made kostimima prestižnih modnih kuća je i danas nezamisliva. Nije ni čudo da su je zvali kraljicom srca, jer svojim odijevanjem nikad nije pokušavala pobjeći od svijeta i prikazati neku nedostižnost koja u svijetu royala često viđena. Možemo se nakratko osvrnuti na sadašnjost i reći da je princ Harry taj koji je više nalik majci, više od brata Williama koji je zadržao britansku kraljevsku suzdržanost. 

 

A post shared by Fly Lady Di (@flyladydi_) on

No, vratimo se princezi Diani i činjenici da ona i danas fascinira ljude diljem svijeta. Zanimljivo je da bi jedan dan za potrebe nekog humanitarnog bala odjenula samo za nju izrađenu Versace haljinu, dok bi već sljedeće jutro trčkarala golf terenima u sakou po uzoru na radničku odjeću, ispod noseći sinovu majicu za trening. Baš kao što danas Meghan i Kate nose Zaru, svojevremeno je Diana nosila Marks&Spencer te nešto skuplji Tod's, poznat po visokokvalitetnim cipelama.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Modna posveti Diani dolazi u obliku torbice Dior Lady Di, a rado je nose i današnje modne princeze u svijetu slavnih - Sarah Jessica Parker, Marion Cotillard, Blake Lively, pa i Rihanna. Osim što je Diana Spencer i danas suvremena modna ikona, ona je i primjer uspješne stilske tranzicije. 

 

A post shared by Dior Official (@dior) on

Tko bi mogao zamisliti da mlada žena s jednom pretjeranom kićenom vjenčanicom desetak godine poslije postaje svevremena modna ikona? A Diana je upravo to. Kada se tek pojavila na kraljevskim dvorima njezin (rekli bismo, tipičan) modni odabir bile su haljine od tila, lude suknje, raskošne i kićene haljine od šifona. U jednom trenutku je svoj stil znala odvesti do apsurda, kombinirajući pastelne tonove s tradicionalnim britanskim ludim šeširima, a već u sljedećem momentu ona postaje "jedna od nas" - nosi traperice, jednostavne majice kratkih rukava, mokasine..., ali i  - neponovljive seksi večernje haljine tada razvikanih dizajnera u usponu!

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Možda vas zanima Vječna inspiracija: Citati princeze Diane koji diraju u srce Rubrika Stars Stars

A sada nekoliko podsjetnika zašto je Dianin stil sjajan, te kako bismo ga mogli nositi i u 2018. godini: 

Nemoj se bojati popularni biciklističkih hlačica! Vjerojatno si primijetila kako švedske blogerice obožavaju te hlačice kombinirati uz gležnjače i predimenzionirane blejzere. No, možeš i kao Diana - uz sportsku majicu, chunky sportske tenisice te torbicu oko struka, baš poput Pernille Tiesbaek

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Kombinacija košulje/bijelog T shirta i vintage traperica nikad nije izašla iz mode. Da u cijelosti iskopiraš Dianin stil iz 80-ih, kada je looku još dodala i mokasine, izgledala bi jednako suvremeno i sada.

 

A post shared by Fly Lady Di (@flyladydi_) on

 

A post shared by Brittany Xavier (@brittanyxavier) on

Jedna riječ: Točkice. Nema dalje. Diana je doista voljela nositi polka točkice u tisuće varijanti, a moderne modne ikone znaju kako se to radi...

 

A post shared by Fly Lady Di (@flyladydi_) on

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0