Moda

Otkrili su pravi razlog zbog kojeg princeza Diana nije željela nositi tijaru kraljice Elizabete II na svom vjenčanju

  • Princeza Diana za svoje vjenčanje nije željela nositi tijaru koju joj je namijenila kraljica Elizabeta
  • Umjesto tijare Lover's Knot, Diana je nosila tijaru Spencer
  • Razlog nenošenja tijare zapravo je tehničke prirode

Za svako kraljevsko vjenčanje, tradicija je da kraljica Elizabeta II svakoj mladenki ponudi nešto od svoje kolekcije nakita za posudbu. No, princeza Diana ovu je ponudu odbila.

Princeza Diana i princ Charles vjenčali su se 1981. godine. Svima je poznata njena legendarna vjenčanica s potpisom Emanuelsa, koja je imala šlep dugačak gotovo 8 metara. No, što je Lady Di nosila na glavi?

Da se pitalo kraljicu Elizabetu, Diana bi nosila tijaru Lover's Knot ili ljubavni čvor. Prema draguljarima iz draguljarske kuće Steven Stone, ova kruna ima dijamante i bisere te je bila dizajnirana za kraljicu Mary još 1913. Umjesto nje, Diana se odlučila za tijaru Spencer.

Pogledaj koliko vrijedi komadić vjenčanje torte princeze Diane i Charlesa 40 godina kasnije Možda vas zanima Koliko vrijedi komadić vjenčanje torte princeze Diane i Charlesa 40 godina kasnije? Prodan je za lijepu svotu Rubrika Stars Stars

Središnji dio ove tijare poklonjen je Dianinoj baki, lady Cynthia Hamilton, kao vjenčani dar od lady Sare Spencer, 1919. Tijekom 1930-ih, kombiniran je uz druge komade nakita iz kolekcije lady Sare te je iz njih napravljena tijara Spencer.

Što se dakle krije iza razloga zbog kojeg princeza Diana nije nosila ovu tijaru?

Navodno, tijara je bila toliko teška da ju je bilo iznimno neudobno nositi na glavi, a izazvala je i glavobolje! Unatoč tome, Express navodi kako je Lover' Knot kasnije postala jedna od Dianinih omiljenih tijara.

Također, njena težina pokazala je kvalitetu dijamanata i bisera koji se na njoj nalaze. Njihova vrijednost procjenjuje se na 1 milijun funti. Nakon što je Diana umrla 1997., Lover's Knot vraćena je u kolekciju kraljice Elizabete. Prvi red bisera s tijare je zatim maknut. Kraljica ju je kasnije dala Kate Middleton, koja ju je prvi puta nosila 2016.

tijara Lover's Knot | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Što se tiče tijare Spencer, koju su nosile i Dianine starije sestre, lady Sarah McCorquodale i lady Jane Fellowes, viđena je i na drugim članicama obitelji. Tako su ju nosile i Victoria Lockwood i lady Celia McCorquodale. Prema Tatleru, 1997. predana je grofu Spenceru.

Možda vas zanima 7 pravila kraljevskog odgoja djece koje je princeza Diana redom prekršila Rubrika Stars Stars
 
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0