Stars

7 pravila kraljevskog odgoja djece koje je princeza Diana redom prekršila

 • Pokojna princeza Diana najpoznatija je po tome što je bila buntovna, ali nadahnjujuća figura britanske kraljevske obitelji.
 • Priča se da je prekršila više kraljevskih protokola nego što možemo zbrojiti na obje ruke
 • Ipak, desetljećima nakon njezine smrti, još uvijek je primjer savršene majke

Donosimo ti pravila kraljevskog roditeljstva zbog kojih se princeza Diana pobunila. Ne otovreno, naravno, nisu to bila vremena Megxita već je granice pomicala malo pomalo. No pomaknula ih je, a nova pravila odgoja koja je uvela na dvor danas još uvijek utjelovljuju njezini sinovi i snahe.

1. Rodila je u bolnici

Princeza Diana prva je u kraljevskoj povijesti prekinula tradiciju rođenja djeteta u kući. Umjesto rođenja po kraljevskim pravilima, princeza je rodila princa Williama u bolnici St. Mary's u Londonu. Također, dok je rađala svog drugog sina, princa Harryja, odlučila je da ne želi uzeti nikakve lijekove protiv bolova tijekom porođaja. Ti su događaji učinili njezine sinove prvim kraljevskim osobama koje su se rodile u općoj bolnici.

Pogledaj koliko vrijedi komadić vjenčanje torte princeze Diane i Charlesa 40 godina kasnije Možda vas zanima Koliko vrijedi komadić vjenčanje torte princeze Diane i Charlesa 40 godina kasnije? Prodan je za lijepu svotu Rubrika Stars Stars

2. Dala je prednost svojoj djeci nad svojim dužnostima

Poznato je da princeza Diana "nije ništa voljela više nego biti majka". U jednom intervjuu, njezin pokojni otac, John Spencer prisjetio se kako je od malih nogu oduvijek voljela bebe i malu djecu. Za razliku od ostalih kraljevskih članova koji su se usredotočili na svoje dužnosti i posao, princeza se uvijek pobrinula da bude uz svoju djecu i stavlja ih na prvo mjesto, ispred svega. Unatoč protokolu kako javno pokazivanje naklonosti i ljubavi nije poželjno, princeza Diana nije se ustezala pokazati ljubav prema svojoj djeci neprestano ih grleći.

3. Sinove je poslala u školu

Još je nešto učinila prva u kraljevskoj obitelji, a to je da se princeza Diana ustrajno borila poslati svoje sinove u javnu školu. Princ William postao je prvi nasljednik kraljevskog prijestolja koji nije stekao privatno obrazovanje kod kuće.

4. Vodila je dječake sa sobom na službena putovanja

Princeza Diana postavila je trend kada je povela 9-mjesečnog princa Williama na turneju po Australiji i Novom Zelandu. Prije ovog događaja bilo je uobičajeno da kraljevsku djecu ostavljaju kod kuće dok njihovi roditelji putuju službeno. No danas, njezina djeca princ William i princ Harry također vode svoju djecu na službene ture i putovanja.

5. Razgovarala je s djecom spuštajući se na njihovu visinu

Svoju neizmjernu ljubav prema djeci, princeza Diana, pokazivala je svakodnevno, a natjerala je i druge da to osjete. Jedna od njezinih uobičajenih praksi bila je čučati kako bi bila u razini očiju s djecom s kojom je razgovarala, ne samo s vlastitom djecom, već i s drugima koje je susrela. Sada njezina djeca njeguju jednaku tradiciju. 

Možda vas zanima Princezu Dianu u 'Kruni' glumi mlada Emma Corrin - primjećuješ li sličnost? Rubrika Life&style Life&style

6. Izložila je prinčeve "normalnom" životu

Iako je princeza Diana rođena u plemićkoj obitelji i na kraju se udala u kraljevsku obitelj, željela je da životi njezine djece budu što uobičajeniji. Prema nekim riječima kraljevskog osoblja, princeza je učinila sve što je mogla kako bi omogućila svojim sinovima da iskuse svakodnevne stvari poput odlaska u kino, stajanja u redu za McDonald’s, odlaska u zabavne parkove i skakanja na krevetu s njom u pidžami.

7. Ostala je jednostavna i prava majka iznad svega

Od pažnje koju je pružala svojoj djeci od samog rođenja do provođenja vremena s njima na putovanjima i prilagođavanja svog rasporeda prema njihovom, princeza Diana predstavlja oličenje moderne majke. Jedan od njezinih poznatih citata jednostavno kaže: „Ne zovite me ikonom. Ja sam samo majka koja pokušava pomoći. "

Vjeruješ li da su ova kršenja protokola opravdana? Mi sigurno vjerujemo kako nas princeza Diana uvelike nadahnjuje da postanetmo bolja osoba i roditelj.

Pogledaj koliko vrijedi komadić vjenčanje torte princeze Diane i Charlesa 40 godina kasnije Možda vas zanima Pogledaj tajnu poruku koju je princeza Diana imala skrivenu na potpetici vjenčanih cipela prije točno 40 godina! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Getty
 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • Avatar Ante

  Ante

  Bila je i ostala je najveća