Moda

Istovremeno seksi i čedan, ovaj "goli" trend zavladao je svim ljetnim komadima

  • Izrezi na neočekivanim mjestima novi su "goli" trend u 2021. godini, već proslavljen na modnim pistama
  • Ljepota ovog trenda je u tome što može biti suptilan ili drzak ovisno o tome koliko kože želiš pokazati
  • Dizajneri su predstavili izreze na raznim neočekivanim mjestima na odjeći kao jedan od najočitijih trendova, viđen na svemu, od haljina do krupnih pletiva

Ako razmišljaš u koje trendove vrijedi investirati za ljeto, nemoj previdjeti ovaj stil: izreze na odjeći. Iako na prvu zvuči upitno, dizajneri ponovno rekreiraju ovaj trend na svjež način oslobođen stigme. Ovi minimalni, ali upečatljivi detalji koji otkrivaju dijelić kože dobrodošli su stilski odmak i zapravo vrlo nosivi, seksepilni, ali ne i vulgarni.

Od trenirke do odijela: Ovih 5 novih modela tenisica pristaju baš uz sve

"Goli" trend u suprotnosti je s idejom da nas odjeća zapravo pokriva, ali pojavio se i bio nošen već i po zimi, a ima li bolje sezone od ljeta za pokazati malo kože? Na modnim se pistama proslavio, a čar ovog izgleda je u tome što može biti suptilan ili drzak, ovisno o tome koliko kože želiš pokazati.

 | Autor:

Primjeri: Zara (69,90 kuna), Reserved (139,90), Mango (169,90 kuna)

Tijekom nekoliko godina, dok se modna ljubav prema izrezima stišavala, trend je polako gubio popularnost, ali vrhunski ga dizajneri uvelike vraćaju. Na pistama za proljeće/ljeto 2021. prošlog rujna, brojna su velika imena podržala taj povratak, uglavnom za večernju odjeću, ali bez problema se prebacio i na dnevne komade, od ljetnih topića do haljina. 

 | Autor: Pr/Foodballerka Pr/Foodballerka

Primjeri: Reserved (249,90 kuna), Reserved (349,90), Zara (449,90 kuna)

Anna Penello u dad pants Možda vas zanima Dad pants: pogledaj novi način na koji ćemo nositi hlače ovog ljeta Rubrika Moda Moda

Na Versaceovoj modnoj pisti, Gigi Hadid prošetala je u crnoj haljini, otkrivajući samo gornji dio trbušnjaka kroz prorez na materijalu. I kod Saint Laurenta, Christophera Kanea i Alexandera McQueena, večernja odjeća dobila je razne izreze u obliku proreza, praznina i neočekivanih dekoltea.

Dizajneri su se držali neutralnih tonova i jednostavnih tkanina. Neke inventivne inačice s pista uključivale su geometrijske izreze dekoltea i asimetrične kose trake. Iako su se neki dizajni mogli pohvaliti maksimalnim izrezima s rupama i mrežama, ovaj je trend najbolji sam za sebe kao istaknuti detalj na pletenoj haljini ili jednostavnom topu.

 | Autor: Pr/Foodballerka Pr/Foodballerka

Primjeri: Stradivarijus (149,90 kuna), Reserved (199,90), Zara (119,90 kuna)

Možda vas zanima Heklanci&štrikanci: od badića do haljina pleteni komadi najvrući su ljetni trend Rubrika Moda Moda

U obliku tanke, rebraste pletenine i laganih pamučnih topova, izrezi se lako mogu integrirati u tvoju ljetnu garderobu na više načina: spoji ih s trapericama i natikačama ili ispod midi slip haljine s tenisicama za ovo prijelazno razdoblje.

 

Photo: Pr/Reserved

Komentari 0