Moda

Heklanci&štrikanci: od badića do haljina pleteni komadi najvrući su ljetni trend

  • Neka te ne iznenadi činjenica da će pleteni komadi biti jedan od najvrućih ljetnih trendova
  • Prisjećajući se nekih prošlih vremena, dopustit ćemo da nas štrikanci osvoje i unesu zabavnu i vedru notu u naše odijevanje
  • Bella Hadid već je pokazala kako ona nosi ove komade, a nama treba još malo sunčevih zraka da uskočimo u heklane majice, haljine, topove i komplete

Vjerojatno si čula za "cottagecore", možda djelomično i živiš ovaj trend povratka jednostavnom i idiličnom seoskom životu koji je, naravno, svoj produžetak dobio i u modi i već neko vrijeme dominira Instagramom. Često se uspoređuje s estetikom "gradparentcora" jer budi slične osjećaje nostalgije. Pa su i modnu industriju obuzela sjećanja na naše bake koje su vrijedno kuckale iglama za pletenje stvarajući tako tada dragocjene džempere, veste i čarape. U ljetnoj sezoni nisu baš štrikale oskudne topiće koji otkrivaju trbuh niti romantične haljine za šetnju lungomareom - to smo prilagodili trenutku... Kako bilo, heklanci i štrikanci preplavili su trgovine i vrlo su osvježavajuć ljetni trend. 

 | Autor: Instagram@rebrusahin Instagram@rebrusahin Kolaž od tri kombinacije

Ovaj trend odiše romantičnošću poput mnogih ljetnih trendova, ali je vizualno još zanimljiviji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (MIA REGAN) (@mimimoocher)

Zavirili smo u trgovine i otkrili koja će tri modela kupaćih vladati plažama ovog ljeta

Pletenje smo kao opipljivi okus nostalgije priglili možda još jače u različitim fazama lockdowna i socijalne izolacije - vraća nas u sigurnost djetinjstva. A ovi preslatki komadi zasigurno nam mogu donijeti osjećaj zaigranosti i bezbrižnih dana.

 | Autor: Pr/Konzum Pr/Konzum

Primjeri: Zara (149,90 kuna), Mango (299,90), Zara (139,90 kuna)

Možda vas zanima Dugine boje modni su trend koji dominira TikTokom, kako ti se sviđa? Rubrika Moda Moda

Kao što je često slučaj s trendovima, Bella Hadid bila je jedna od prvih koja ga je nosila. Bella je poznata po posebnoj sklonosti svemu s retro predznakom pa se uputila na plažu, noseći crveni šešir pokazavši kako i ona voli novi trend heklanih komada.

 | Autor: Pr/Konzum Pr/Konzum

Primjeri: Zara (199,90 kuna), Zara (299,90), Mango (249,90 kuna)

I pletene komade možemo pripisati nepobitnom ponovnom rađanju trendova 60-ih i 70-ih. U kombinaciji s opsjednutošću TikTok generacije ručno izrađenim stvarima i odbacivanjem prigušene "minimalističke" estetike, neka te ne iznenadi činjenica da će heklanje biti jedan od najvećih ovosezonskih trendova.

 | Autor: Pr/Konzum Pr/Konzum

Primjeri: Zara (299,90 kuna), Zara (119,90), Reserved (499,90 kuna)

Francuskinje vole ovaj trend traperica Možda vas zanima Francuskinje vole ovaj trend traperica u proljeće, trenutačno su glavni hit na pariškim ulicama Rubrika Moda Moda

Možda su ti se svidjeli neki od ovih komada? Unijet će u tvoj ormar dobru dozu čarolije. Sad nam još samo treba više toplih sunčevih zraka da uskočimo u heklane haljinice i kompletiće jer ovaj trend ne podnosi hladan povjetarac.

Photo: Instagram@rebrusahin

Komentari 0