Moda

Frizura koju su svi obožavali prije 20 godina, ponovno je, izgleda, hit ovog ljeta

  • Ljeto je doba godine kada se najviše volimo igrati s raznim frizurama, posebice ako idemo na neki party ili drugi zanimljivi događaj
  • Tu su nam posebno drage pletenice i to one sitne jer na jednom mjestu drže kosu koja bi nam mogla smetati, a pritom izgledaju vrlo efektno
  • Sitne pletenice se mogu stilizirati na razne načine, ali ove se godine u veliki fokus vraća frizura s pletenicama koju su svi furali prije 20-ak godina
  • Pročitaj također: 7 frizura za tanku kosu koje će joj dati potrebni volumen i učiniti je vizualno punijom

Pletenice baš nikada neće izaći iz mode, ali će se, tijekom različitih razdoblja, izmjenjivati načini na koje ih nosimo, odnosno frizure u koje ih odlučimo uklopiti. Do prije nekoliko godina jako su bile popularne boksačke pletenice odnosno dvije zategnute pletenice sa svake strane glave, prije njih su svi pletenice pleli oko glave, a prije takvih smo pletenica, na gotovo svakoj djevojci viđali riblju kost. 

Vraćajući se tako unazad, dolazimo do početaka dvijetisućitih godina kada je gotovo svaka djevojka furala sitne pletenice koje je najčešće isplela samo uz lice, a ostatak kose ostavila raspuštenim. Upravo takva frizura ovog bi ljeta ponovno mogla biti veliki hit. 

 | Autor: Instagram @marianiliehair Instagram @marianiliehair

Sitne pletenice koje su ispletene samo od prva dva pramena odlično su rješenje za ljetne dane jer drže kosu uz lice koja, kada nam, kada je ispletena, ne smeta toliko, a sve pritom izgleda efektno i mladenački. Ove pletenice pristaju svakoj teksturi kose bilo da je riječ o ravnoj ili kovrčavoj, ali i svakoj dužini pa ju bez problema mogu nositi djevojke koje imaju jako dugu kosu ili one koje su ošišane na bob. Čak će zanimljivo izgledati i ako se radi o stepenastoj frizuri kada će pletenice biti nešto kraće od ostatka frizure. 

 | Autor: Instagram @salome.mory Instagram @salome.mory Foto: Instagram @salome.mory

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber Foto: Instagram @haileybieber

Pletenice ispletene uz lice voli nositi i Hailey Bieber, omiljena trendseterica, samo što ih ona nije isplela u potpunosti, odnosno polovicu pramena je ostavila ravnim i još je, sa svake strane glave, dodala po jednu pletenicu kako bi sve bilo zanimljivije. 

 | Autor: Instagram @pauljoneshair Instagram @pauljoneshair Foto: Instagram @pauljoneshair

Ova frizura je vrlo jednostavna za izradu i lako će ju izraditi i oni koji su najnespretniji s bilo kakvim frizurama, a bit će gotova za manje od pet minuta što nam se čini kao odlično rješenje za dane kada u kratkom vremenu želimo postići efektan look. 

Photo: Instagram @leahdarcymakeup

Komentari 0