Beauty

7 frizura za tanku kosu koje će joj dati potrebni volumen i učiniti je vizualno punijom

  • Frizure, osim što biramo prema svom obliku lica, trebamo ih birati i prema vrsti kose kakvu imamo odnosno imamo li ravnu, kovrčavu, gustu, tanku, rijetku... kosu
  • Upravo tanka kosa ponekad predstavlja izazov prilikom odabira frizure jer je tada najvažnije stvaranje i održavanje volumena
  • Na sreću, za tanku kosu postoji nekoliko zanimljivih frizura koje će pristajati gotovo svakom obliku lica, kosi dati volumen, a lake su i za održavanje
  • Pročitaj također: Imaš tanku i visoko poroznu kosu? Evo kako bi se o njoj trebala brinuti

Ako imamo tanku kosu, glavna stavka prilikom odabira frizure je volumen koji ona može stvoriti bez potrebe za svakodnevnim, dugotrajnim stiliziranjem i upotrebom brojnih preparata i uređaja. Različite vrste slojeva i šiški te određene vrste rezova poput blunt cuta stvaraju iluziju punije kose, a pravilno pozicioniranje razdjeljka (ovisno o frizuri), zaslužno je za dodatni volumen. 

Samim time, frizure koje sadrže neke od ovih elemenata, tankoj, ponekad i beživotnoj kosi, dat će puninu i lepršavost, a mi smo izdvojili njih sedam koje će pristajati gotovo svakom obliku lica te su pritom jednostavne za održavanje. 

Ravni rez

Ravni, tupi rez, odnosno blunt cut, idealan je za tanku kosu kojoj nedostaje volumena. Naime, takav čisti rez na samom kraju kose stvara ravnu liniju zbog koje kosa djeluje punije i zdravije. Ovakav način šišanja može se primijeniti na svaku duljinu kose pa, bez obzira na volumen, nećeš morati žrtvovati dužinu. 

 | Autor: Instagram @emilyclaireco Instagram @emilyclaireco Foto: Instagram @emilyclaireco

Box bob

Ako želiš nešto kraću, ali voluminoznu frizuru, box bob je odlično rješenje za to. Za ovu se frizuru također koristi tehnika tupog reza kako bi se pri samom dnu kose stvorila iluzija volumena i tako uokvirila lice, a za savršenu simetriju preporučuje se da razdjeljak bude na sredini.

 | Autor: Instagram @chelseahaircutters Instagram @chelseahaircutters Foto: Instagram @chelseahaircutters

Duljina box boba je prilagodljiva pa, po svojim preferencijama, možeš imati bob duljine do brade ili nešto duži, do sredine vrata. 

Slojevi uz lice

Ako želiš slojevitu frizuru, ali imaš tanku kosu, većina frizera će ti savjetovati da se odlučiš na tek nekoliko slojevito ošišanih pramena uz lice, a da ostatak kose ostaviš ravnim. Naime, postupni prijelaz od kratkih prema dužim slojevima kose zadržava oblik cijele frizure i dodatno naglašava volumen, a slojevi s prednje strane će naglasiti crte lica. 

 | Autor: Instagram @olgakursitis Instagram @olgakursitis Foto: Instagram @olgakursitis

Asimetrični bob

Asimetrični bob vrlo je sličan klasičnom bobu samo što je namjerno ošišan nejednako, odnosno njegov se rez, s jedne strane lica kraći postepeno produljuje prema drugoj. Ova je frizura baš odvažna i ženstvena, a odlično pristaje svakom tipu lica te tankoj, prirodno ravnoj kosi. 

 | Autor: Instagram @bellanaijabeauty Instagram @bellanaijabeauty Foto: Instagram @bellanaijabeauty

Dužina do ključne kosti

Dužina kose do ključne kosti idealna je ako ne želiš eksperimentirati s kratkom kosom, ali i ako ne želiš dugu kosu koja s vremenom postaje teška i uzrokuje manjak volumena. Za ovu dužinu kose idealna je frizura oblikovana u dugi bob s kojom se, za dodatni volumen, možeš poigrati s razdjeljkom odnosno jedan dio kose možeš prebaciti na lijevu stranu, a drugi dio kose na desnu, jedan pramen staviti iza uha i slično. 

 | Autor: Instagram @cortesdivosoficial Instagram @cortesdivosoficial Foto: Instagram @cortesdivosoficial

Frizura sa šiškama

Šiške su odličan izbor ako je tvoja kosa posebno tanka uz lice. Naime, kada napravimo šiške, zapravo ćemo odrezati prednje, tanke pramenove koji su činili da naša frizura izgleda beživotno i tako stvoriti vizualni dojam punije kose čak i ako su same šiške nešto tanje. 

 | Autor: Instagram @_infinityhair_ Instagram @_infinityhair_ Foto: Instagram @_infinityhair_

Šiške ćeš, za veći volumen, najlakše oblikovati velikom, okruglom četkom, ali možeš ih i prebaciti na stranu. Osobito kada malo izrastu pa će tako dodatno uokviriti lice. 

Wolf cut 

Najodvažnija frizura na ovom popisu definitivno je wolf cut koja kombinira stil već davno zaboravljene fudbalerke i tupo odrezane kose u slojevima bez stanjivanja ili zaglađivanja. Ovu frizuru najviše karakterizira njena razbarušenost i volumen pa je stoga idealna za tanku kosu kojoj nedostaje upravo volumen. 

 | Autor: Instagram @minazhao_ Instagram @minazhao_ Foto: Instagram @minazhao_

Wolf cut frizura je jednostavna za održavanje, odnosno prije sušenja fenom kosi je potrebno dodati samo malo pjene za volumen te ju posušiti samo prelazeći rukama po kosi kako bi se kreiralo što više volumena. Eventualno, ako se želiš dodatno potruditi, na kraju sušenja, vrhove možeš peglom uviti prema van. 

Photo: Instagram @lydiafowler

Komentari 0