Beauty

Kako u trenu postići voluminoznu kosu? Trikovi slavnog frizera koje će oni s tankom kosom obožavati

Svi oni koji imaju tanku kosu često se muče sa stvaranjem volumena kod svojih frizura. Možda čak i zavide onima koji imaju prirodno guste vlasi i pitaju se kako im to uspijeva. Pa, dobra vijest je da se nismo morali roditi s bujnom kosom da bismo postigli pun i voluminozni izgled. Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će definitivno pomoći u postizanju iluzije volumena u trenu i uz njih svačija kosa može izgledati punije.

Možda vas zanima Ovo je 10 najvećih trendova za kosu za jesen 2023. - i svi nam se sviđaju! Rubrika Beauty Beauty

Donosimo nekoliko pametnih trikova stiliziranja slavnog frizera s društvenih mreža, koji pomažu u kreiranju frizure iz snova bez dodatnog gubitka novca ili oštećenja kose. Radi se o uistinu jednostavnim načinima za transformaciju kose bez provođenja sati u salonu, a sve što ti treba sigurno već imaš kod kuće. Vrijedi isprobati!

Matthew Newman rastura na Instagramu i TikToku, a njegova tri trika za postizanje volumena u kosi su nas oduševila!

 | Autor: Instagram @mattloveshair Instagram @mattloveshair Foto: Instagram @mattloveshair

Matthew Newman, na Instagramu i TikToku poznat pod handleom @mattloveshair, je njujorški frizer koji se u posljednje tri godine etablirao kao jedan od top TikTok kreatora sadržaja za kosu zahvaljujući svojih 1,9 milijuna pratitelja na platformi. Matt radi u industriji kose u New Yorku već više od 10 godina. Karijera ga je vodila iza kulisa snimanja brojnih editorijala za magazine i modnih revija diljem svijeta. Sada koristi to znanje kako bi pojednostavio njegu kose svojoj sve većoj publici za koju u svakom videu isprobava nešto novo na svojoj dugoj, sjajnoj kosi i dijeli trikove poput ovih za postizanje volumena.

Možda vas zanima Pranje kose samo jednom tjedno nije dobra ideja - čak i ako kosa izgleda čisto Rubrika Beauty Beauty

Sada donosimo tri Mattova trika uz koje svatko u trenu može postići puniju i voluminoznu kosu, a sve što će ti trebati su gumica, traka ili velika claw kopča za kosu, lak ili suhi šampon za kosu, češalj i fen - ovisno o tome koji trik odlučiš isprobati.

Trik br. 1

Potrebno za izvesti ovaj trik: češalj, traka i lak za kosu te fen
Češalj je potrebno pošpricati lakom za kosu, potom se njime počešlja kosa od naprijed, prema iza. Ne smije se štedjeti na laku i potrebno je bez straha nanositi proizvod jer rezultat je vrijedan toga. Potom se stavlja traka na kosu, tako da se dodatno zategne prednji dio prema iza, nanese se još malo laka i začešljaju vlasi od ruba kose do trake. Nakon toga je potrebno to područje raspuhati fenom na postavkama za hladno puhanje kako bi se dodatno učvrstile vlasi. I to je to. Odstrani se traka, počešlja kosa i preostaje samo uživanje u divnom volumenu.

Trik br. 2

Potrebno za izvesti ovaj trik: Claw kopča za kosu, suhi šampon i fen
Zupcima claw kopče potrebno je uhvatiti vlasi s prednje strane, povući ih prema iza te prije nego se dobro pričvrsti, uhvatiti i vlasi sa stražnje strane, točnije ‘krune’ glave. Nanese se suhi šampon i raspuše kosa s hladnim zrakom iz fena. Odstrani se kopča i voilà - besprijekorni volumen.

Možda vas zanima Evo kako bi trebalo obojiti tanku kosu kako bi ona izgledala gušće i punije Rubrika Beauty Beauty

Trik br. 3

Potrebno za izvesti ovaj trik: gumica za kosu, češalj, lak za kosu i fen
Treći trik odnosi se na kreiranje volumena sa stražnje strane kose, na ‘kruni’ glave. Potrebno je skupiti taj dio kose i zavezati u repić. Potom se provuče češalj kroz taj dio kose, od tjemena do gumice, i nanese se lak. Prije nego se izvuče češalj, potrebno je hladnim zrakom iz fena par sekundi raspuhati taj dio kose. Nakon toga, makne se češalj, gumica i zaboravlja svaka briga povezana s plosnatom kosom na vrhu glave.

Koje su rezultate postigli oni koji su već isprobali ove trikove?

Photo: Instagram @igawysocka

Komentari 0