Beauty

Evo kako bi trebalo obojiti tanku kosu kako bi ona izgledala gušće i punije

Kad je riječ o tankoj kosi, odabir prave tehnike bojanja ključan je za kreiranje iluzije gustoće i volumena te za održavanje zdravlja i vitalnosti vlasi. Uvijek je potrebno posavjetovati se s profesionalnim koloristom koji može procijeniti stanje kose i preporučiti najbolju tehniku za njezine individualne potrebe. Dok su oni s tankom kosom već godinama uvjereni da su svjetlije nijanse jedine koje odgovaraju ovom tipu kose, frizeri se s tim ne slažu. Očuvanje boje ključno je za održavanje zdravog, gušćeg izgleda i sve dok se koriste prave metode bojanja, nijanse svih boja mogu se uzeti u obzir za tanku kosu. U nastavku donosimo tri tehnike bojanja koje odgovaraju tankoj kosi, kao i savjete za stiliziranje, kako bi svatko mogao izvući maksimum od svoje boje i uživati u najljepšim frizurama svaki dan.

Možda vas zanima 9 frizura za dugu tanku kosu koje je ju učiniti punijom i voluminoznijom Rubrika Beauty Beauty

Umjesto bojanja u jednu boju, bojanje u više tonova

 | Autor: Instagram @mane_champagne Instagram @mane_champagne Foto: Instagram @mane_champagne

Kada odabiremo boju za kosu, prvo o čemu treba razmišljati je razina održavanja na koju smo spremni. Potrebno je kloniti se jednoličnih boja za kosu, pogotovo ako nismo u mogućnosti posjećivati svog frizera ili kolorista dovoljno često da zadržimo svjež i njegovan izgled. Isprana ili izblijedjela boja privlači više pozornosti na manje poželjne karakteristike tanke kose, stoga je boja u više tonova najbolji odabir jer ne privlači pozornost na posebno tanka područja i daje dojam gustoće.

Bonus savjet za stiliziranje: Postoje trikovi za stiliziranje koji se mogu upotrijebiti za prikrivanje izrasta između bojanja, poput dodavanja volumena pri korijenu kose puderom ili sprejom koji joj pruža dodatnu teksturu. Također, pomaže i cik-cak razdjeljak. Ovi savjeti čine čuda za skrivanje izrasta, čime istovremeno pomažu da kosa izgleda punije.

Tehnika shadowinga korijena kose

 | Autor: Instagram @magnolia_salon Instagram @magnolia_salon Foto: Instagram @magnolia_salon

Osim što svi oni koji imaju tanku kosu mogu bez brige odabrati bilo koju boju, svjetliju ili tamniju, iznimno je bitno izbjegavati onu oštru liniju razgraničenja između odabrane boje i izrasta. Dodavanje suptilnog kontrasta će kreirati iluziju gustoće, stoga je jedna od najboljih metoda bojanja za one s tankom kosom tzv. shadowing korijena. Shadowing uključuje nanošenje tamnije nijanse pri korijenu kose kako bi se kreirala dubina i malo više prostora za izrast. Najčešće se kombinira s balayage pramenovima.

frizure za tanku kosu Možda vas zanima 4 frizure koje su savršene za tanku kosu i 4 koje je najbolje izbjegavati Rubrika Beauty Beauty

Bonus savjet za stiliziranje: Stvaranje volumena je važno za one s tankom kosom, a za to je ključno korištenje pravih četki za kosu koje neće uzrokovati nepotrebno pucanje vlasi. Četkanje bi moglo biti jedan od vodećih uzroka lomljenja i oštećenja. Osim što je potrebno birati četke koje lako klize kroz kosu, uvijek ju potrebno što nježnije četkati od vrhova prema korijenu te se nikad ne smije nemilosrdno povlačiti četku kroz čvorove. To će uzrokovati lomljenje vlasi i nepovratnu štetu.

Pramenovi na strateškim mjestima za dodatnu dimenziju

 | Autor: Instagram @danielleemilie Instagram @danielleemilie Foto: Instagram @danielleemilie

Dodavanjem pramenova kosi, ona može izgledati gušće i punije tako što će zavarati oko. Može se odabrati bilo koja boja za bazu, a potom različiti tonovi pramenovima kako bi se postigao look koji vizualno daje potrebnu gustoću. Pramenovi za uokvirivanje lica, babylights i tehnike farbanja kose kao što je balayage samo su neke od opcija koje mogu dobro funkcionirati na tankoj kosi te pomoći postići puniji izgled.

Bonus savjet za stiliziranje: Važno je ulagati u kvalitetne alate za oblikovanje kose jer se to uistinu isplati kada je u pitanju održavanje zdravlja vlasi. Visokokvalitetni uređaji pomažu zaštititi i ubrzati proces oblikovanja kose, što znači da je kosa u konačnici puno kraće izložena toplini, a to smanjuje broj oštećenja. Ovo je osobito važno za sve one koji imaju tanku kosu koju je lakše oštetiti.

Photo: Instagram @pollyhey

Komentari 0