Beauty

Mikro, skroz ravne, curtain bangs... Evo koje će šiške najbolje pristajati tvom obliku lica

Sa šiškama svi imamo love-hate odnos jer, ili nam pristaju savršeno, ili budu totalni promašaj zbog kojeg žalimo još mjesecima. Ti promašaji najčešće se događaju zbog nespretne tehnike rezanja, ne razmišljanja o tipu kose, ali i ne uzimanja u obzir oblika lica koju imamo. Naime, za svaki oblik lica postoji određeni tip šiški koji mu savršeno pristaje i naglašava ono najbolje. Pa, ako ozbiljno razmišljaš o rezanju šiški, ove savjete vezane uz oblike lica i šiške bi trebala uzeti u obzir. 

Šiške za srcoliko lice

Za srcoliko lice, najbolje je odabrati šiške u obliku polumjeseca, odnosno one koje su na sredini nešto kraće, a prema rubu lica duže. Takve šiške najčešće nosi glumica Dakota Johnson. 

Šiške za okruglo lice

Ako imaš okruglo lice, frizeri će te savjetovati za nešto duže šiške koje potom možeš u potpunosti pomaknuti na lijevu ili desnu stranu. Također, po sredini možeš napraviti razdjeljak i šiške stilizirati tako da uokviruju lice, odnosno dio na lijevu, a dio na desnu stranu.

Šiške za izduženo lice

Najbolji tip šiški za izduženo lice je onaj u kojemu šiške izgledaju kao da su već malo izrasle i gotovo pa sežu do očiju. Ako imaš izduženo lice, možeš se odlučiti na potpuno ravne šiške koje kasnije možeš blago počešljati na stranu. Također, za izduženo lice su vrlo popularne i curtain bangs šiške. 

Šiške za četvrtasto lice

Baš kao i osobama s izduženim licem, i onima s četvrtastim licem, pristajat će duže, curtain bangs šiške, ali i one nešto kraće za koje je važno da se, uz rubove lica, postepeno sjedinjuju s ostatkom kose. Također, osobe s četvrtastim licem odlično mogu isfurati i malo razbarušene šiške. 

Šiške za ovalno lice

Ako je tvoje lice pak ovalno, ti si najveća sretnica kada je riječ o šiškama i možeš eksperimentirati na sve moguće načine. Od mikro šiški, preko skroz ravnih i razbarušenih pa sve do šiški na stranu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Megan Fox (@meganfox)

 

Photo: Instagram @joeltorresstyle

Komentari 0