Beauty

Što je overcut? Frizura savršena za sve koje privlači bob, ali nemaju hrabrosti toliko skratiti kosu

  • Bob je apsolutno obilježio proteklu godinu i uspio postati najpopularnija frizura koja je šarmirala mnoge
  • Iako je sve više žena koje su mu odlučile dati šansu, ima i jako puno onih koje se, koliko god ih privlačio, jednostavno nisu usudile na drastičan rez
  • Dobra vijest za sve one neodlučne koji su u iskušenju je što postoji savršen kompromis, a ime mu je overcut

Bob je frizura koja je uvjerljivo obilježila proteklu godinu i kojoj će se popularnost i u godini koja je pred nama nastaviti kretati uzlaznom putanjom. Divno se uklapa u svaki stil, pristaje doslovno svakome, a čak i najtanja kosa zahvaljujući ovoj frizuri djeluje voluminoznije i raskošnije pa ne iznenađuje što je sve više žena koje se odlučuju upravo za nju. 

 | Autor: Instagram @xoxotsumi Instagram @xoxotsumi Foto: Instagram @xoxotsumi

No, isto je tako jako puno onih koje je bob uspio šarmirati, a koje se, koliko god ih privlačio, jednostavno nisu usudile na drastičan rez. Neke nisu sigurne žele li frizuru kojoj moraju posvetiti onoliko pažnje koliko bob iziskuje, neke nisu sigurne bi li im pristajala toliko kratka frizura, a neke srce boli od same pomisli da baš toliko skrate svoju dugu kosu. Dobra vijest za sve one neodlučne koji su redovito u iskušenju je što postoji savršen kompromis, a ime mu je overcut. 

Beyonce Možda vas zanima Slojevi koji nježno uokviruju lice frizura su koja u trenu skida nekoliko godina Rubrika Beauty Beauty

Slično mullet frizuri kao hibridu koji je djelovao vrlo strogo sprijeda i silno razigrano straga, overcut je istom konceptu dao elegantan sjaj koji prednju i stražnju stranu čini kohezivnijima i puno bolje povezanima. Slojevi duljine do čeljusti i ramena sprijeda mogu dati iluziju kraćeg boba, a osobito u kombinaciji sa srednje dugom i dugom kosom, a rezultat je frizura koja sprijeda djeluje vrlo moderno, dok je sa stražnje strane romantična i malčice otkačena.  

 | Autor: Instagram @canocassandra Instagram @canocassandra Foto: Instagram @canocassandra

Što je točno overcut?

Ova predivna frizura s više slojeva odlična je opcija za sve one koji žele smanjiti težinu kose, ali zadržati voumen i njezinu duljinu, a kombinira izgled kraće frizure sprijeda s dužinom koja je zadržana straga te pritom to čini na najelegantniji i najnježniji način.

Kako stilizirati overcut?

Ključno je kraćim slojevima uokviriti lice sprijeda, a uz ovu će frizuru odlično pristajati šiške za koje vodeći frizeri prognoziraju da će u idućoj godini također biti veliki hit. Mogu to biti duge šiške sa strane, zavjesa šiške, ali i one nešto oštrije, s više teksture. Ono što je sjajno kod ove frizure je što ostavlja puno prostora za prilagodbu sukladno osobnim preferencijama i željama pa ju možemo nositi kao malo čupaviju rock chic varijantu ili pak nešto nježniju i ženstveniju verziju. A evo i nekoliko inspirativnih lookova za sve kojima overcut zvuči puno privlačnije od boba!

kovrčavi bob Možda vas zanima Kovrčavi bob je vrlo tražena frizura, u svim verzijama - ove lookove želimo kopirati! Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @shay.sullivann

Komentari 0