Beauty

Pitali smo naše poznate frizere koje frizure i boje će se nositi u 2024. - dali su nam i par dodatnih savjeta!

U uzbudljivom svijetu kose uvijek želimo biti ukorak s najnovijim trendovima i tehnikama bojenja, a ne postoji bolji način za to od savjetovanja s profesionalcima koji taj svijet poznaju bolje od ičega. Stoga, kako bismo otkrili što će se događati u promjenjivom svijetu trendova za kosu u 2024. godini popričali smo s tri naša poznata frizera. Evelin Benković, vlasnica frizerskog salona Evelin, Ivan Pervan, kreativno vodstvo i hair stilist PRIMEvision salona, te Zvonimir Franić, vlasnik salona Franić, odgovorili su nam na nekoliko pitanja vezano uz kosu te s nama podijelili par tajni iza svih onih magičnih frizura koje kreiraju.

Možda vas zanima Olival losion posvuda je na TikToku. Kažu da provjereno potiče rast kose i sprječava ispadanje Rubrika Beauty Beauty

U nastavku doznaj koji trendovi osvajaju industriju kad se radi o frizurama i bojama za kosu, koji su must-have proizvodi za njegu kose koje preporučuju ovi iskusni profesionalci s bogatim znanjem i iskustvom, kao i njihove neprocjenjive savjete za njegu koji će učiniti da tvoja kosa izgleda bolje no ikad i, što je još važnije, uistinu bude zdravija.

Zvonimir Franić

  • Koja će se frizura najviše tražiti i nositi u 2024. godini?

Nova godina najčešće kod klijentica znači i neka nova promjena na kosi. 2024 godina nameće nam nove trendove od kojih vjerujem da će se istaknuti curly pixie i wavy blunt bob. Za poluduge i duže kose te klijenticama s većim čelom preporučit ćemo 70’ Birkin šiške. 

  • Koji proizvod bismo svi mogli uključiti u svoju haircare rutinu u 2024. godini?

Proizvod koji stalno ističem kao nešto što treba uvrstiti u rutinu bila bi maska za vlasište, primjerice Monpure Nourish And Stimulate Scalp Mask. Maska za vlasište poboljšava zdravlje vlasišta hraneći folikule vlasi esencijalnim vitaminima i hranjivim tvarima i tako stvarajući optimalne uvjete za rast snažnih i zdravih vlasi. No, treba imati na umu da maska za njegu vlasišta nikada ne ide na cijelu duljinu kose - samo na tjeme. 

  • Koja će biti najtrendi boja za kosu u 2024. godini? 

Konačno se vraćaju topliji tonovi. Izdvojio bih cooper blonde, apricot red i blended bronde kao tri nijanse koje će biti u hypeu. 

  • Tvoj savjet koji bi poručio svima kad se radi o kosi?

Uvijek kažem svojim klijenticama da se prvenstveno trebaju osjećati dobro u svojoj koži, s frizurom koju nose. Ne treba slijepo pratiti trendove samo zbog trenda.

Evelin Benković

  • Koja će se frizura najviše tražiti i nositi u 2024. godini? 

Najtrendi frizura u 2024. je apsolutno dirty hair. Upravo nam izlazi nova kampanja s Anom Radišić gdje ona nosi dirty hair koji je meni osobno najdraži styling. Jako je nosiv u svim kombinacijama i uz razne outfite. 

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia; Manekenka Gigi Hadid nosi "dirty hair" na Fashion Weeku u Parizu tijekom predstavljanja Miu Miu kreacije za sezonu proljeće / ljeto 2024.

Što se tiče šišanja imamo dosta trenutno dominantnih tehnika šišanja, a meni je to posebno drago jer na taj način mogu naglasiti osobnost klijenta. Jako popularno šišanje je mixie cut. Lana Klingor je prije pola godine jako dobro isfurala taj styling. Mixie je kombinacija jako kratkog šišanja s dužim pramenovima na vratu - nešto kao kratki mullet. Jako sexy styling.

  • Koji proizvod bismo svi mogli uključiti u svoju haircare rutinu u 2024. godini?

Godinama zagovaram selfcare i haircare i nekako mogu reći da sam jako sretna rezultatom tj. pojačanom brigom klijentica o njihovoj kosi, a samim time i njima samima. Danas jednostavno moramo ukrasti vrijeme za sebe kako bismo njegovali kosu i vlasište. Najvažnije je da frizer uz dijagnostiku preporuči odgovarajuće proizvode. Na prvom mjestu je vlasište i odgovarajući piling za njegovu njegu. Authentic Beauty Concept Sensorial Cream Scrub je nekako moj odabir. To je veganski brend koji je prirodan i jako nježno čisti tjeme, a može se koristiti i za tijelo. Drugo mjesto zauzima odgovarajući šampon. Ja izbjegavam teške i jako hranjive šampone jer su mi draže laganije formule.

Emma Stone, Mini Milk Blonde boja kose Možda vas zanima Platinasto plava kosa dobila je mali zaokret i postala veliki zimski trend bojenja kose Rubrika Beauty Beauty

Treće mjesto zauzima intenzivna njega kose. Moj favorit za salonsku njegu je Kerastase Fusio Dose kao jedan jedinstven proizvod čija je formula već godinama nezamjenjiva. Za kućnu njegu preporučila bih Authentic Beauty Concept Replenish masku koja je hranjiva, ali kosa nakon nje nije masna i teška. Osobno ju obožavam koristiti.

Četvrto mjesto zauzimaju proizvodi koji se svakodnevno stavljaju na kosu za dodatnu njegu. Oni su jednako bitni kao i ostali jer ne dozvoljavaju da nam se kosa isuši. Replenish regenerator u spreju je odličan proizvod kosu osvježava, omekšava i hrani, a neće ju otežati. Može se stavljati na kosu svako jutro prije raščešljavanja da se vlasi ne lome. Možda se čini puno svega i da je to sve nemoguće uvesti u svakodnevicu, ali kad vidite tj. osjetite kako je vaša kosa zahvalna neće vam biti teško izdvojiti vrijeme.

  • Koja će biti najtrendi boja za kosu u 2024. godini? 

Apsolutno bakar! Nedavno smo odradili fantastičnu promjenu na Lani Klingor.

  • Tvoj savjet koji bi poručila svima kad se radi o kosi?  

Kosa je kruna na glavi svake žene. Prvenstveno ne smijemo ignorirati probleme ispadanja kose i probleme vlasišta. Njegujte kosu nakon svakog pranja i budite nježni prema svojoj kosi. Dobro ošišana i personalizirana kosa je SVE.

Ivan Pervan

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Foto: Goran Čižmešija

  • ⁠Koja će se frizura najviše tražiti i nositi u 2024. godini?

Kad se radi o frizurama vladat će oživljavanje onih "starih" frizura s modernim prizvukom. Primjerice, volumen u kosi, ali bez tapiranja i pretjerane fiksacije. Uz to, vjerujem da će se najviše nositi kratki bob i pixie.

  • Koji proizvod bismo svi mogli uključiti u svoju haircare rutinu u 2024. godini?

Ono što je meni jako bitno kao frizeru, a tek sad se "prihvaća" u rutinu njege kose, je njega vlasišta. Kad se radi o njezi kose, mnogi najčešće najviše pažnje pridaju zdravlju vrhova, ali potrebno je brinuti o zdravlju vlasišta kojeg treba tretirati odgovarajućim proizvodom. Moja preporuka je raditi detox s proizvodima odgovarajućeg brenda, a ja biram Armonia piling brenda Nashi Argan za balans vlasišta koji će djelovati kao priprema za odgovarajući šampon, a potom regenerator, masku ili leave-in sprej koji se ne ispire. To je haircare ključ zdrave kose.

  • ⁠Koja će biti najtrendi boja za kosu u 2024. godini?

Tople, čokoladne nijanse s nekim personaliziranim izvedbama prema tipu kose. Prakticirat će se i konturiranje u pramenovima koje je personalizirano prema obliku lica i stilu frizure.

  • Tvoj savjet koji bi poručio svima kad se radi o kosi?

Zahvalan sam na ovom pitanju, iskreno. Radom u salonu primijetio sam da svaki dan u salonu dijelim razne savjete vezano uz frizure ili proizvode, ali rijetko budem u situaciji da podijelim savjet koji ja općenito smatram bitnim, a da je vezan uz njegu i zdravlje kose. Najviše interesa bude za to kako pravilno koristiti neki proizvod, koji proizvod kupiti ili me pitaju za neke trikove, odnosno kako nešto napraviti s kosom u nekoj određenoj situaciji.

Kada to stavimo na stranu, kad bih ja svima mogao udijeliti neki savjet, rekao bih da kosu uistinu nije potrebno prati svaki ili svaki drugi dan, bez obzira na to što će možda izgledati "neuredno". Isto tako, rekao bih da uz pravilnu njegu kose i redovito šišanje vrhova treba imati kvalitetnu četku za češljanje i iščešljavanje kose prije spavanja i ujutro. Rezultat će doći s vremenom - imajte strpljenja!

Možda vas zanima 'Francuski pixie' kakav su nosile zvijezde 2000-tih trenutačno je vrlo tražena kratka frizura Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram

Komentari 0