Beauty
Emma Stone, Mini Milk Blonde boja kose

Platinasto plava kosa dobila je mali zaokret i postala veliki zimski trend bojenja kose

  • Klasična platinasto plava boja kose, otkad je svijeta i vijeka, nikad ne izlazi iz mode
  • OK, toplije nijanse plave sad su u trendu, krenulo ih je, ali platinasta uvijek ostaje tu negdje
  • I uzvraća udarac! Sad je dobila zanimljive pramenove i bitka za prijestolje najbolje plave nijanse se nastavlja!

Otkako postoji izbjeljivanje, platinasto plava je boja kose koja uvijek funkcionira. Ali, sada je popularna hladna, "bijelo-plava" nijansa briljantno osvježena, da ne kažemo ažurirana. Već su joj nadjenuli i ime, "mini milk plava" (ah, ti Englezi stvarno daju pretjerano maštovita imena bojama kose!) no kako nama taj izraz ne znači puno, morat ćemo puno objašnjavati. Makar se radilo o jednom od najpopularnijih trendova za plavu kosu ove zime.

Ta mini milk plava zapravo je svijetlo plava boja s nježnim mliječno bijelim pramenovima (Mini Milk je poznati britanski brand sladoleda na štapiću, a ovdje se misli na njegov sladoled od vanilije. Pramenovi te boje hladno platinasto plavoj kosi daju topli "krem touch". Savršeno za zimu i božićne praznike, kažu.

Kome će ovakvi pramenovi pristajati?

Svakome tko svojoj hladnoj, svijetloplavoj boji želi dati toplinu. Ili svakome tko se usudi promijeniti boju iz tamnije u plavu.

Rita Ora, teddy bear blonde boja kose Možda vas zanima 'Teddy bear plava' slovi za najljepšu boju kose ove zime. Već je nose Rita Ora, JLo, Rihanna, Hailey... Rubrika Beauty Beauty

Osnova je, naravno, izbjeljivanje kose, a koliko će jak izbjeljivač trebati, ovisi od koje boje kose krećemo. I tamna kosa može postati svijetla. Ako već imaš vrlo svjetlu kosu, u obzir dolaze i nježnije metode, poput bojenja puderom koji posvijetli kosu bez oštećivanja. 

Najljepše inspiracije za platinasto plavu kosu s mliječnim pramenovima

Emma Stone nosi 'mini milk' plavu, koju je kreirao slavni frizer Gregory Russell

Duga kosa s 'mini milk' plavom

Dugi bob u 'vanilija mini milk' tonu

Duga kosa s milky pramenovima uz lice

Njega plavo obojene kose s pramenovima

Naravno, morat ćeš uložiti malo više truda kada je u pitanju njega. Bojenje kose je veliko opterećenje za kosu i treba je redovito tretirati posebnim proizvodima za obojenu kosu, kao što su šampon i regenerator. Proizvodi s kolagenom, poput Olaplexa, mogu spasiti suhe vrhove. Kako  plava ne bi postala previše crvenkasta, pomaže srebrni (silver) šampon. A kako se korijen ne bi vidio, moraš ići na redovno bojanje svakih četiri do šest tjedana - ovisno o brzini rasta kose.

Rihanna Možda vas zanima Rihanna je promijenila boju kose i priklonila se trendu toplih plavih tonova: Medeni blonde novi je stari hit Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @emmstone

Komentari 0